• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αυστρία Αριστοκρατική Βιέννη

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
εγω τρελενομαι τοσο για τα σοκολατακια μοτσαρτ που παραγγελνω σε οποιον γνωστο παει στη βιεννη καμια δεκαρια σακουλακια (που και αυτα δεν με φτανουν) για να χω να τρωω.τωρα εχω ξεμεινει.εχουν απομεινει μονο τρια σοκολατακια και τα φυλαω σαν κορη οφθαλμου.οποιος τα δοκιμασει ή τα λατρευει ή τα απεχθανεται.ειναι μυστηριο.
Οπότε φαντάζομαι τα κρύβεις όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι κτλ! ;)
Μπορείς να ζητήσεις από τον Def να βάλει μια ανακοίνωση που να λέει πως όποιο μέλος του site πηγαίνει στην Αυστρία να φέρνει και από ένα κουτί σοκολατάκια για την Αθηνά! :haha:

Καταπληκτικές φωτογραφίες elpihonmar!

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
μονο ενα κουτι? καλυτερα ενα τελαρο.μήπως ειμαστε εκτος τοπικ?αν ναι ζητω συγγνωμη

elpihonmar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
Mpiftex σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Τάνια ή θα σ αρέσουν τα σοκολατάκια ή θα αναγουλιάζεις όπως εγώ.Δεν "ακούγεται¨" τόσο η σοκολάτα όσο η περίεργη γεύση του μαρζιπάν.

XRISTOS71

Member
τα σοκολατάκια μοτσαρτ είναι με γέμιση φυστίκι αιγίνης ,το τελευταίο φαγώθηκε χθές το βράδυ .
κούτες τα έφερα καί τα είχα κρυμένα ,αλλα όπως όλα τα ωραία πραγματα κάποια στιγμή τελειώνουν στήν ζωή έτσι τελείωσαν καί αυτά.
μου εχουν μήνει κατι μικρά με τήν SISSY photo,
αχ τί μού κάνατε τώρα καί είναι καί μεσημέρι!!!

marilia

New Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ, OSLO, ΦΙΟΡΔ
[Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι μείναμε σε ένα πεντακάθαρο και λουξ διαμέρισμα, με όλες τις ανέσεις και εξοπλισμό (από καταψύκτη μέχρι και ασύρματο ιντερνετ δωρεάν ) που μας υποδέχθηκε με 1 σοκολατάκι στο κάθε μαξιλάρι και μας στοίχιζε 50 ευρώ την ημέρα (όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πολιτισμένη , τουριστική χώρα μας !).

καλη σου μέρα!πολύ όμορφή η ιστορία σου..
εγω σκεφτομαι να πάω αυτα τα χριστούγεννα στη Βιέννη... Η τιμή του ξενοδοχείου μια χαρά μου φάνηκε..μπορεις να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες?ακόμα σκέφτομαι να πάω Πράγα.. 6 μέρες υπολογίζω να μείνω.τι μου προτήνεις !! σε ευχαριστώ πολύ!

elpihonmar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
[Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι μείναμε σε ένα πεντακάθαρο και λουξ διαμέρισμα, με όλες τις ανέσεις και εξοπλισμό (από καταψύκτη μέχρι και ασύρματο ιντερνετ δωρεάν ) που μας υποδέχθηκε με 1 σοκολατάκι στο κάθε μαξιλάρι και μας στοίχιζε 50 ευρώ την ημέρα (όπως ακριβώς συμβαίνει και στην πολιτισμένη , τουριστική χώρα μας !).

εγω σκεφτομαι να πάω αυτα τα χριστούγεννα στη Βιέννη... Η τιμή του ξενοδοχείου μια χαρά μου φάνηκε..μπορεις να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες?ακόμα σκέφτομαι να πάω Πράγα.. 6 μέρες υπολογίζω να μείνω.τι μου προτήνεις !! σε ευχαριστώ πολύ!
Marilia, δε μείναμε σε ξενοδοχείο στη Βιέννη, αλλά σε διαμέρισμα που είχε πολύ κοντά στάση μετρό. η απόσταση με το μετρό από το κέντρο ήταν 10 λεπτά.Η διεύθυνση είναι αυτή εδώ http://www.apartment.at/index_eng.php3/app/164/Gelinek/0/bilder/ και η κράτηση έγινε μέσω email με προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό της Βιέννης.Λάβε υπόψη σου ότι κρατάνε προμήθεια περίπου 20 ευρώ οι δικοί μας.Πράγα μείναμε εδώ http://www.e-apartment-prague.com/ap...ion-en-u10.htm και πληροφορίες για το ταξίδι μπορείς να δεις και http://www.travelstories.gr/showthread.php?t=1667. Εύχομαι να περάσετε καταπληκτικά.

Last edited by a moderator:

trapper

Member
Η Skyeurope έχει ανοίξει τη Βιέννη με τιμές πολύ χαμηλές που μπορείς να πηγαίνεις τόσο συχνά όσο και στο εξοχικό σου !!!

Πηγαίνω κάθε 2-3 μήνες για λίγες μέρες ανανέωση. Λίγη μουσική, λίγα ψώνια, λίγο περίπατο, πάντα επιστρέφω με τη διάθεση στα ύψη.

Ακούω τιμές πάνω από ?100 την απλή διαδρομή και μου φαίνεται πολύ υψηλή. Εχω συνηθίσει στα μισά (μερικές φορές και στα μισά απο τα μισά, σπάνια ακόμη χαμηλότερα).

Ξενοδοχεία υπάρχουν φυσικά πολλά, άπειρα μπορεί να πει κανείς. Βρίσκεται ξενοδοχείο 3-4 αστέρων με ?50-90 2κλινο περιλ πρωινό. Περιοχή όχι ακριβώς στο ιστορικό κέντρο (μέσα στο Ring) αλλά η Βιέννη έχει καταπληκτικές συγκοινωνίες, καμμία σύγκριση με Ελλάδα, οπότε λίγο μακρύτερα απο το Ring είναι πολύ εύκολο να κινηθεί κανείς σε όλη τη πόλη.

Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει ?5.70 και ισχύει για 24 ώρες (απο τη στιγμή που θα σφραγιστεί) σε όλα τα μέσα (metro-tram-bus). Το metro χρησιμοποιείται για να κινηθεί κανείς πολύ γρήγορα απο τη μια άκρη στην άλλη και όταν έχει "χορτάσει" τη πόλη. Αλλοιώς το Tram είναι (λίγο) αργό αλλά το ιδανικό για ένα τουρίστα. Υπάρχουν χάρτες στο internet για τύπωμα, με λεπτομερή ανάλυση των στάσεων του tram και metro. Ωστα να μπορεί κανείς να σχεδιάσει εκ των προτέρων τις διαδρομές του για να μην χάνει πολύτιμο χρόνο ρωτώντας.

Αν θέλες άλλες πληροφορίες για Βιέννη, θα σε παραπέμψω σε πολλά links για μια γεμάτη παραμονή. ;)

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

master1706

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Εξαιρετική η ιστορία σου.
Έχω κλέισει ήδη Χριστούγεννα για Βιέννη και ομολογώ ότι με ταξίδεψες.
Θα αξιοποιήσω όλες τις πληροφορίες που μας έδωσες μιας και πάω χωρίς πρακτορείο.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Εξαιρετική η ιστορία σου.
Έχω κλέισει ήδη Χριστούγεννα για Βιέννη και ομολογώ ότι με ταξίδεψες.
Θα αξιοποιήσω όλες τις πληροφορίες που μας έδωσες μιας και πάω χωρίς πρακτορείο.
και εγώ εκεί θα είμαι....26-31/12.ελπιζω να περάσουμε καλα.και να μην έχει πολυ κρύο..........

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα