Αργεντινη vs Βραζιλία

Αργεντινή vs Βραζιλία

• Total voters
    50

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Είμαι αυτή τη στιγμή στο Ρίο. Μετά από περίπου 10 μέρες ξενύχτι και ξέφρενα πάρτι στο καρναβαλικό Ρίο, αποφάσισα να μη βγω σήμερα για να μπορέσω να δω αύριο τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Έχοντας πλέον επισκεφθεί και τις δύο χώρες μπορώ να εκφράσω αντικειμενικοτερη από την ούτως ή άλλως υποκειμενικά αντικειμενική άποψη που είχα πριν ένα χρόνο.
Το Μπουένος Άιρες είχα την τύχη να το ανακαλύψω με τη βοήθεια ενός πλέον επιστηθιου φίλου ο οποίος επί μία βδομάδα με πήρε από το χέρι στην κυριολεξία και μου έδειξε κάθε κρυμμένο θησαυρό της πόλης. Αλλά μαζί ανακαλύψαμε μέρη που και ο ίδιος δεν ήξερε. Είναι περίεργο πως μπορεί κανείς να ταυτίζεται τόσο πολύ με έναν άνθρωπο που ζει τόσο μακριά του. Η Αργεντινή συνολικά είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα και όμορφη χώρα και τους ανθρώπους αντίθετα με τις φήμες τους βρήκα πολύ φιλικούς. Γνώρισα και ρατσιστές βέβαια (όχι προς εμένα αλλά προς άλλους λαούς της Λαταμ) αλλά κυρίως όπως πάντα συναναστραφηκα με αριστεροστροφους ανθρώπους που είναι απαλλαγμένοι από στερεότυπα και προκαταλήψεις.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τρελός παπάς βάφτισε το φόρουμ και η Αργεντινή κερδίζει τη Βραζιλία. Η χώρα δεν παίζεται. Το Ρίο από μόνο του αρκεί για να κερδίσει οποιοδήποτε war. Η πόλη είναι μοναδική, ασύγκριτη και απορώ πως δεν την είχα επισκεφτεί μέχρι τώρα. Έρχομαι να συνταχθω με την άποψη του Γκτσου πως πρόκειται για την ωραιότερη πόλη στον κόσμο. Ανασφάλεια δεν έχω νιώσει μέχρι στιγμής πουθενά και με εξαίρεση σήμερα καθημερινά γυρνάω στις 4 και 5 το πρωί. Αν και ήδη έχω γνωρίσει 3 ανθρώπους που δέχτηκαν επίθεση και τους έκλεψαν ή προσπάθησαν να τους κλέψουν τα κινητά, οι δύο μάλιστα Βραζιλιάνοι μαύροι άντρες νέοι και με καλή σωματική διάπλαση (όπως σχεδόν όλοι οι cariocas) και ο άλλος ίδιων χαρακτηριστικών Αμερικανός πορτορικανης καταγωγης. Οι αστικές τους παραλίες αρκετά καλές με αγαπημένη αυτή του Arpoador όπου σε ανταμείβει και με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα (δεν είναι τυχαία η αγαπημένη των Βραζιλιάνων). Ενώ και της Ιπανεμα είναι καλή, ενώ κολύμπησα και στη μικρή παραλία της Urca που ήταν συμπαθητική. Η Copacabana δεν μου άρεσε και το νερό είναι βρώμικο. Συνολικά υστερουν βεβαίως της Χαλκιδικής αλλά δεν είναι άσχημες.
Οι άνθρωποι...Οι άνθρωποι είναι ευγενεστατοι, εξυπηρετικοί και με ελάχιστες εξαιρέσεις σούπερ φιλικοί. Και φυσικά δεν είναι μόνο το Ρίο. Οι καταρράκτες Ιγκουασου, η Φλοριαναπολις, το Παρατι, το Όλα Γκράντε, Η Μπαια (Σαλβαδόρ ντε Μπαια), το Μπέλο Οριζόντε, ο Αμαζόνιος και τόσα τόσα άλλα που δεν μπορούν να τα κερδίσουν η Μεντόζα, το Ροσάριο, η Κόρδοβα, η Σαλτα, η Παταγονία και η Γη του Πυρός κ.α.
Η ψήφος λοιπόν πάει ξεκάθαρα στη Βραζιλία

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Δεν εχω επισκεφτει καμμια απο τις 2 ,αλλα οπως εγραψε και ο Yorgos μπορουμε να πουμε γνωμη.
Αναμεσα στις 2 η ψηφος μου παει στη Βραζιλια ,οχι οτι εχω κατι με την Argentina ,απλα να δωσω ενα χιλιαρικο για αεροπορικο ,να βρεθω πρωτη φορα στην αλλη ακρη της Γης ,για να δω μια πολη οπως το Buenos Aires που μοιαζει με Ευρωπη ή για να δω τοπια που μοιαζουν λιγο και με Βορειας Ευρωπης,
Αν ειχα μονο μια χωρα με ενα πιστολι να επιλεξω θα επελεγα την Βραζιλια.
Παραλιες ,colonian πολεις,διασκεδαση ,καιπιρινιες ,σαμπα,Αμαζονιος,

θελω να παω και στις 2 παρα πολυ ,ειναι πολυ ψιλα στο bucket list ,απλα αν ειχα να επιλεξω μια και ηταν η πρωτη μου φορα Λατινικη Αμερικη και δεν ξερω ποτε θα ξανακανω τοσο μεγαλο ταξιδι και αν,δεν θα πηγαινα πρωτα Αργεντινη.Λατινικη Αμερικη θελω να δω ,αλλιως παω και στο Παρισι.
Δευτερη φορα εννοειται ή συνδυασμος στο ιδιο ταξιδι με Ιγκουασου.

Στο μονο που ισως επελεγα την Αργεντινη πρωτη θα ηταν να ξεψαρωσω λιγο γιατι την θεωρω αρκετα πιο ασφαλη.

Παρολα αυτα δεν θα ψηφισω στο poll, θα το κανω οταν επισκεφτω και τις 2 χωρες και θα επιστρεψω

varioAthens

Member
Ωραια τα ειπες @tripakias

Αν ειχα μονο μια χωρα με ενα πιστολι να επιλεξω θα επελεγα την Βραζιλια.
Κι εγω παντως αν ειχα ενα πιστολι να επιλεξω: τη Βραζιλια θα ξαναεπελεγα κι ας μην εχω παει Αργεντινη

tatooine

Member
Καλώς ήρθατε στη παγκόσμια πρωτεύουσα του σεξ για όλα τα γούστα ειδικά στην περίοδο του καρναβαλιού. Οι περισσότεροι ευρωπαίοι γυρνάνε με υπέροχες αναμνήσεις και αρκετοί σουπερ τυχεροί με ΣΜΝ που τα κουβαλάνε για όλη τους τη ζωή.

Ο τρυπάκιας μετά από 10 μέρες παρταρισμα και παραλίες, περνώντας σουπερ, έβγαλε συμπέρασμα.
Πως να μην έβγαζε άλλωστε όταν είδε τους ωραιότερους κώλους της υφηλίου να λικνίζονταν σε ρυθμούς σάμπα στη ζέστη του καρναβαλιού. Όλοι ξέρουμε ότι ο κώλος εκεί, είναι κουλτούρα και η μεγαλύτερη ατραξιόν (μαζί με τα μεμε) άλλα δεν το λέμε.

Τόσες μέρες και ακόμα να δει τα αξιοθέατα. 🤣🤣🤣 Προλαβαίνει;
Άλλα κι εκεί θα θαμπωθεί από κάποιον περαστικό κώλο που δεν είναι καθόλου κακό. Ίσα ίσα.
Και αν έχεις ευρωπαϊκό αέρα και το πορτοφόλι πίτα στο γιούρι, να οι κώλοι.

Το παρόν κείμενο είναι χιουμοριστικό και δεν έχει διάθεση να προσβάλει κανέναν.
Αγαπάμε υπερβολικά Ρίο γιατί περνάμε εμπολαν καλά (πάντα με προσοχή) άλλα προτιμάμε Μπουενος.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τρελός παπάς βάφτισε το φόρουμ και η Αργεντινή κερδίζει τη Βραζιλία.
Πες τα! Εδώ σε άλλο war το Περού κερδίζει το Μεξικό!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τρελός παπάς βάφτισε το φόρουμ και η Αργεντινή κερδίζει τη Βραζιλία
Κερδίζει επειδή πολλοί από τους ψηφοφόρους δεν εχουν παει Βραζιλία.

Αυτά για τους κωλους τα ακούει η Κωλομβια και γελά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.910
Μέλη
39.615
Νεότερο μέλος
Beercules

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom