Ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Άσχετο με την υγεία: Αντιμετωπίζω εδώ και εβδομάδες πρόβλημα με ασφαλιστικό ταμείο που έχει στείλει λανθασμένα φορολογικά στοιχεία. Από το τοπικό κατάστημα με στέλνουν στο 1555, από εκεί στη διοίκηση, η διοίκηση στο τοπικό κατάστημα πίσω για διόρθωση, μετά πάλι στο 1555 (δεν υπάρχεις άλλος τρόπος να επικοινωνήσεις με τη διοίκηση), από εκεί η διοίκηση με παραπέμπει στη μηχανογράφηση και η μηχανογράφηση, ω τι έκπληξη!, στο τοπικό κατάστημα. Κι έχει ξεκινήσει μια διαμάχη από χθες μεταξύ μηχανογράφησης και τοπικού καταστήματος μέσω email τα οποία όλα κοινοποιουνται και σε μένα. Και τους βλέπω να μαλώνουν χωρίς να λύνουν το θέμα μου (ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον).

Τέτοιο κωλοχανειο δεν έχω ξαναδεί. Έχω φάει πολλές εργατοώρες και το πρόβλημα δεν βλέπω να λύνεται σύντομα. Τουλάχιστον το διασκεδάζω.

Eva1993

Member
Ρε παιδιά επειδή δεν έχω καταλάβει κι επειδή οι υπεύθυνοι ούτε τηλ σηκώνουν ούτε σε email απαντάνε, εγώ που είμαι ανασφαλιστη που πρέπει να πάω για να κάνω εξετάσεις; Θέλω πχ να κάνω ένα check up με αιματολογικές εξετάσεις και έναν υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας;

Πάω σε όποιο νοσοκομείο θέλω;δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Κι αν κάποιος θέλει να κάνει 50000 εξετάσεις,το νοσοκομείο του τις παρέχει όλες; Υποθέτω πρέπει να περάσεις από κάποιο γιατρό πρώτα και να κρίνει αυτός τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις.

Σίγουρα ξέρω ότι εδώ και 2 χρόνια δε μπορω να παω σε ιδιώτη γιατρό ως ανασφαλιστη.

paefstra

Member
ΙΚΑ , ραντεβου μεσω ΗΔΙΚΑ, δωρεαν. Πας στον παθολογο του ΙΚΑ, τις γραφει και τις κανεις μεσα στο ΙΚΑ πιθανον και την ιδια μερα και τελειως δωρεαν.
Ο,τι εξεταση δεν εχει το ΙΚΑ, την εχουν τα νοσοκομεια με το παραπεμπτικο του γιατρου.

Last edited:

maria91

Member
Ρε παιδιά επειδή δεν έχω καταλάβει κι επειδή οι υπεύθυνοι ούτε τηλ σηκώνουν ούτε σε email απαντάνε, εγώ που είμαι ανασφαλιστη που πρέπει να πάω για να κάνω εξετάσεις; Θέλω πχ να κάνω ένα check up με αιματολογικές εξετάσεις και έναν υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας;

Κι αν κάποιος θέλει να κάνει 50000 εξετάσεις,το νοσοκομείο του τις παρέχει όλες; Υποθέτω πρέπει να περάσεις από κάποιο γιατρό πρώτα και να κρίνει αυτός τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις.

Σίγουρα ξέρω ότι εδώ και 2 χρόνια δε μπορω να παω σε ιδιώτη γιατρό ως ανασφαλιστη.
Κλεινεις ραντεβου στα αρμοδια τμηματα των νοσοκομειων αν βρεις και ποτε γιατι το τελευταιο 6μηνο κανενα τμημα δεν εχει κανενα ραντεβου...κοινως αν δε βγαλεις ακρη ουτε απο ΙΚΑ οπως ειπανε πας κ τις πληρωνεις σε ιδιωτικο κεντρο

paefstra

Member
Κλεινεις ραντεβου στα αρμοδια τμηματα των νοσοκομειων αν βρεις και ποτε γιατι το τελευταιο 6μηνο κανενα τμημα δεν εχει κανενα ραντεβου...κοινως αν δε βγαλεις ακρη ουτε απο ΙΚΑ οπως ειπανε πας κ τις πληρωνεις σε ιδιωτικο κεντρο
Οποιος μενει Αθηνα δεν υπαρχει περιπτωση να μη βρει παθολογο σε καποιο ΙΚΑ ακομη και για την επομενη μερα σε μικρη ακτινα. Η σελιδα του ΗΔΙΚΑ που τη μαθαμε την περιοδο των εμβολιων ειναι πολυ καλη.
Καποια εχουν εξοπλισμο εφαμιλλο νοσοκομειου. Για τα επειγοντα εχω κοψει τα νοσοκομεια πλεον οταν στο ΙΚΑ η αναμονη ειναι 30 λεπτα μαξιμουμ ακομη και τα μεσανυχτα εφοσον το ΙΚΑ λειτουργει 24ωρο και ειμαι και ασφαλισμενη. Ο λογος ειναι οτι οι αναρρωτικες αδειες που γραφουν αυτοι οι γιατροι εχουν αυτοδικαιη ισχυ για τους ΔΥ, οποτε τους προτιμαμε για αδειες χωρις μπλα μπλα (και δεν ειναι τσιπηδες στις μερες που δινουν, λεει η εμπειρια μου).

Last edited:

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι

παραπεμτικα για βιοχημικες εξετασεις και απεικονιστες εξετασεις διδονται μονο απο γιατρους ΕΣΥ και αγροτικους γιατρους για τους ανασφαλιστους και η εκτελεση αυτων των παραπεμτικων μονο σε δημοσιες δομες.' Σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει και η αναλογη παθολογια ... δεν παιζει το..θελω να κανω αυτο και αυτο' ακομη και ασφαλισμενη να ησουν....

Eva1993

Member
Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. :)

παραπεμτικα για βιοχημικες εξετασεις και απεικονιστες εξετασεις διδονται μονο απο γιατρους ΕΣΥ και αγροτικους γιατρους για τους ανασφαλιστους και η εκτελεση αυτων των παραπεμτικων μονο σε δημοσιες δομες.' Σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει και η αναλογη παθολογια ... δεν παιζει το..θελω να κανω αυτο και αυτο' ακομη και ασφαλισμενη να ησουν....
Όταν λέμε γιατροί του ΕΣΥ, μιλάμε για αυτό που λένε τα παιδιά παραπάνω,πχ παθολόγος του ΙΚΑ και ραντεβού μέσω ΗΔΙΚΑ;
Ή εννοείς κάτι άλλο ;

maria91

Member
Οποιος μενει Αθηνα δεν υπαρχει περιπτωση να μη βρει παθολογο σε καποιο ΙΚΑ ακομη και για την επομενη μερα σε μικρη ακτινα. Η σελιδα του ΗΔΙΚΑ που τη μαθαμε την περιοδο των εμβολιων ειναι πολυ καλη.
Καποια εχουν εξοπλισμο εφαμιλλο νοσοκομειου. Για τα επειγοντα εχω κοψει τα νοσοκομεια πλεον οταν στο ΙΚΑ η αναμονη ειναι 30 λεπτα μαξιμουμ ακομη και τα μεσανυχτα εφοσον το ΙΚΑ λειτουργει 24ωρο και ειμαι και ασφαλισμενη. Ο λογος ειναι οτι οι αναρρωτικες αδειες που γραφουν αυτοι οι γιατροι εχουν αυτοδικαιη ισχυ για τους ΔΥ, οποτε τους προτιμαμε για αδειες χωρις μπλα μπλα (και δεν ειναι τσιπηδες στις μερες που δινουν, λεει η εμπειρια μου).
Δε ξερω αν λετε για αλλο ΙΚΑ παντως οσες φορες εχω μπει να βρω ραντεβου σε παθολογο δε βρισκω για τουλαχιστον 1 μηνα μπροστα...πλεον ουτε σε σαλαμινα,ελευσινα δεν εχουν ραντεβου δε μιλαμε για νοτιο ή κεντρικο τομεα αθηνων πρεπει να αναψεις λαμπαδα...το μονο που μας σωζει ειναι τα κεντρα υγειας οταν εφημερευουν αλλιως πας καλλια σου αν εισαι ανασφαλιστος!για αδειες οντως ειναι ταμαμ μιας κ οσες φορες τ αγορι μου που ναι ασφαλισμενος θελει να του γραψουν το κανουν χωρις πολυ γκρινια...δε ξερω αν το τελευταιο εξαμηνο εχει αλλαξει κατι για τους παθολογους γιατι ευτυχως μου ναι αχρειαστοι ακομα...

maria91

Member

Όταν λέμε γιατροί του ΕΣΥ, μιλάμε για αυτό που λένε τα παιδιά παραπάνω,πχ παθολόγος του ΙΚΑ και ραντεβού μέσω ΗΔΙΚΑ;
Ή εννοείς κάτι άλλο ;
Κοινως ειτε σε ΙΚΑ ειτε σε νοσοκομειο πας σε παθολογο σε εξεταζει και σου γραφει τις αναλογες εξετασεις τις οποιες τις εκτελεις τσαμπα μονο σε δημοσιες δομες...τωρα αν θες να σου γραψει κ καποια αλλη εξεταση ειναι στην ευχερεια του γιατρου αν θα στην γραψει ή οχι

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι

Ή εννοείς κάτι άλλο ;
Ναι και του ΙΚΑ και των ΤΟΜΥ και οι αγροτικοί και οι νοσοκομειακοι

Eva1993

Member
Ευχαριστώ πολύ όλους.

Στάθηκα τυχερή. Μπήκα στο ΗΔΙΚΑ , βρηκα παθολόγο σήμερα κι όλας και πήγα (μάλλον θα είχε ακυρωθεί κανένα ραντεβού και το πήρα εγώ) .το έπαιξα και λίγο ψοφια (χαχα) και μου έγραψε εξετάσεις αιματολογικές, οπότε θα πάω από αύριο να τις κάνω δωρεάν σε μια δημόσια δομή που μου υπέδειξε και η οποία με βολεύει και από άποψη απόστασης

kabamarou

Member
Όταν γράφεις εξετάσεις αιματολογικές τι εννοείς; Γενική αίματος η κάτι περισσότερο; Γενικότερα τι εξετάσεις αίματος μπορείς να κάνεις δωρεάν σαν ανασφάλιστος; Μπορείς πχ. για Β12 ; Γιατί την γενική αίματος μπορείς να την κάνεις σε ιδιωτικό ιατρείο από 2,5€

Βάζω και το link με τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όσους έχουν απλά ΑΜΚΑ από ότι γράφει
Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος