• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αφρική και εμβόλιο κίτρινου πυρετού

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σταματαω τις επαφες με ολους σας!!!
Ειστε επικινδυνοι:haha::haha:

GTS

Member
χαχαχαχα βλέπω ότι οι παρενέργειες συνεχίζονται!!!! Πρόσεξε γιατί θα εκφράσω και τις δικές μου!!! Δεν ξέρεις τι τρέλλα κουβαλάω...:haha::haha:
Όχι δε ξέρω, είναι αλήθεια. Αλλά υπάρχουν καμιά τετράδα μέλη που θα σου πουν για μένα "μη πλησιάζεις..." :haha::haha:

isabelle

Member
Την τελευταία φορά που έκανα το εμβόλιο του κίτρινου πριν 3,5 χρόνια, την επόμενη μέρα έβγαλα έρπη στο μάτι. Σύμπτωση? Δεν ξέρω. Πάντως έρπη δεν είχα εμφανίσει ποτέ μέχρι τότε (κι ούτε ξανά από τότε).
Όσο για τα χάπια της ελονοσίας, επειδή αποφεύγω πλέον τα λαριάμ όπως ο διάολος το λιβάνι (έχω πικράν πείρα που δεν είναι της στιγμής να εκθέσω), όποτε χρειάζεται να πάρω πάω σ' έναν γιατρό του ΙΚΑ και του ζητάω να μου γράψει Malarone.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όταν είχα κάνει το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού, θυμάμαι ότι για 3-4 μέρες μετά είχα παρουσιάσει ελαφρύ πυρετό (δέκατα). Τίποτ' άλλο άξιο λόγου.

Όσο για τα χάπια της ελονοσίας, πέρυσι, στη Δ/νση Υγείας στη Θεσ/νίκη, στην αρχή προφασίσθηκαν έλλειψη και με παρέπεμψαν σε φαρμακείο αλλά, μετά από επιμονή μου, βρήκαν ξαφνικά μερικά (που, κατά σύμπτωση, ήταν όσα χρειαζόμασταν σε αριθμό) και μου τα έδωσαν δωρεάν. Νομίζω ότι ήταν τα Lariam γιατί έπρεπε να τα παίρνουμε ένα τη βδομάδα.

GTS

Member
Όσο για τα χάπια της ελονοσίας, επειδή αποφεύγω πλέον τα λαριάμ όπως ο διάολος το λιβάνι (έχω πικράν πείρα που δεν είναι της στιγμής να εκθέσω), όποτε χρειάζεται να πάρω πάω σ' έναν γιατρό του ΙΚΑ και του ζητάω να μου γράψει Malarone.
Σίγουρα τα γράφει γιατρός τα χάπια Ισαβέλλα? Διότι εγώ που ρώτησα δεν μας τα έγραφαν, οπότε τα πήραμε κανονικά από το εμπόριο στη φουλ τιμή (η οποία να ξέρετε έχει πέσει σχεδόν στο μισό...)

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. Ατυχος ο κυριος που επεσε στο 1/8.000.000 και να εμφανισει νευροτροπο νοσο μετα τον εμβολιασμο ... ολες οι παρενεργειες αναγραφονται στο ενημερωτικο που υπαρχει μεσα στη συσκευασια οποτε δεν υπαρχει απο εταιρεια ευθυνη..τωρα αν ενημερωσε η οχι η υπηρεσία τον ταξιδιωτη θα ειχε αξια νομιζω,αν γνωριζαμε οτι ο εν λόγω κυριος θα αρνιοταν τον εμβολιασμο επιλέγοντας το κινδυνο να νοσησει κατα το ταξιδι του στην Αφρικη.. ....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
.. Ατυχος ο κυριος που επεσε στο 1/8.000.000 και να εμφανισει νευροτροπο νοσο μετα τον εμβολιασμο ... ολες οι παρενεργειες αναγραφονται στο ενημερωτικο που υπαρχει μεσα στη συσκευασια οποτε δεν υπαρχει απο εταιρεια ευθυνη..τωρα αν ενημερωσε η οχι η υπηρεσία τον ταξιδιωτη θα ειχε αξια νομιζω,αν γνωριζαμε οτι ο εν λόγω κυριος θα αρνιοταν τον εμβολιασμο επιλέγοντας το κινδυνο να νοσησει κατα το ταξιδι του στην Αφρικη.. ....
Σωστά. Η διαφορά είναι όμως πως όσες φορές μου έδωσαν εμένα τα χάπια, δεν τα πήρα σε καμία συσκευασία, χύμα τα έδιναν. Επίσης πάντοτε σου προτείνουν να πάρεις λιγότερα από όσα ζητάς και μόνο μετά από επιμονή "βρίσκεται" ο κατάλληλος αριθμός. Γενικώς υπάρχει μια φοβερή προχειρότητα για θέμα που δυνητικά μπορεί να αποδειχθεί σοβαρό.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όπως τα λέει ο Γιώργος είναι. Με τη διαφορά ότι, όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, εδώ οι υπάλληλοι ενημερώνουν για τις παρενέργειες (μερικές φορές δίνουν και μια φωτοτυπημένη ενημερωτική σελίδα ή, αν επιμείνεις λίγο, τυπώνουν κάτι που ψάχνουν και βρίσκουν απ' το ιντερνετ - όχι ότι δεν θα το βρίσκαμε κι από μόνοι μας δηλαδή, αλλά δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον).

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Σωστά. Η διαφορά είναι όμως πως όσες φορές μου έδωσαν εμένα τα χάπια, δεν τα πήρα σε καμία συσκευασία, χύμα τα έδιναν. Επίσης πάντοτε σου προτείνουν να πάρεις λιγότερα από όσα ζητάς και μόνο μετά από επιμονή "βρίσκεται" ο κατάλληλος αριθμός. Γενικώς υπάρχει μια φοβερή προχειρότητα για θέμα που δυνητικά μπορεί να αποδειχθεί σοβαρό.
:clap:Κατ αρχην να πω ενα καλως ηλθες πισω και παλι!!!:clap:
..Συμφωνω για την προχειροτητα..
τα φαρμακα Lariam οντως τα δινουν χωρις συσκευασια γιατι τα προμηθευονται σε συσκευασια πολλων δοσεων. Τα δε malarone τα προμοθευεσαι απο ιδιωτικα φαρμακεια. Το ενεσιμο ομως κυριως του κιτρινου πυρετου ειναι σε συσκευασια μιας δοσης και μπορεις να δεις τι αναγραφεται στις παρενεργειες....

fotast

Member
Τελικά αυτό που βγήκε(πέρα από την ατυχία του ανθρώπου και τις εμπειρίες σας από το εμβόλιο) είναι και η επιστροφή του Yorgou που απο οτι φαίνεται τον εκτιμά πολύς κόσμος(δικαίως).Να ελπίζουμε και σε καμμιά ιστορία???

isabelle

Member
Σίγουρα τα γράφει γιατρός τα χάπια Ισαβέλλα? Διότι εγώ που ρώτησα δεν μας τα έγραφαν, οπότε τα πήραμε κανονικά από το εμπόριο στη φουλ τιμή (η οποία να ξέρετε έχει πέσει σχεδόν στο μισό...)
Τελευταία φορά μου τα γράψανε στο ΙΚΑ τον περασμένο Φλεβάρη χωρίς κανένα πρόβλημα (ήταν να πάμε στη Υεμένη , αλλά λόγω του εκεί μπάχαλου τελευταία στιγμή αλλάξαμε σχέδια και πήγαμε στο Μεξικό όπου τα χάπια δεν ήταν αναγκαία κι έτσι τα έχω κρατήσει στην καβάντζα). Τώρα βέβαια με τις συνεχείς περικοπές δεν ξέρω τι παίζει. Πριν μια βδομάδα που πήγα για ανάλυση αίματος, δεν είχανε ούτε χάντζαπλαστ για μετά το τρύπημα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα