KonstantinosAlyona
Member
Αζόρες, Ισλανδία, Ιρλανδία είναι τα στανταράκια για Μάιο - Ιούνιο, 10 + 20 + 10 μέρες. Όλα τα άλλα είναι στον αέρα, τσάμπα τα σχέδια επί χάρτου.
Όλη η τοποθέτηση μου φάνηκε απολύτως λογική, να πω την αλήθεια μου. Απλά παρασύρθηκα από το γεγονός ότι θα είμαι ελεύθερος από δουλειά για αρκετούς μήνες συνεχόμενα, που σημαίνει ελευθερία κινήσεων για τέτοιους προορισμούς. Μόνο που από χτες, κοιτάζοντας κυρίως όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε, δηλαδή πολυήμερες πεζοπορίες κτλ, σκέφτομαι μην την πατήσουμε με τον μικρό, και είτε αρρωστήσει, είτε διαλυθεί όλο το πρόγραμμα.άλλωστε πότε ξανά θα μπορείτε να βρεθείτε τόσο κοντά στον Νότιο Πόλο;
Δουβλίνο έχουμε διαμονή σε φίλες, και γενικά δουλεύουμε πολύ το couchsurfing όπου πάμε. Για Αζόρες, όταν λες ήιος χειμώνας, τι σημαίνει από βροχές; Κρύο δεν κάνει πολύ, το ξέρω.Αλλά η βροχή θα μας χαλάσει λίγο στις πεζοπορίες, θα πρέπει να βάζω και του μικρού αυτά τα προστατευτικά σοτ σακίδιο, λες και τον έχω σε πλεξιγκλαςΧμ,εμένα η Ιρλανδία μετά τις Αζόρες πάντως δεν με ενθουσίασε. Ωραία φύση μεν, αλλά χαμός παντού από κόσμο, τοπία για εμένα λιγότερο όμορφα από των Αζόρων και το Δουβλίνο στη διαμονή πανάκριβο. Οι Ιρλανδοί συμπαθέστατοι βέβαια. Παταγονία θέλω πολύ να πάω αλλά δυστυχώς στο προηγούμενο ταξίδι δεν έβγαινε. Επικεντρώσαμε σε Ιγκουασού (που ήταν απίστευτο βέβαια από τα εντυπωσιακότερα τοπία που έχω δει) και σε πόλεις της Αργεντινής που μου άρεσαν πολύ. Επίσης αν μπορούσα και πήγαινα νότια Αργεντινή θα ήθελα να δω χερσόνησο Βαλντες.
Για να ξαναέρθω στις Αζόρες πάντως μια και το κρύο δεν είναι πολύ, ο χειμώνας τους είναι ήπιος, έχει μεγάλη διαφορά στις τιμές. Μείναμε σε ξενοδοχεία καλά σε τιμές που το καλοκαίρι απλώς δεν τις βρίσκεις με τίποτα.Και νοικιάσαμε εύκολα αυτοκίνητα, ενώ το καλοκαίρι πρέπει να έχεις κάνει κράτηση. Από την άλλη στα μικρά νησάκια των Αζόρων ίσως αξίζει να πας Άνοιξη - Καλοκαίρι γιατί το Χειμώνα θα είναι ψιλοάδεια.Στα μεγάλα άνετα πας και Χειμώνα.
Φοβαμαι οτι και η Ιρλανδια εχει το ιδιο θεμα με τις βροχες. Ωκεάνιο κλίμα, καταλαβαίνεις.Δουβλίνο έχουμε διαμονή σε φίλες, και γενικά δουλεύουμε πολύ το couchsurfing όπου πάμε. Για Αζόρες, όταν λες ήιος χειμώνας, τι σημαίνει από βροχές; Κρύο δεν κάνει πολύ, το ξέρω.Αλλά η βροχή θα μας χαλάσει λίγο στις πεζοπορίες, θα πρέπει να βάζω και του μικρού αυτά τα προστατευτικά σοτ σακίδιο, λες και τον έχω σε πλεξιγκλας
Εκεί το περιμένουμε, Αζόρες όμως θέλω καλό καιρό για να περπατάμε παντού. Στην Ιρλανδία ας βρέχει, να τη βγάζουμε με αλκοόλ κοιτώντας το πράσινο.Φοβαμαι οτι και η Ιρλανδια εχει το ιδιο θεμα με τις βροχες. Ωκεάνιο κλίμα, καταλαβαίνεις.
2 φορες Δυτική Αγγλία και μια Ιρλανδία, όλες Ιούλη και οι βροχές κρατούσαν όλο το 24ωρο είτε ήταν το γνωστό άνοιξε κλεισε την ομπρέλα κάθε 2 ώρες.