Aquarius
Member
Γράφω πολυ στην επαγγελματική μου ζωή, οπότε εδώ προτιμω το ρόλο του αναγνώστη - σχολιαστή.μοιραστείς
Γράφω πολυ στην επαγγελματική μου ζωή, οπότε εδώ προτιμω το ρόλο του αναγνώστη - σχολιαστή.μοιραστείς
Σ' ευχαριστώ πολύ!Πολύν ατμοσφαιρικές οι φωτογραφίες σου Γιάννη !!!
Ξέρεις άραγε που πάει το μετρό που φαίνεται στη τελευταία φωτογραφία;Περιμένουμε και από τη Μονμάρτη !!!
Λέγε μου τέτοια λέγε μου τέτοια , το πιάσαμε το υπονοούμενο !!!Σ' ευχαριστώ πολύ!
Ξέρεις άραγε που πάει το μετρό που φαίνεται στη τελευταία φωτογραφία;
Ευχαριστώ πολύ για όσα λες. Νομίζω ότι είναι η ιδανική πόλη για τέτοιου τύπου φωτογράφιση.Πολύ όμορφη ιστορία Γιάννη και πολύ ατμοσφαιρικές οι φωτογραφίες σου!! Τελικά του πάει το ασπρόμαυρο του Παρισιού!!
Δεν έχω και τη καλύτερη μνήμη, ωστόσο βοηθάει το γεγονός ότι η ιστορία γράφτηκε γρήγορα, λίγο μόλις καιρό μετά το ταξίδι. Στις άλλες μου ιστορίες που είχαν μεγάλη χρονική απόσταση δεν ισχύει το ίδιο.Αυτό που μου κανει εντύπωση είναι οι λεπτομέρειες της περιγραφής σου!!
Πως τα καταφέρνεις και θυμάσαι τόσες λεπτομέρειες με δρόμους και μικρά συμβάντα;
Τα μαγνητοφωνείς ή κρατάς σημειώσεις;
Δεν ξέρω αν θα σε ξαφνιάσω, η Μονμάρτη είναι απ'τις αγαπημένες μου περιοχές και το κομμάτι με place du Tertre και τα δρομάκια με τα σουβενιράδικα, τους κράχτες στα εστιατόρια και τους ζωγράφους δεν μου αρέσει καθόλου. Μου χαλάει η διάθεση αν περάσω από εκεί. Αντίθετα έχει φανταστικά δρομάκια σκέτες ζωγραφιές, όπως είναι η rue de l'abreuvoir ή πολύ μικρά δρομάκια όπως ή Villa Léandre. Ο υπέροχος ανεμόμυλος moulin de la galette πιο εντυπωσιακός από moulin rouge κατά τη γνώμη μου. Το αμπέλι που βγάζει κρασί μέχρι σήμερα. Είναι και ακριβό και όσους ξέρω που έχουν δοκιμάσει (εκτός απ'τους Παριζιάνους) λένε ότι είναι σκέτο ξύδι. Έχει φανταστική πλατειάρα Émile-Goudeau (εκεί ζούσε ο Πικάσσο). Και πολλά ακόμα. Νομίζω ότι ιδανικά θέλει ένα γεμάτο απόγευμα. Λέω απόγευμα γιατί αξίζει η θέα το βράδυ.Ψωνίζω ένα μαγνητάκι από το διακριτικό σχετικά σουβενιράδικο κι αφήνω πίσω μου τη πιο όμορφη σίγουρα περιοχή του λόφου και του 18ου διαμερίσματος, προκειμένου να προχωρήσω για να δω και την υπόλοιπή.
Έχει γυριστεί η ταινία Amelie σε αυτό το καφέ. Οι φήμες λένε ότι τρόμαξαν να τον πείσουν να το δώσει κι απ'όταν έκανε την επιτυχία και μάζευε κόσμο το άφησε ίδιο και απαράλλαχτο όπως στην ταινία.Για να έχει κόσμο εδώ απ' έξω μάλλον κάτι θα ΄ναι