• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αυτές είναι οι 10 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο

paefstra

Member
Μπορεί να είσαι ευτυχισμένος κατά δήλωση, αλλά επειδή εμένα μου αρέσουν και τα νούμερα, να και δυο συγκρίσεις της ποιότητας ζωής κατοίκων Όσλο- Αθήνας και Κοπεγχάγης- Αθήνας και με πολύ πρόσφατα δεδομένα.

Quality of Life Comparison Between Oslo, Norway And Athens, Greece

Quality of Life Comparison Between Copenhagen, Denmark And Athens, Greece

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Συγκρινοντας την ζωή στην Αθήνα και στο Βερολίνο διαλεγω με διάφορα το δεύτερο κι ας νυχτωνει το χειμώνα απο τις 3 κι ας πέφτει στο -10.
Το καλοκαίρι του 1990 είχα επισκεφτεί κάποιους συγγενείς μου στη Γερμανία (Νυρεμβέργη).
Μου είχε αρέσει πάρα πολύ η περιοχή αυτή και είπα στους συγγενείς μου που με φιλοξενούσαν ότι πολύ ευχάριστα θα μπορούσα να μείνω μόνιμα εκεί.
Η απάντησή τους ήταν ότι: "Σαν τουρίστας είναι πολύ ωραία. Αν όμως μείνεις ολόκληρο το χρόνο, τότε θα καταλάβεις τις δυσκολίες."
Έκτοτε έχω επισκεφτεί δεκάδες φορές τη Γερμανία αλλά και τη Βόρεια Ευρώπη γενικότερα γιατί μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν είμαι πλέον σίγουρος αν θα μπορούσα να μείνω μόνιμα εκεί.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κανεις και συ ρε paefstra θορυβο για κατι μικροδιαφορες...

paefstra

Member
Κανεις και συ ρε paefstra θορυβο για κατι μικροδιαφορες...
E, ναι, μικροδιαφορές που επιβεβαιώνουν το παλιό και καθόλου παράδοξο ρητό "Καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος".
Όσο για το αν θα ζούσα σ' αυτές τις χώρες, άνετα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όσο για το αν θα ζούσα σ' αυτές τις χώρες, άνετα.
Μπα εμενα με παρακαλανε οι Σκανδιναβοι να αλλαξουμε σπιτια και δουλειες και δεν δεχομαι...

paefstra

Member
Από τη λίστα που μας παρέδωσες είναι ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τις παραπομπές για να δει σημαντικές διαφορές στην ηλικιακή κατανομή, τις αιτίες και τον τρόπο αυτοκτονίας ανά χώρα με υψηλό δείκτη. Τα ελληνικά πάντως στοιχεία αναγράφεται ότι είναι του 2009. Πιθανότατα υψηλότερα πλέον...
Μπορεί να είμαι η εξαίρεση, αλλά μετράω ήδη 2 συναδέλφους, ένα συγγενικό μου άτομο και 2 άτομα στον δρόμο που μένω. Σε διάστημα 1 χρόνου.

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
chris7 said:
Το καλοκαίρι του 1990 είχα επισκεφτεί κάποιους συγγενείς μου στη Γερμανία (Νυρεμβέργη).
Μου είχε αρέσει πάρα πολύ η περιοχή αυτή και είπα στους συγγενείς μου που με φιλοξενούσαν ότι πολύ ευχάριστα θα μπορούσα να μείνω μόνιμα εκεί.
Η απάντησή τους ήταν ότι: "Σαν τουρίστας είναι πολύ ωραία. Αν όμως μείνεις ολόκληρο το χρόνο, τότε θα καταλάβεις τις δυσκολίες."
Έκτοτε έχω επισκεφτεί δεκάδες φορές τη Γερμανία αλλά και τη Βόρεια Ευρώπη γενικότερα γιατί μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν είμαι πλέον σίγουρος αν θα μπορούσα να μείνω μόνιμα εκεί.
Θετεις τις προτεραιότητες σου. Αν αυτές είναι ο ήλιος πχ και ο καλός καιρός τότε θα κοψεις φλέβα στη Γερμανία. Αν πάλι είναι ολα αυτά που έγραψε ο tripakias τότε επιλέγεις μια βόρεια χώρα.

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
paefstra said:
Μπορεί να είσαι ευτυχισμένος κατά δήλωση, αλλά επειδή εμένα μου αρέσουν και τα νούμερα, να και δυο συγκρίσεις της ποιότητας ζωής κατοίκων Όσλο- Αθήνας και Κοπεγχάγης- Αθήνας και με πολύ πρόσφατα δεδομένα.

Quality of Life Comparison Between Oslo, Norway And Athens, Greece

Quality of Life Comparison Between Copenhagen, Denmark And Athens, Greece
Λεπτομέρειες :p. Τι κι αν έχουμε 100 μονάδες τουλάχιστον διάφορα, οι Σκανδιναβοι δν έχουν ήλιο :p:p

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Προσωπικά όλες αυτές οι λίστες δεν μου λένε απολύτως τίποτε, ειδικά σε θέματα ευτυχίας, αλλά ιντριγκάρομαι αφάνταστα να ρωτήσω τους θαυμαστές του τρίτου κόσμου που είναι όλες αυτές οι χώρες τύπου Ταϊλάνδης που όλοι οι άνθρωποι παρόλη την φτώχεια τους είναι ευτυχισμένοι και με ένα χαμόγελο στα χείλη?

Μαρξιστική η ανάλυσή σου σύντροφε βλέπω...!

Φαντάζομαι συνδέεις κι εσύ όπως το άρθρο την ευτυχία με την ιδιοκτησία...;

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Δεν είναι αν συνδεεις την ευτυχία με την ιδιοκτησία. Είναι ότι σε τέτοιες χώρες που οι άνθρωποι κοιμούνται σε παράγκες, έχουν μηδέν συνθήκες υγιεινής, έχουν πολύ λιγότερες δυνατότητες εκπαίδευσης δουλεύουν νύχτα μέρα για ένα κομμάτι ψωμί κλπ κλπ.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επίσης να καταθέσω άποψη περί Ελβετίας.

Έμεινα εκεί σε σπίτι κοντινού προσώπου που έχει γεννηθεί,μεγαλώσει και συνταξιοδοτηθεί στη χώρα.

Μου περιέγραψε μια άκρως κλειστοφοβική,πουριτανική και μάλλον προβληματική κοινωνία.Ναι έχουν καλή οικονομία και αρκετά καλές υποδομές (όχι αυτό που νομίζουν πολλοί πάντως).

Όσοι δεν είναι "γνήσιοι" Ελβετοί συνήθως δεν κάνουν παρέα με τους "καθαρούς".Και δεν μιλάω μόνο για τους μελαψούς οδοκαθαριστές.

Γύρισα αρκετά στη χώρα και μπορώ να πω ότι για κάποιον που έχει μεγαλώσει σε οποιαδήποτε μεσογειακή χώρα,οι ρυθμοί και η γενικότερη ατμόσφαιρα της Ελβετίας δύσκολα θα γινόταν ανεκτή για πάνω από 1-2 χρόνια.

Επίσης να αναφέρω ότι υπάρχει τεράστιο κύμα φυγής από τη χώρα μετά τη συνταξιοδότηση,κυρίως λόγω υψηλού κόστους ζωής και με μεγάλη προτίμηση στα παράλια της Τουρκίας.Και μιλάω για αγορές κατοικιών.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν είναι αν συνδεεις την ευτυχία με την ιδιοκτησία. Είναι ότι σε τέτοιες χώρες που οι άνθρωποι κοιμούνται σε παράγκες, έχουν μηδέν συνθήκες υγιεινής, έχουν πολύ λιγότερες δυνατότητες εκπαίδευσης δουλεύουν νύχτα μέρα για ένα κομμάτι ψωμί κλπ κλπ.
Μα κυρίως το κάνω ως πείραγμα αλλά επιπλέον γιατί ο Traveller σνομπάρει τους τριτοκοσμικούς -έτσι όπως το γράφει- σαν να μας λέει ότι το τέλειο σύστημα υπάρχει και το έχει ανακαλύψει η Δύση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα