• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αφρική και εμβόλιο κίτρινου πυρετού

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
κι ήθελα να κάνω στην Αθήνα αυτό το εμβόλιο τώρα τα Χριστούγεννα. Με έπιασε ένα αγχος γαμώ :S

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ολα έδειχναν ότι η εξέλιξη θα είναι καλή. Επέστρεψε μάλιστα στη δουλειά του καλύπτοντας και τις μεγάλες διαδηλώσεις στην Αθήνα.

Είναιπροφανές ότι από εκεί το έπαθε ο άνθρωπος...

Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος υπέφερε από παραισθήσεις, ισχυριζόμενος ότι είναι ο Ιησούς Χριστός

Ε ναι, είναι βέβαιο. Κι η αδερφή μου πήγε στις διαδηλώσεις και αργότερα υπέφερε από παραισθήσεις: νόμιζε ότι είναι ο Τσε Γκεβάρα μεταμφιεσμένος σε εκατομμυριούχο αγανακτισμένη της Πλατείας Συντάγματος.

Πέραν της πλάκας, υποτίθεται πως όταν πας να κάνεις τα εμβόλια ή να πάρεις χάπια (π.χ. τα της ελονοσίας που έχω δει να έχουν και τραγικές επιπτώσεις) σου εξηγούν και τις πιθανές παρενέργειες, ακόμη και τις πιο ακραίες και λιγότερο πιθανό να συμβούν.

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Χριστός και Παναγία!!!!!! Δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς.....

GTS

Member
Εγώ το έκανα πρόσφατα το εμβόλιο. Καμία παρενέργεια. Μα τον Πατέρα...(αλληλούια)

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
Σημερα το πρωι το εκανα . ............

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σημερα το πρωι το εκανα . ............
Ε τότε πετάξου από την CRAFT αύριο να μετατρέψεις τα νερά σε κρασιά γιατί έχουμε και κρίση και δεν μπορούν να τα πληρώνουν όλα τα παιδιά...
(ο όποιος πυρετός εμφανιστεί, συνήθως εμφανίζεται την επόμενη μέρα)

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
...υποτίθεται πως όταν πας να κάνεις τα εμβόλια ή να πάρεις χάπια (π.χ. τα της ελονοσίας που έχω δει να έχουν και τραγικές επιπτώσεις) σου εξηγούν και τις πιθανές παρενέργειες, ακόμη και τις πιο ακραίες και λιγότερο πιθανό να συμβούν.
Υποτίθεται.
Γιατί τρεις φορές που έκανα το συγκκριμένο εμβόλιο, δεν με προειδοποίησαν για τίποτα.

Επίσης υπάρχει μια ανακρίβεια στο άρθρο της Καθημερινής:

"Οπως συνηθίζεται μετά από τέτοιου είδους εμβόλια, ο Μπράμπαντ σήκωσε αμέσως πολύ υψηλό πυρετό"...

Όχι. Δεν συνηθίζεται καθόλου.
Είναι πολύ σπάνιο να ανεβάσει κανείς πολύ υψηλό πυρετό ( πολύ υψηλός= από 39 και πάνω να υποθέσω).
Το πολύ-πολύ να ανεβάσει δέκατα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ομοία εμπειρία κι εγώ: έχω πάει 4 φορές για εμβόλια και χάπια στα Υγειονομικά Αθήνας (πολύ πιο οργανωμένο αυτό στο Χαλάνδρι σε σχέση με το ... μοντέλο της Λ.Αλεξάνδρας) και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση εκ μέρους τους. Αντίθετα, τις τρεις φορές που έκανα τα σχετικά εμβόλια (ή χορήγηση χαπιών) σε χώρες του εξωτερικού (Αυστρία-Ισπανία-Κούβα) υπήρχε άρτια ενημέρωση (έως εκνευριστικά λεπτομερής από τις αρμόδιες αρχές της Ισπανίας), έστω κι αν δεν ήταν πάντα δωρεάν η παροχή όλων των υπηρεσιών (π.χ. στην Ισπανία τα χάπια τα πλήρωσα).

Πυρετό δεν έχω κάνει καμία φορά. Μια φορά ένας συνταξιδιώτης "σήκωσε" δέκατα μια-δυο μέρες μετά το εμβόλιο, ανεπαίσθητα σχεδόν. ΔΕΝ γνωρίζω αν τα εμβόλια που μας έκαναν είναι τα ίδια (ιδίου παρασκευαστή) με αυτά που έκαναν στον ταλαίπωρο δημοσιογράφο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα