Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
ανατρίχιασα! Δεν είχα διαβάσει αυτό το ταξίδι κι άνοιξα σήμερα να βρω καμιά ιστορία για Αιτή, να δω πως ήταν πριν τον φοβερό νέο σεισμό. ΄Οπου φτωχός κι η μοίρα του, έτσι δε λένε?Mια γνωστή στη Βενεζουέλα την απήγαγαν, ζήτησε το αντίστοιχο των 20.000$ η συμμορία, η οικογένεια τους τα έδωσε και τη βρήκαν τεμαχισμένη στο ποτάμι. Μιας συμφοιτήτριας της κοπέλας μου της έκοψαν το αυτί και το έστειλαν πεσκέσι στην οικογένεια, ενώ ο πατέρας του καλύτερού μου φίλου στην Κολομβία δε βρέθηκε ποτέ παρότι πλήρωσαν τα λύτρα. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα. Υπάρχουν βέβαια και άπειρες "περιπτώσεις επιτυχίας", όπως σε ένα γάμο που πήγα με τη δικιά μου στο Καράκαςμια φίλη της χοντρούλα μας είπε πως την απήγαγαν δυο φορές τον ίδιο μήνα, αλλά τη δεύτερη ήταν "κάτι παιδιά ευγενέστατα, μύριζαν όμορφα, ο ένας γραμμωμένος...δε σου λέω τίποτε! πήραν το φορτηγάκι της τράπεζας και έφυγαν, όταν πήγαν να μου πάρουν το πορτοφόλι τους είπα να μην μου πάρουν τις πιστωτικές και το άφησαν ολόκληρο, αχ τι γλυκούληδες!". Σε γάμο φίλων μπήκαν μέσα ένοπλοι και έκλεψαν τους πάντες με Καλάσνικοφ. Ειδικά η Βενεζουέλα θέλει πολλή προσοχή, αλλά γίνεται. Η Κολομβία πολύ πιο νορμάλ χώρα, χωρίς να είναι Κούβα, ταξιδεύεται άνετα χωρίς προβλήματα. Στη Βενεζουέλα εκτέλεσαν άνθρωπο μέσα στο ανταλλακτήριο του αεροδρομίου πριν λίγες εβδομάδες, είναι άλλη κατάσταση.
Τέλος πάντων, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, εμένα θα με απασχολούσε πιο πολύ στην Αϊτή το θέμα των ασθενειών από την εγκληματικότητα. Ειδικά η χολέρα και οι ασθένειες που μεταδίδονται κουνούπια είναι απίστευτα διαδεδομένα, σύστημα υγείας δεν υπάρχει και οι ντόπιοι δεν έχουν ιδέα περί υγιεινής, η χώρα είναι ΠΟΛΥ πίσω, θα τη σύγκρινα με τις 3-4 χειρότερες αφρικανικές χώρες.
Last edited: