• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αυτές είναι οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Πρόσφατα μιλούσα με μια κοπέλα που ζει στη Στοκχόλμη, η οποία κατάγεται από την Ισπανία. Μου έλεγε λοιπόν πως της αρέσει η πόλη, έχει καλή δουλειά εκεί, παίρνει καλά λεφτά αλλά από την άλλη γκρίνιαζε γιατί δουλεύει 10-12 ώρες την ημέρα, τα μισά της λεφτά φεύγουν στο ενοίκιο γι'αυτό και αναγκάζεται να συγκατοικήσει με άλλα δυο παιδιά, ξοδεύει πολλά για τις μετακινήσεις της και όταν γυρίζει το βράδυ στο σπίτι, δεν έχει το κουράγιο να κάνει τίποτα, με αποτέλεσμα να περιμένει πως και πώς το Σαββατόβραδο...
Μάλλον θα προτιμούσε να είναι πίσω στην Ισπανία, να μένει μέχρι τα 35 με τους γονείς της, να δουλευει 8-10 ώρες για 800 ευρώ (αν δεν ήταν στο 20% ανεργία της Ισπανίας).
Αν ήταν Ελληνίδα, καλύτερα να μην γράψω

Όσο για την Νορβηγία κ τον τύπο που σκότωσε 80, δλδ άντε επειδη βρέθηκε ο ένας τρελός, ΟΛΟΙ οι Νορβηγοί είναι αντιμουσουλμάνοι, εθνικιστές, παρανοϊκοί, ρατσιστές κ έτοιμοι για τρελάδικο.
Ευτυχώς εμείς οι Έλληνες είμαστε open minded , αντιρατσιστές, φιλο-μουσουλμάνοι κ καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ εθνικιστές

Traveller

Member
Όσο για την Νορβηγία κ τον τύπο που σκότωσε 80, δλδ άντε επειδη βρέθηκε ο ένας τρελός, ΟΛΟΙ οι Νορβηγοί είναι αντιμουσουλμάνοι, εθνικιστές, παρανοϊκοί, ρατσιστές κ έτοιμοι για τρελάδικο.
Ευτυχώς εμείς οι Έλληνες είμαστε open minded , αντιρατσιστές, φιλο-μουσουλμάνοι κ καθόλου μα ΚΑΘΟΛΟΥ εθνικιστές
Ναι μωρέ ψιλοπράματα, για 80 παιδάκια κάνουμε έτσι...

Το πρόβλημα αγαπητέ και το λέω σε όλους, δεν είναι ότι βρέθηκε ένας μουρλός και σκότωσε 80... το πρόβλημα είναι ότι ο μουρλός που σκότωσε 80 έζησε και μεγάλωσε σε μια κοινωνία που εκκολάπτει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία... αυτό δεν καταλαβαίνετε... αυτός ο μουρλός ήταν γραμμένος σε μια συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση, προπαγάνδιζε συστηματικά τις ιδέες του και σκότωσε στο όνομα αυτών των ιδεών...

Στην Ελλάδα , την Ιταλία, την Ισπανία π.χ χώρες που και μεγάλη φασιστική παράδοση έχουν και μεγαλύτερα προβλήματα από τους μετανάστες αντιμετωπίζουν, ομαδικές δολοφονίες για τέτοιους λόγους δεν έχουν γίνει... αν εσείς λοιπόν βρίσκετε τυχαίο το γεγονός ότι μια τέτοια σφαγή έγινε στην Νορβηγία μαγκιά σας... λυπάμαι αλλά εγώ έχω αντίθεση άποψη... εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία της κάθε χώρας οπλίζει το χέρι του κάθε Μπρέιβικ...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και επιλέγεις να αγνοείς τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο στη χώρα που ζεις.

Traveller

Member
Aν έχω καταλάβει καλά, το θέμα μας είναι οι "ιδανικές" συνθήκες που επικρατούν στις Σκανδιναβικές κοινωνίες... το τι επικρατεί στην δική μας κοινωνία είναι ένα άλλο θέμα το οποίο έχει και συζητηθεί πολλάκις και φυσικά μπορούμε να το κουβεντιάσουμε όσο θέλετε σε αντίστοιχο τόπικ...

Traveller

Member
Στη Νορβηγία δεν είναι που εκτέλεσαν κάποιον Κουίσλινγκ στο τέλος του ΒΠΠ; Φασίστας δεν ήταν;
Ασφαλώς και ήταν φασίστας, Νορβηγός φασίστας σαν τον Μπρέιβικ... στα λόγια μου έρχεσαι λοιπόν... γίνεται ξεκάθαρο ότι η "ιδανική" Νορβηγική κοινωνία έχει παράδοση στο να εκκολάπτει φασίστες... το ότι καταδικάστηκε και εκτελέστηκε μετά τον πόλεμο, δεν μου λέει και τίποτε... και οι Ιταλοί παρτιζάνοι σκότωσαν τον Μουσολίνι, αλλά δεν νομίζω να αμφιβάλεις ότι ο Μπενίτο είχε και μάλλον συνεχίζει να έχει μεγάλο λαϊκό έρεισμα στην Ιταλική κοινωνία...

GTS

Member
Γιατί, σε ποια κοινωνία δεν υπάρχει φασισμός? Αφού ο φασισμός είναι προιόν κατεξοχήν του μικροαστισμού. Για να μην αναφέρω τον Βίλχελμ Ράιχ περί ανέραστων φασιστών/ναζιστών. Για μένα είναι εντελώς φυσιολογικό το φαινόμενο, ως ένα βαθμό...

Traveller

Member
Μπερδεύεις τον λανθάνοντα φασισμό που υποκρύπτει ο κάθε μικροαστός και η κάθε μικρή κοινωνία, με τον φασισμό ως κόμμα... σωστά λες ότι ο υποκρυπτόμενος φασισμός υπάρχει σχεδόν παντού , σε όλες τις αστικές κοινωνίες... εγώ μίλησα για παραδοσιακό Ιταλικό φασιστικό κόμμα που συγκινεί σαν ιστορία και σαν ξεκάθαρη ιδέα πολλούς Ιταλούς...

GTS

Member
Υπάρχει άραγε χώρα που δεν έχει αναπτυχθεί τέτοιο κίνημα/κόμμα? Τα αίτια παραμένουν αυτά που προανάφερα. Στις ανθρώπινες κοινωνίες, απ'όλα έχει ο μπαξές. Στις "ελεύθερες" τουλάχιστον (δε περιμένω την ίδρυση φασιστικού κόμματος στη Κορέα ας πούμε).

Otokodate

Member
Τα charts ποτέ δεν μου άρεσαν, σπάνια ΔΕΝ βρίσκω την λογική πίσω απ'την δημιουργία τους άκυρη - βασισμένη σε άλλους σκοπούς όπως τον κομφορμισμό του κόσμου γύρω από 10-20-50-100 συγκεκριμένα πράγματα τα οποία συνήθως πουλάνε 5-10 εταιριάρες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ερώτημα είναι με τι κριτήρια έγινε η σύγκριση, τι τους ρώτησαν, ήταν τα ίδια age groups;; κλπ. Επίσης, υπάρχουν πολλοί λαοί που δεν κράζουν με τίποτα την χώρα τους γιατί απλά δεν έχουν την κουλτούρα της αμφισβήτησης καθόλου, αυτά τα κράτη πως τα έβαλαν δίπλα στην Ελλάδα π.χ.;;

Όπως και να'χει, δεν την βλέπω άσχημη την λίστα παρ'ολο που απ'την επίσκεψη μου στην Φινλανδία πριν μερικά χρόνια προσωπικά δεν ξέρω πως δεν έβγαλε αποτέλεσμα "βαριόμαστε την ζωή μας" η συγκεκριμένη χώρα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι μωρέ ψιλοπράματα, για 80 παιδάκια κάνουμε έτσι...

Το πρόβλημα αγαπητέ και το λέω σε όλους, δεν είναι ότι βρέθηκε ένας μουρλός και σκότωσε 80... το πρόβλημα είναι ότι ο μουρλός που σκότωσε 80 έζησε και μεγάλωσε σε μια κοινωνία που εκκολάπτει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία... αυτό δεν καταλαβαίνετε... αυτός ο μουρλός ήταν γραμμένος σε μια συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση, προπαγάνδιζε συστηματικά τις ιδέες του και σκότωσε στο όνομα αυτών των ιδεών...

Στην Ελλάδα , την Ιταλία, την Ισπανία π.χ χώρες που και μεγάλη φασιστική παράδοση έχουν και μεγαλύτερα προβλήματα από τους μετανάστες αντιμετωπίζουν, ομαδικές δολοφονίες για τέτοιους λόγους δεν έχουν γίνει... αν εσείς λοιπόν βρίσκετε τυχαίο το γεγονός ότι μια τέτοια σφαγή έγινε στην Νορβηγία μαγκιά σας... λυπάμαι αλλά εγώ έχω αντίθεση άποψη... εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία της κάθε χώρας οπλίζει το χέρι του κάθε Μπρέιβικ...
Ηλπιζα πως μεχρι να γυρισω θα εχεις πιει το κρασι σου...

Εγω ναι πιστευω πως βρεθηκε ενας τρελλος ψυχακιας στη Νορβηγια που θα μπορουσε να βρεθει οπουδηποτε αλλου. Αν ηταν θυμα της ξενοφοβιας και του ρατσισμου της νορβηγικης κοινωνιας τοτε θα εμφανιζονταν κι αλλοι πολλοι Μπρειβικ. Ηταν θυμα της οργανωσης και των ιδεων της ναι να το δεχτω. Εχεις κολλησει σε ενα μεμονομενο περιστατικο κι εχεις χασει τη μπαλα.

Στα δικα μας. Αν αθροισουμε τα ρατσιστικα εγκληματα που εχουν γινει στην Ελλαδα σιγουρα θα βρουμε παρα πολλα. Εγκληματα βεβαια δεν ειναι μονο οι φονοι αλλα και οι αποπειρες δολοφονιας, οι τραυματισμοι, το ξυλο (για να μην αναφερω τα πιο λαιτ προσβολη ανθρωπινης προσωπικοτητας, στερηση ελευθεριας, εκφοβισμο κα)... Αυτα λοιπον βρισκονται στο καθημερινο μενου της ΧΑ. Ειναι γνωστα στο πανελληνιο αλλα δειχνεις πως τα αγνοεις, γι αυτο τα αναφερω.

Τωρα στο θεμα: ειπωθηκε η προταση "δεν θα εμενα ποτε σε Σκανδιναβικη χωρα". Αυτο βεβαια για να σταθει προυποθετει πως ζεις σε καποια καλυτερη χωρα και οχι σε χειροτερη.

1. Καποιοι το δικαιολογησαν λογω κρυου και ειπα πως ειναι δεκτο.
2. Καποιοι ειπαν πως δεν θα εμενα γιατι δεν ειναι καλη η ζωη εκει και αποδειξη γι αυτο ειναι τα ρεκορ αυτοκτονιων. Κι ολος ο κοσμος να συμφωνει μ' αυτην την αποψη εμενα μου φαινεται μπουρδα.
3. Ηρθες κι εσυ και το αποτελειωσες λεγοντας για ρατσισμο, ξενοφοβια, πουριτανισμο (τα περι ανιαρης χωρας κτλ που ειπες δεκτα). Αρα εγω εβγαλα το συμερασμα πως δεν θα εμενες Νορβηγια γιατι τι θεωρεις πιο ρατσιστικη και ξενοφοβικη απο την Ελλαδα. Πραγμα με το οποιο δεν συμφωνω οπως ελπιζω να εγινε κατανοητο.

Μετα κολλησες και με τον Μπρειβικ κι δεν λες να ξεκολλησεις.

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Το γεγονός ότι η Ιρλανδία είναι μέσα στη 10δα (τελευταία βέβαια) και όχι άλλες χώρες με καλύτερα οικονομικά στοιχεία (πχ Αυστρία) δεν είναι δείγμα ότι τα κριτήρια δεν είναι μόνο οικονομικά;

GTS

Member
Μπορει και να ναι βασικο κριτηριο η καταναλωση αλκοολ. Μετα απο πολλες μπυρες βλεπεις μεχρι και τη Λιτσα Πατερα Μενεγακη. Πινουν και πολυ στα βορεια. Στην Ιρλανδια ριχνουν και τα μπουνιδια τους :) Μια χαρουμενη παρεα δηλαδη...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα