pattyyy
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- χμ...
- Ταξίδι-Όνειρο
- νότια αφρική
Πάλι καλά που περάσατε! Θα ήταν μεγάλη απογοήτευση! Τέλος καλό όλα καλά κι εμείς περιμένουμε ανυπόμονα τη συνέχεια!!!
\Δάφνη σε ευχαριστώ για την άμεση απαντηση. Θα πάμε τέλη Οκτώβρη δυστυχώς μόνο 4 ημέρες δεν συντονιζόμαστε λόγω αδειών. Απο έρευνα που έκανα για εστιατορια βρήκα τα εξής Pasazade Restaurant - Osmanli Mutfagi καταπληκτικές κριτικές απο το tripadvisor αν και η εικίνα μιλάει απο μόνο της ,δες και πες μου.....
και το Asitane Restaurant Osmanl? Saray Mutfa?? Istanbul T?rk Mutfa?? το οποίο αναπαράγει συνταγές που έτρωγαν σουλτάνοι και οι οποίες βρέθηκαν και μεταφράστηκαν πολύ καλές κριτικές και αυτό και με ενέπνευσε και ο χώρος.
Επίσης γνωστός Κωνσταντινοπολίτης( και δικός σας) τον οποίο αναζήτησα με mail και την γνώμη του οποίου σέβομαι γιατί γνωρίζει απο φαγητό και δε απο γλυκά!!!!!μου πρότεινε τα εξής:
PATISSERIE
1. GULLUOGLU (Καταΐφι, μπακλαβάδες) - Mumhane caddesi, Karakoy.
2. SARAY (Γλυκά με κρέμες) - Beyoglou.
3. HADJIBEKIR (Λουκούμια) - Beyoglou.
4. UC YILDIZ (Διάφορα παραδοσιακά) – Balik pazar (Ψαραγορά Βeyoglou)
ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ
1. HADJIBABA – Beyoglou (Δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος).
2. HUNKAR – Mim Kemal Oke Caddesi No 211, Nisantasi.
3. BORSA – Lutfi Kirdar, Harbiye.
4. TIKET –
ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ
1. ULUS 29 (Θέα – μοντέρνο) – Βόσπορος.
2. CHIRAGAN ξενοδοχείο (Στο Ottοman, οθωμανική κουζίνα)ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ
3. KOYALI – Κυριακή μεσημέρι στο Topkapi (Παλάτι – Μουσείο).
Όποιος απο εσάς έχει δοκιμάσει κάποιο απο αυτά (εννοώ τα εστιατόρια γιατί για τα γλυκά είμαι σίγουρη) ας γραψει τη γνώμη του σας παρακαλώ!!!!!!
Και κάτι ακόμη με τη νέα ταυτότητα ταξιδεύουμε ή θελουμε διαβατήριο.? Σχετικά μη τη διαμονή διάβασα ότι βολεύει η περιοχή taksim καθώς η sultamahmet ερημώνει το βραδυ.Συμφωνείτε? Οπως και να χει έχετε να μου προτείνετε κατι για διαμονή καθαρό , με φυσιολογικές τιμές και νε είναι βρε αδερφέ και λιγουλάκι όμορφο?
Ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!
ξεκινω απο το θέμα της διαμονης...υπαρχουν πολλες αντιπαραθεσεις στο φορουμ σχετικά με αυτο το θέμα....αφου ξεκινησες να ψάχνεις θα τις βρεις και θα αποφασισεις που θελεις να μεινεις...εμένα μου αρέσει το Πέραν γιατί είσαι κοντα στο κέντρο αλλά και διπλα στο τουνέλ..με μια λιρα(0.5ευρω)κατεβαινεις στη γέφυρα του γαλατα και πας με τα ποδια στην παλιά πολη κάνοντας μια απο τις ωραιοτερες βολτες χαζευοντας απο τη μια το βοσπορο και απο την άλλη τον κερατιο κολπο....Σιγουρα πολλά απο τα αξιοθεατα που θα επιλέξει κανεις να δει και μάλιστα την πρωτη του φορά στην πολη βρισκονται στο Σουλταναχμετ,αλλά το θέμα είναι οτι η Κωνσταντινουπολη δεν έχει τις ανέσεις των ευρωπαικών μεγαλουπολεων σε σχέση με τις συγκοινωνιες...έτσι θεωρω ότι τη μέρα, που βλεπει κανεις τα αξιοθέατα,είναι πολύ πιο εύκολο να μετακινηθει προς την παλια πολη ενώ το βράδυ το ταξι είναι μαλλον το μονο μέσο που μπορει να επιλέξει κανεις(το τουνέλ κλεινει στις 11 το βράδυ νομιζω)Τώρα κατά τη δική μου γνωμη παντα κάποιος που παει για πρωτη φορά πρεπει να ανεβοκατεβει την Ιστικλαλ(κεντικος δρομος στο περαν)μαζι φυσικά με πολύ κοσμο ,να τριγυρισει στα γυρω σοκάκια με τις ταβερνες να κατέβει με τα ποδια μεχρι τον πυργο του γαλατα.....αυτο δεν είναι πολύ ευκολο να το κάνεις αν μένεις στο σουλταναχμετ εκτος και αν δε σε πειράζει να παιρνεις ταξι ,τη νύχτα(εγώ είναι λιγο επιφυλακτική με τους ταξιτζηδες στην Πολη,χωρις βεβαια αυτο να ειναι απολυτο)ασε που απο το περαν είσαι και πιο κοντα στο βόσπορο,αν σε παιρνει ο χρονος να πας προς τα κει ....να πας δηλαδη γιατι αξιζει....στο ciragan δεν έχω φαει ,πρεπει να ειναι οντως πανακριβο γιατι δυο καφεδες που ήπιαμε κοστιζαν 17-18 ευρώ αλλά είναι καταπληκτικο μέρος ...αν καποιος δεν μπορει να ξοδεψεια οσα απαιτουνται για φαγητο μπορει να πιει τον καφε του και να φαει κανενα γλυκο ....Δάφνη σε ευχαριστώ για την άμεση απαντηση. Θα πάμε τέλη Οκτώβρη δυστυχώς μόνο 4 ημέρες δεν συντονιζόμαστε λόγω αδειών. Απο έρευνα που έκανα για εστιατορια βρήκα τα εξής Pasazade Restaurant - Osmanli Mutfagi καταπληκτικές κριτικές απο το tripadvisor αν και η εικίνα μιλάει απο μόνο της ,δες και πες μου.....
και το Asitane Restaurant Osmanl? Saray Mutfa?? Istanbul T?rk Mutfa?? το οποίο αναπαράγει συνταγές που έτρωγαν σουλτάνοι και οι οποίες βρέθηκαν και μεταφράστηκαν πολύ καλές κριτικές και αυτό και με ενέπνευσε και ο χώρος.
Επίσης γνωστός Κωνσταντινοπολίτης( και δικός σας) τον οποίο αναζήτησα με mail και την γνώμη του οποίου σέβομαι γιατί γνωρίζει απο φαγητό και δε απο γλυκά!!!!!μου πρότεινε τα εξής:
PATISSERIE
ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ1. GULLUOGLU (Καταΐφι, μπακλαβάδες) - Mumhane caddesi, Karakoy.
4. TIKET –
ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ
Όποιος απο εσάς έχει δοκιμάσει κάποιο απο αυτά (εννοώ τα εστιατόρια γιατί για τα γλυκά είμαι σίγουρη) ας γραψει τη γνώμη του σας παρακαλώ!!!!!!
Και κάτι ακόμη με τη νέα ταυτότητα ταξιδεύουμε ή θελουμε διαβατήριο.? Σχετικά μη τη διαμονή διάβασα ότι βολεύει η περιοχή taksim καθώς η sultamahmet ερημώνει το βραδυ.Συμφωνείτε? Οπως και να χει έχετε να μου προτείνετε κατι για διαμονή καθαρό , με φυσιολογικές τιμές και νε είναι βρε αδερφέ και λιγουλάκι όμορφο?
Γενικα εχω αρκετο καιρο να κανω up date τις πληροφοριες μου για το φαγητο στην πολη, αλλα θα κανω οτι μπορω:Δάφνη σε ευχαριστώ για την άμεση απαντηση. Θα πάμε τέλη Οκτώβρη δυστυχώς μόνο 4 ημέρες δεν συντονιζόμαστε λόγω αδειών. Απο έρευνα που έκανα για εστιατορια βρήκα τα εξής Pasazade Restaurant - Osmanli Mutfagi καταπληκτικές κριτικές απο το tripadvisor αν και η εικίνα μιλάει απο μόνο της ,δες και πες μου.....
PATISSERIE
ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ1. GULLUOGLU (Καταΐφι, μπακλαβάδες) - Mumhane caddesi, Karakoy.
4. TIKET –
ΓΙΑ ΒΡΑΔΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ
την τελευταια φορά έκλεισα εδώΝα' μαι και πάλι!!!!!! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!!Δάφνη αν επιτρέπεται εσύ που έμεινες τελευταία φορά. Τα τσέκαρα τα ξενοδοχεία το HOTEL AU PERA έχει καλές τιμές, κακές κριτικές για πρωινό, και όταν πήρα τους συνταξιδιώτες μου μου απάντησαν ξέρεις σαν σωστοί Έλληνες δίνουμε έμφαση στο καλό πρωινό''. Επιχειρηματολόγησα λέγοντας ΄Μα τόσα γλυκά θα φάμε 'αλλά δεν τους πολυέπεισα
Φιλιααααααααααα
Α και κάτι ακόμη παραδοσιακούς καφενέδες έχετε επισκεφτεί,γνωρίζετε; και την εμπειρία του hamam την έχετε δοκιμάσει;