• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης σε αεροπλάνο της Delta

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αν είναι για την ασφάλειά μας δε βλέπω γιατί πρέπει αυτό να είναι απαραίτητα κακό...
Δοκίμασε φίλε μου να πετάξεις για ΗΠΑ κι έλα μετά να μας πείς για την εμπειρία σου! Και δε μιλάω μόνο για διεθνείς πτήσεις αλλά και εσωτερικού, και μετακινήσεις με τραίνο, κλπ. Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Τα νεύρα σου τσατάλια και να είσαι υποχρεωμένος να χαμογελάς ενώ θέλεις να τους σπάσεις το κεφάλι. Είχα προσωπική εμπειρία πριν την 11/9, κατά σύμπτωση πάλι σε πτήση της DELTA από Βρυξέλλες για Ν.Υ. αλλά και εσωτερική από Μπάφφαλο.

Κάπως πρέπει να δικαιολογήσει ο (βραβευμένος με Νόμπελ! ) μαυρούλης την αποστολή μερικών χιλιάδων ακόμη Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Άσε που, πείτε με συνωμοσιολάγνο, πείτε με φαντασιόπληκτο, εγώ πιάνω κι ένα ... άρωμα πετρελαίου στον αέρα (από Νιγηρία μεριά)!

Συμφωνώ με Traveller 100%. Μη μασάτε, γράφτε τους και ταξιδέψτε στην υπέροχη Ασία. Για ΗΠΑ υπάρχει χρόνος - όταν θα είναι πλέον Κινέζικο προτεκτοράτο! :haha: :haha: :haha:

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Δηλαδή σε αεροπορικές εταιρίες άλλων χωρών δεν μπορούν να γίνουν τρομοκρατικές ενέργειες? Θα μας κουφάνετε τελείως... υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που δεν μου αρέσουν οι Αμερικανικές εταιρίες αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι λόγος ασφαλείας...

Επί της ουσίας τώρα... το όλο περιστατικό πιστεύω ότι έχει διογκωθεί από τους πάντες... ο τύπος για μισότρελλος μου φαίνεται παρά για μέλος της Aλ Κάιντα... ούτε αστυνομικός είμαι ούτε ντεντέκτιβ αλλά εμένα προσωπικά το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρόκειτε να με επιρρεάσει στο ελάχιστο για τις ανα τον κόσμο εξορμήσεις μου... αρκετά πια με την τρομολαγνεία... μας ταίζουν σώτο κι εμείς τσιμπάμε...
Επειδη δεν συνηθιζω να τρωω απο το μενου του τρομου, ξεκαθαριζω μερικα πλα πραγματα:
1)Ειτε μισοτρελλος ηταν ο τυπος, ειτε γραφικος, ειτε πρακτορας της Αλ Καιντα, ειτε οτιδηποτε αλλο, αν καταφερνε να ανατιναξει το αεροπλανο δεν θα ειχε καμμια σημασια το τι θα ηταν ο τυπος, ειδικα για τους επιβατες που θα βρισκοντουσαν εν τοπω χλοερω...
2)Την αποπειρα του ο τυπος, την εκανε σε αεροπλανο αμερικανικης εταιρειας. Γιατι αραγε σε αμερικανικη και οχι σε οποιαδηποτε αλλη;
Μηπως γιατι, καλως η κακως, οι αμερικανοι ειναι στοχος παντου και παντα;
3)Δεν ισχυριστηκα ποτε οτι πρεπει να σταματησουμε να ταξιδευουμε και να μπουμε μεσα σε μια γυαλα. Αυτο που υποστηριζω και προσωπικα εφαρμοζω στα ταξιδια μου, ειναι να προσπαθω να μειωσω τις πιθανοτητες να μου συμβει οτιδηποτε. Και το να μην πεταω με αμερικανικη εταιρεια, εντασσεται σε αυτο το σκεπτικο. Δεν υποστηριζω οτι δεν μπορει να συμβει και σε αλλη εταιρεια, υποστηριζω οτι στις αμερικανικες οι πιθανοτητες ειναι πολυ πιο αυξημενες και το γιατι ειναι ευκολως αντιληπτο...
Αυτα τα λιγα, προς αποφυγην ενδεχομενων παρεξηγησεων.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν είναι για την ασφάλειά μας δε βλέπω γιατί πρέπει αυτό να είναι απαραίτητα κακό...εγώ πάντως δε κατάλαβα πώς πέρασε τα εκρηκτικά στο αεροπλάνο ο μουτζαχεντίν...
Δε νομίζω ότι θα μας το πούνε, αλλά ίσως δούμε κάποια αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας, και να το καταλάβουμε από κει.Τρέμω στην ιδέα πως μια μέρα ένας επίδοξος "τρομοκράτης" θα καταφέρει να περάσει εκρηκτικά σε αεροπλάνο κρυμμένα στον πρωκτό του...(λάθος το ευχαριστώ...)

GTS

Member
Δοκίμασε φίλε μου να πετάξεις για ΗΠΑ κι έλα μετά να μας πείς για την εμπειρία σου!
Κοντός ψαλμός το Μάιο φίλτατε....αλλά μπρος στην ασφάλεια του κόσμου λίγη ταλαιπωρία παραπάνω είναι πιστεύω κατανοητή...

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
προσωπικα θεωρω τα μετρα ασφαλειας ανεπαρκη.
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ σε καμια περιπτωση να επιβιβαστει επιβατης σε α/φ ζωσμενος με εκρηκτικα.
ΤΕΛΕΙΑ &ΠΑΥΛΑ.

candyman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Ειρηνικού
Άσε που, πείτε με συνωμοσιολάγνο, πείτε με φαντασιόπληκτο, εγώ πιάνω κι ένα ... άρωμα πετρελαίου στον αέρα (από Νιγηρία μεριά)!

όχι Νιγηρία.. Προς Υεμένη μεριά!:xmas_wink:

candyman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου στην Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Ειρηνικού
ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ σε καμια περιπτωση να επιβιβαστει επιβατης σε α/φ ζωσμενος με εκρηκτικα.
ΤΕΛΕΙΑ &ΠΑΥΛΑ.

έλα ντε..πως τα κατάφερε αυτός? δεν είναι περίεργο αυτό??? :xmas_wink:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Κοντός ψαλμός το Μάιο φίλτατε....αλλά μπρος στην ασφάλεια του κόσμου λίγη ταλαιπωρία παραπάνω είναι πιστεύω κατανοητή...
Κατ' αρχήν να σου ευχηθώ καλό ταξίδι και, ειλικρινά, όσο λιγότερους "εκνευρισμούς" ή όπως αλλιώς θέλεις πες το στα αεροδρόμια. Για να μην παρερμηνευθεί το προηγούμενο μήνυμά μου, δεν είμαι εναντίον των ελέγχων των επιβατών για την ασφάλεια του συνόλου. Η λογική (ή/και ο παραλογισμός τους) είναι που με απασχολεί. Και, εκτός απ' αυτό, η ερμηνεία και η "σωστή εφαρμογή" των κανονισμών από τα κατά περίπτωση επιφορτισμένα όργανα. Το πρόβλημα συνήθως συνίσταται σε κάποιον "υπερβολικά ενθουσιώδη" τύπο ή τύπισσα που στερούνται στοιχειώδους λογικής αλλά και ορθής κατανόησης των οδηγιών που έχουν. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ:

Επιστρέφοντας πριν 2 χρόνια από το Βιετνάμ, έφερνα πίσω μαζί μου ένα άδειο μπουκάλι μπύρα Singh, σουβενίρ για ένα φίλο. Καλώς ή κακώς το είχα στη χειραποσκευή. Πέρασα από ελέγχους στη Σαϊγκόν, Σινγκαπούρη, Ντουμπάι, κανένα πρόβλημα πουθενά. Στο Ελ. Βεν. οι δικοί μας μου έκαναν θέμα στην πτήση για Θεσ/νίκη. Απαγορεύεται λέει γιατί η συσκευασία είναι άνω των 100ml. Ρε παιδιά, άδειο είναι, σουβενίρ είναι, τι κίνδυνο μπορεί να δημιουργήσει; Τίποτα, ανένδοτοι, κατάσχεται. Μισή ώρα, μέχρι και ο προϊστάμενος ήρθε, κι αυτός τα ίδια. Τελικά, το κράτησαν. Τι φοβήθηκαν; Ότι θα το έσπαγα και θα απειλούσα τη ζωή κάποιου; Δεν ξέρω.

Συγκεκριμένα τώρα, στην πτήση που ανέφερα για Ν.Υ., πέρασα από κανονική ανάκριση από έναν πιτσιρικά υπάλληλο, καμμιά 25-αριά χρόνων ήταν δεν ήταν. Τι λογαριασμούς Τραπέζης μου ζήτησε, τι απόδειξη μόνιμης εργασίας, που θα μείνω, πόσο θα μείνω, δεν έμεινε τίποτα που να μην το ρώτησε. Το σπουδαίο είναι ότι τελικός προορισμός μου ήταν το Τορόντο, σε συγγενείς πήγαινα και αυτό που τον έπεισε τελικά για τις αγνές προθέσεις μου ήταν το προσκλητήριο του γάμου της ξαδέλφης μου (!) που, ξέροντας τι να περιμένω, το είχα εύκαιρο στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν μου. Καταλαβαίνεις;
Οπλίσου με όση υπομονή διαθέτεις.

Δε θα σου πώ για το εσωτερικό των ΗΠΑ. Άλλες ιστορίες γι' αγρίους εκεί. Και, επαναλαμβάνω, όλα αυτά πριν την 11η Σεπτεμβρίου. Σε αντιπαραβολή, ο Καναδάς άλλος πλανήτης - καμμία σχέση με τους γείτονες, μόνο κοινό η ίδια γλώσσα.

Δεν ξέρω τι ταξίδι θα κάνεις, τι προγραμματισμό έχεις, αλλά αν μπορείς κάνε μια βόλτα για λίγες μέρες προς τα πάνω. Αμέσως θα καταλάβεις τη διαφορά - και ξέρω σε ποιόν μιλάω (κι ας μην σ' έχω γνωρίσει!). :D

ΤΕΛΕΙΑ &ΠΑΥΛΑ.
mio_gps : Λέω εγώ τώρα: Ξέρουμε, αλήθεια, αν ο συγκεκριμένος τύπος πέρασε από έλεγχο; Κι άντε και πέρασε. Είχε τα "εκρηκτικά" μαζί του όταν περνούσε; Μήπως τα "βρήκε" κάπου αλλού; Μήπως του τα έδωσε κάποιος άλλος; Μήπως αυτό το σενάριο "βολεύει" κάποιους; Μήπως ήταν γνωστό ότι θα γίνει εκ των προτέρων (με δεδομένο ότι δε θα γίνει πραγματική ζημιά); Πολλά "μήπως" που - πιθανότατα - ποτέ δε θα μάθουμε την απάντηση. Οι συνέπειες όμως θα μείνουν. Κι αυτό είναι που μετράει τελικά...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
...δυστυχως δε μπορω να σου απαντησω και αυτο ισως ειναι ακομα χειροτερο!!!
Δυστυχώς ... έτσι είναι. Μακάρι να μπορούσες - για όλους θα ήταν καλύτερα.

BTW πολύ ωραίο avatar.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Eνδελεχη ελεγχο στις αερομεταφορες διεταξε ο obama

Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama διέταξε να γίνει αναθεώρηση στα μέτρα ασφάλειας στις αερομεταφορές, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του 23χρονου Νιγηριανού να ανατινάξει το αεροσκάφος της Delta που εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ - Ντιτρόιτ, ανήμερα των Χριστουγέννων.
awww.zougla.gr_Uploads_charoula_bomn236346.jpg
Umar Farouk Abdulmutallab

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Robert Gibbs, είπε ότι ο πρόεδρος θέλει να μάθει πώς ένας άνθρωπος, που κουβαλούσε την επικίνδυνη εκρηκτική ύλη PETN, κατάφερε να επιβιβαστεί.

Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να εξετασθούν οι λίστες των ύποπτων ατόμων για τρομοκρατία, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Umar Farouk Abdulmutallab ήταν σε μία από αυτές και, μάλιστα, ο πατέρας του, ανώτατος τραπεζίτης, είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές Αρχές για τη δράση του γιου του.

"Καμία ένδειξη ευρύτερης συνωμοσίας"

Την ίδια ώρα, η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Janet Napolitano, είπε στο CNN ότι δεν υπάρχει «καμία ένδειξη» ότι η απόπειρα ανατίναξης της πτήσης Άμστερνταμ - Ντιτρόιτ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό αποτελεί μέρος κάποιου ευρύτερου σχεδίου. Όμως, βεβαίως, η έρευνα συνεχίζεται. Έχουμε λάβει αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια», τόνισε η υπουργός στο αμερικανικό δίκτυο.

www.zougla.gr

Last edited by a moderator:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο ότι συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος, πάλι Νιγηριανός, πάλι σε πτήση της Delta, πάλι απ' το Αμστερνταμ, σήμερα. Η ιστορία φαίνεται ότι έχει και συνέχεια...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom