• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αφρική και εμβόλιο κίτρινου πυρετού

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Η παράλειψη των υγειονομικών υπηρεσιών είναι που δεν ενημερώνουν για τις παρενέργειες ,που εννοείται ότι υπάρχουν σε κάθε φάρμακο,αλλά επειδή στα περισσότερα φάρμακα οι παρενέργειες δεν είναι και τόσο "κραυγαλέες"ο γιατρός δεν κάθεται να αραδιάσει το τι θεωρητικά και πιθανόν να συμβεί.Στις περιπτώσεις όμως που έχεις να κάνεις με μεγαλύτερης βαρύτητας παρενέργειες όπως στην προκειμένη περίπτωση καλό θα είναι (ο ασθενής)-ο ταξιδιώτης να ενημερώνεται.
Δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια η έλειψη ενημέρωσης είναι λάθος η όχι τέτοιο που να μπορεί να καταφερθεί μετά ο ταξιδιώτης εναντίον της υπηρεσίας...γιατί αν είναι υποχρεωτικό να γίνει;;ούτως η αλλως θα γινόταν,
οπότε έχουμε απλά να κάνουμε με την στατιστικά μικρή πιθανότητα(χωρίς να φταίει κανείς)αν είναι ατυχος κάποιος να εκδηλώσει την όποια παρενέργεια.
Μ αυτό το σκεπτικό δεν νομίζω να ευθύνεται καμιά φαρμακευτικη εταιρεία ,εκτός αν δεν αναφέρεται πουθενά η συγκεκριμένη παρενέργεια,η το προιόν είναι νοθευμένο η ληγμένο

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Παρενέργειες έχει το σύνολο των φαρμάκων. Αν είσαι τόσο άτυχος να πάθεις εκείνη που είναι 1:100,000 τι να πω...
Πάντα απ'οσους έχουν κάνει το εμβόλιο από το κύκλο μου ουδείς δεν είχε ιδιαίτερες παρενέργειες και ο πυρετός ΔΕΝ είναι κανόνας. Το ατυχές συμβάν δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται το εμβόλιο. Αφ'ένός είναι υποχρεωτικό αφετέρου οι συνέπειες της νόσου χειρότερες. Το ίδιο ισχύει για την ελονοσία

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ναι...
χαπια γιατην ελονοσια δεν δινουν.τα αγοραζεις απο φαρμακειο.
Από πότε ισχύει αυτό; Την τελευταία φορά που πήγα, πριν από ένα χρόνο περίπου, έδιναν τα Lariam, αλλά όχι τα Malarone.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εγώ θυμάμαι όταν πήγα να κάνω το συγκεκριμένο εμβόλιο στο Υγιειονομικό στην Μεσογείων ρώτησα εγώ η ίδια για τις παρενέργειες και μου είπαν "τίποτα μωρέ, άντε να ανεβάσεις λίγο πυρετό". :) Εν γένει η έλλειψη τυπικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα με τρελαίνει! Δεν είχα κάποιο σύμπτωμα μπορώ να πω. Άλλωστε εκείνο που με είχε αγχώσει πιο πολύ ήταν τα αντιμαλαριακά χάπια με τις διάφορες αντενδείξεις που είχα διαβάσει και ακόμα περισσότερο όταν είδα ότι τα χάπια που μου είχε δώσει η φαρμακοποιός ήταν διαφορετικά από των υπολοίπων συνταξιδιωτών (και έλεγα τι στο καλό, τυχαίο είναι ότι ΟΛΟΙ οι φαρμακοποιοί έχουν δώσει άλλα από εκείνα που μου έδωσε η δικιά μου; ).

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
σημερα εκανα το εμβολαιο στην θεσσαλονικη.
για την ελονοσια μου εδωσαν ενημερωτικο βιβλιαρακι και για χαπια ειπαν μαλαρονη (ατοβακονη 250 - προγουαλινη 100 ) .
.απο το φαρμακειο θα αγοραστουν ..τωρα δεν τα δινουν..
πριν 15 χρονια μας ειχαν δωσει φαρμακα - χαπακια δωρεαν ...
τωρα δεν....

_antonis_

Member
Από πότε ισχύει αυτό; Την τελευταία φορά που πήγα, πριν από ένα χρόνο περίπου, έδιναν τα Lariam, αλλά όχι τα Malarone.
Τον Αύγουστο πάντως που πήρα τηλ για να κανονίσω τα περί Ζιμπάμπουε, τα πουλούσαν. Πήρα απο το φαρμακείο malaron, δεν μου είπε κάτι άλλο για δωρεάν η κοπέλα του υγειονομικού.

Άλλο:

Ο δημοσιογράφος, γιατί έκανε το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού, επειδή ήταν στην Αθήνα;;; :D

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Πριν δυο χρονια και σε μας εδωσαν τα Malaron. Τα πληρωσαμε κανονικα.

varioAthens

Member
Έχω παρενέργειες... φαντάζομαι ότι βλέπω τον Yorgos να ποστάρει! :bleh:
Χωρίς πλάκα τώρα... Όλα τα φάρμακα έχουν πιθανές παρενέργειες... και γι' αυτό ζυγιάζεις τα πράγματα "παίρνεις το ρίσκο να είσαι ο 1/1.000.000 άτυχος ή πάιρνεις το ρίσκο να πάθεις ελονοσίες και κίτρινους πυρετούς?"

GTS

Member
Τον Σεπτέμβρη που κάναμε εμείς εμβόλιο για κίτρινο πυρετό στη Καλλιθέα, μας είπαν ότι χάπια γιοκ, έχουν τελειώσει, οπότε του εμπορίου ήταν η μόνη λύση. Βέβαια ο δικός μου τα ξέχασε τα δικά του και πήραμε τη μισή δόση από το κανονικό στο ταξίδι, αλλά ελπίζω να ζήσουμε.

Vito

Member
Εκανα προχτές το εμβόλιο του κίτρινου πυρετου. Είμαι ο Vito ειμαι καλά....

Οσο για τα χαπια της ελονοσίας, συνεχίζουν και δίνουν δωρεάν το Lariam. Βεβαια, στο υγειονομικο των χανίων αυτά που είχαν έληξαν και περιμένουν την νέα παρτίδα..
Ωστόσο, θα πάρω Malarone..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh