• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αφρική και εμβόλιο κίτρινου πυρετού

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Sorry, αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι...στις δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες δίνουν τσάμπα lariam? Νόμιζα ότι το τι χάπια θα πάρει κάποιος πάει σύμφωνα με τη χώρα που επισκέπτεται...

Στη Βρετανία πάντως δεν δίνουν χάπια δωρεάν και στην Αμερική πήγαινα στη Πανεπιστημιακή κλινική όπου οι γιατροί ήταν συνήθως άψογοι...εως εκνευριστικοί-κουραστικοί στις συμβουλές τους.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Sorry, αλλά δεν έχω καταλάβει κάτι...στις δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες δίνουν τσάμπα lariam? Νόμιζα ότι το τι χάπια θα πάρει κάποιος πάει σύμφωνα με τη χώρα που επισκέπτεται...
Ναι, στο δίνουν ανάλογα με το σε ποια χώρα ισχυρίζεσαι πως πας και για όσον καιρό ισχυρίζεσαι πως θα βρίσκεσαι εκεί. Δε δίνουν lariam για όλες τις περιπτώσεις, συμβουλεύονται κάτι κιτάπια...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αυτό ακριβώς. Πας εκεί, τους λες πάω εκεί, τι χρειάζεται? Και ανάλογα σου λένε (και σου δίνουν). Μάλιστα, αν πρόκειται για περισσότερα από ένα άτομα που θα ταξιδέψουν, δίνεις κι εκείνων τα στοιχεία, τα καταγράφουν και υπογράφεις. Ίσως να παίζει ρόλο και για την αναζήτηση της πηγής - αν προκύψει κάτι με καμμιά νόσο.

Vito

Member
Ρε παιδιά, είχε κανένας πρόβλημα με το συκώτι του αφού έκανε το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού; Ρωτάω, γιατί 2,5 μήνες μετά τον εμβολιασμό, πήρα σήμερα τα αποτελεσματα της γενικής εξέτασης που έκανα και οι τιμές της τρανσαμινασης και γ-GT έφτασαν τα αστρονομικά επίπεδα...Θέλω να δω αν έχει σχέση με το εμβολιο.

Γιατρέ μου θα τα καταφέρω να κάνω κανενα ταξιδάκι ακομα πριν φύγω από τουτο τον μάταιο κόσμο..;:roll:

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Ρε παιδιά, είχε κανένας πρόβλημα με το συκώτι του αφού έκανε το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού; Ρωτάω, γιατί 2,5 μήνες μετά τον εμβολιασμό, πήρα σήμερα τα αποτελεσματα της γενικής εξέτασης που έκανα και οι τιμές της τρανσαμινασης και γ-GT έφτασαν τα αστρονομικά επίπεδα...Θέλω να δω αν έχει σχέση με το εμβολιο.

Γιατρέ μου θα τα καταφέρω να κάνω κανενα ταξιδάκι ακομα πριν φύγω από τουτο τον μάταιο κόσμο..;:roll:
ομοιοπαθούσα.... :(

Ενα μήνα αφοτου είχα κάνει το εμβόλιο και μια βδομάδα πριν φύγω για Κομόρες, οι ηπατικοί δείκτες μου βρέθηκαν φουλ ανεβασμένοι.. στην αρχή έπαθα τον πανικό μου... (η μικροβιολόγος άσχετη ή σχετική δεν το κρίνω, μου χε πει, ότι δεν έπρεπε να πάρω τα malarone....)

o παθολόγος που πήγα, μου είπε να τις ξανακάνω. Πιθανότατα να φταίνε τα εμβόλια .. είχα κάνει και τυφοειδούς.
στη β΄εξέταση, είχαν κατέβει αρκετά τα επίπεδα... και έφυγα...
τώρα 6 μήνες μετά, ο ένας δείκτης είναι ανεβασμένος και ετοιμάζομαι για εξετάσεις...

αλλά καλύτερα να απαντήσει ειδικός....

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι

Μη σκάσω τα φάρμακα φταίνε να επαναλαβεις τις εξετάσεις σε ένα μήνα και φυσικά διακοπή οινοποσιας,αντιφλεγμωνωδων η ότι άλλων φαρμάκων..πάρε τηλ για αναλυτικοτερες πληροφορίες..

WindowsNT

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πηγα παντου
Ταξίδι-Όνειρο
Σπίτι.Σ'ολα τα άλλα πήγα.
Ρε παιδιά να ρωτήσω. Που θα κάνω αυτό το ρημάδι το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού; Το κεελπνο δεν απαντάει, το υγειονομικό 2106460493 δεν απαντάει.

Περιοχή Πειραιά.

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Στο υγειονομικο της περιοχης σου πρεπει να πας.

pmaria

Member
σχετικα με το θεμα των εμβολιων και χαπιων η αποψη γιατρου που ειναι και εμπειρος αλλά και λιγο ριψοκινδυνος ταξιδιωτης, ηταν δεν ειναι παντα υποχρεωτικα, καπου το υγειονομικο υπερβαλει για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο οτι δεν θα φερεις κατι στη χωρα (τωρα με τοσους παρανομους μεταναστες... δεν ξερεις τι γινεται).
εκεινος τα απεφευγε οπου μπορουσε διοτι δεν ειναι το καλυτερο για τον οργανισμο

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
σχετικα με το θεμα των εμβολιων και χαπιων η αποψη γιατρου που ειναι και εμπειρος αλλά και λιγο ριψοκινδυνος ταξιδιωτης, ηταν δεν ειναι παντα υποχρεωτικα, καπου το υγειονομικο υπερβαλει για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο οτι δεν θα φερεις κατι στη χωρα (τωρα με τοσους παρανομους μεταναστες... δεν ξερεις τι γινεται).
εκεινος τα απεφευγε οπου μπορουσε διοτι δεν ειναι το καλυτερο για τον οργανισμο
To πρόβλημα είναι- πέραν του προσωπικού ρίσκου που παίρνει ο καθένας κατ' εκτίμηση- ότι υπάρχουν χώρες που δε σου επιτρέπουν την είσοδο αν έρχεσαι από χώρα με πρόβλημα κίτρινου πυρετού. Εγώ π.χ. θα πάω στο Σουδάν (μέσω Αιγύπτου) και από εκεί πετάω για την Ιορδανία, η οποία δεν μου επιτρέπει την είσοδο αν δεν είμαι εμβολιασμένος, επειδή θεωρεί πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχω κολλήσει κάι στο Σουδάν. Η δε επιλογή να επιστρέψω χερσαίως στην Αίγυπτο επίσης δεν υπάρχει, διότι ούτε η Αίγυπτος μου επιτρέπει την είσοδο, για τον ίδιο λόγο.

Πήρε η αδερφή μου στο υγειονομικό και της είπαν πως δεν υπάρχει εμβόλιο κίτρινου πυρετού, δεν έχουν άλλο και δεν τους έχουν φέρει. Το υγειονομικό κάποιου εξ' ημών μήπως έχει; Ακόμη και το ίδρυμα Παστέρ λέει πως δεν έχουν... Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή, με χαρά να πάω μέχρι και τη Θεσσαλονίκη για να το κάνω.

isabelle

Member
Γιώργο, τηλεφωνήσατε σε όλα τα παραρτήματα της Αττικής; Έχω βρεθεί σε ανάλογη θέση με σένα το καλοκαίρι του 2008 (είχαν τελειώσει τα εμβόλια στο υγειονομικό Αθηνας στους Αμπελόκηπους), και τελικά βρήκα και έκανα στο υγειονομικό του Πειραιά. Στην αρχή στον Πειραιά μου φέρανε δυσκολίες γιατί δεν "ανήκα" στην συγκεκριμένη περιφέρεια, αλλά τελικά πείσθηκαν να με εξυπηρεστήσουν αφού επιβεβαίωσαν τηλεφωνικά ότι η Αθήνα είχε ξεμείνει από εμβόλια.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Mου είπε ότι πήρε τρία και δεν είχε κανένα, αλλά δοκιμάσω να πάρω και τα άλλα. Αν οποιοσδήποτε από άλλο μέρος της Ελλάδας διαπιστώσει ότι το υγειονομικό του διαθέτει εμβόλιο για κίτρινο πυρετό, θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ πολύ Ισαβέλλα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα