Παιδιά και εγώ πάω χριστούγεννα Βιέννη..
Στο πάρκο Πρατερ μπορούμε να πάμε με τα ΜΜΜ??
Επειδή από όσο ξέρω δεν είναι εντό της πόλης το πάρκο..
η αποψή μου ειναι να πας μρατισλάβα..σε 60 λεπτα με το τρενο εισαι εκεί.για σαλτζμπουρκ ειναι περιπου ενα τρίωρο..τι να προλαβεις να δεις...μια ταλαιπωρια για ημερησια εκδρομη...καλησπέρα σε όλους...
θα πάω στη Βιέννη με την κοπέλα μου 02 Ιανουαρίου..
Ξέρει κανείς αν θα είναι ακόμα στολισμένα;
και δεύτερον που είναι καλύτερα για μονοήμερη,Σαλτσμπουργκ ή Μπρατισλάβα;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Σ'ευχαριστώ πολύ Ιωάννα...η αποψή μου ειναι να πας μρατισλάβα..σε 60 λεπτα με το τρενο εισαι εκεί.για σαλτζμπουρκ ειναι περιπου ενα τρίωρο..τι να προλαβεις να δεις...μια ταλαιπωρια για ημερησια εκδρομη...
μια επανάληψη για επίσκεψη στα ολάνθιστα το καλοκαίρι, επιστημονικά (στην κυριολεξία) περιποιημένα πάρκα είναι ακαταμάχητη.
νομιζω ναι..μαλλον ειμαι σιγουρη.. οπου εχει τυχει να ειμαι αυτη την ημερα ειναι στολισμένα...οχι οι χριστουγεννιατικες αγορές? αυτες κλεινουν 24 και 26/12.Σ'ευχαριστώ πολύ Ιωάννα...
μήπως ξέρεις αν θα είναι στολισμένα στις 2 Ιανουαρίου;
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου Ιωάννα,νομιζω ναι..μαλλον ειμαι σιγουρη.. οπου εχει τυχει να ειμαι αυτη την ημερα ειναι στολισμένα...οχι οι χριστουγεννιατικες αγορές? αυτες κλεινουν 24 και 26/12.
εγω θα ειμαι εκει 26/12-31/12.
να περασουμε καλά!!!καλές γιορτές!!
ευχαριστούμε για τις πληροφοριες...καλές γιορτές και θα πιουμε και ενα ποτηρακι στην υγειά σου.Στη περιοχή Grienzig στα βόρεια της Βιέννης, υπάρχουν οι heuriger, οινοποιεία που σερβίρουν απο το κρασί τους αλλά πλέον λειτουργούν κυρίως σαν ταβέρνες. Οι τιμές είναι μέτριες, και ίσως μικρότερες. Υπάρχουν πολλά που έχουν και μουσική. Κάνε μια βόλτα στην περιοχή και δές πια θα σου αρέσει. Αν έχεις καιρό, αξίζει να πας 1-2 βράδυα εκεί, και εφ όσον δεν έχεις κανονίσει τίποτα άλλο (π.χ. συναυλία-θέατρο). Οπως σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες, το φαγητό σερβίρεται νωρίς, μετά τις 9μμ οι κουζίνες αρχίζουν και κλείνουν. Καλύτερη ώρα η 8μμ.
Φαγητά σερβίρουν διάφορα και Αυστρικά και International. Κρασί μπορείς βέβαια να παραγγείλεις και χύμα 1 ποτήρι, αν θέλεις, η και φημισμένη μάρκα. Δεν είναι ακριβά. Φυσικά υπάρχουν πολλών ειδών μπύρες:
Για μετακίνηση, θα πάρεις το tram-38. Aπο την εκκλησία Votiv (Sigmund Freud park) στάση Schottentor (απ όπου περνάνε όλα τα ΜΜΜ), ακριβώς εδώ
- Dunkel=σκούρη-μαύρη.
- Karamelz=ελαφρά καμμένη-καραμελλωμένη
- Weiss=ξανθιά-ελαφριά
Flash Earth ...satellite and aerial imagery of the Earth in Flash
η αποβάθρα βρίσκεται στο υπόγειο του δρόμου, μην ψάξεις στην επιφάνεια. Θα κατέβεις στο τέρμα του tram, στάση Grienzig. Το τελευταίο φεύγει απο Grienzig στις 01:00πμ (καθημ-ΣΑ-ΚΥ), μετά θα πάρεις ταξί.