Απόδραση από την ζέστη!!!! ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ?

paefstra

Member
Ετσι ακριβώς!!

Πολύ καλή και πολύ οικονομικότερη επιλογή συγκριτικά με Σκανδιναβικές χώρες είναι η Βόρεια Γερμανία!!!!Με θερμοκρασίες Αύγουστο μήνα 17 με 22,24 εκεί γύρω....
Πόλεις στολίδια πχ Βρέμη με το εκπληκτικό -λιμάνι (ξεχωριστή πόλη...να σου πέφτουν τα σαγόνια από τις άκρως νεομοντέρνες υπερσύγχρονες αρχιτεκτονικές...)Βρεμενχάβεν,
Λούμπεκ,Λύνεμπουργκ κλπ

με προεξάρχουσα κορυφαία!!! επιλογή (που είναι και η βάση για τις πτήσεις)
το ΑΜΒΟΥΡΓΟ!!!!!!!

Τα λόγια είναι λίγα γι αυτή την μαγευτική εντυπωσιακή πόλη που θάλεγα ότι μοιάζει με "κράμα"Αμστερνταμ,Βενετίας και Λονδίνου!δεν την χορταίνεις όσες φορές και να πάς και με τα γερμανικά τρένα και τις προσφορές γυρνάς και βλέπεις και τις τριγύρω πόλεις

Προσιτές πολύ καλές τιμές στα ξενοδοχεία (γενικά αυτό το παρατηρώ σε όοοσες γερμανικές πόλεις έχω πάει) και μιλάμε για πολύ προσεγμένα ξενοδοχεία που αντίστοιχου επιπέδου πχ σε αγγλική πόλη οχι μόνο Λονδίνο αλλά και επαρχία θα το έβρισκα στην διπλή και παραπάνω ίσως τιμή.....
και επίσης πολύ καλές τιμές και άααπειρες επιλογές για φαγητό καφέ κλπ για όολα τα βαλάντια
Επισης η φθηνοτερη βορεια χωρα με εγγυημενη δροσια κι οχι "αν τυχει" ειναι η Λιθουανια,

Βαγγω

Member
Συνδυαστικά με τις εξαιρετικές προτάσεις όλων ίσως θα ήταν ενδιαφέρον ένα road trip Ζαγοροχώρια - Πάπιγκο - ορεινά Αλβανίας - ορεινά Μαυροβουνίου.

Βαγγω

Member
Επισης η φθηνοτερη βορεια χωρα με εγγυημενη δροσια κι οχι "αν τυχει" ειναι η Λιθουανια,
Λιθουανία ακούγεται αρκετά ενδιαφέρουσα και λογικά ποιο οικονομική από Νορβηγία και Ισλανδία.
Αν και θα ήταν ενδιαφέρον ένα road trip με νοικιασμένο van στην Νορβηγία ή Ισλανδία με το σκεπτικό ότι γλυτώνεις διαμονή και διατροφή και σκας όλα τα χρήματα στην ενοικίαση του van και στην βενζίνη.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Λιθουανία ακούγεται αρκετά ενδιαφέρουσα και λογικά ποιο οικονομική από Νορβηγία και Ισλανδία.
Αν και θα ήταν ενδιαφέρον ένα road trip με νοικιασμένο van στην Νορβηγία ή Ισλανδία με το σκεπτικό ότι γλυτώνεις διαμονή και διατροφή και σκας όλα τα χρήματα στην ενοικίαση του van και στην βενζίνη.
Από ό,τι είδα στη Νορβηγία μία θέση για campervan σ ένα κάμπινγκ κόστιζε από 50 ευρώ. Βάλε το κόστος ενοικίασης κ καύσιμα, δε νομίζω ότι βγαίνει λιγότερο από ένα δίκλινο ή airbnb. Μόνο σαν φιλοσοφία στέκει.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν έχω πάει, αλλά το έχω βάλει στο μάτι, το Theth στη βόρεια Αλβανία! Απο όλα αυτά που έχω βρει ως στιγμής πρέπει να είναι πάρα πολύ ωραία! Επίσης γύρω απο τη λίμνη Σκόδρα έχει κάμπινγκ και ωραία σημεία για άραγμα. Έχω δει οτι κάνουν και μπάνιο εκεί. Επίσης στο Πόγραδετς, που ήταν να πάω φέτος και τελικά δεν πήρα άδεια οπότε πήγε άπατο, μπορείς να κάνεις μπάνιο, αλλά δεν πρέπει να είναι και κάτι τρομερό.

Βαγγω

Member
Δεν έχω πάει, αλλά το έχω βάλει στο μάτι, το Theth στη βόρεια Αλβανία! Απο όλα αυτά που έχω βρει ως στιγμής πρέπει να είναι πάρα πολύ ωραία! Επίσης γύρω απο τη λίμνη Σκόδρα έχει κάμπινγκ και ωραία σημεία για άραγμα. Έχω δει οτι κάνουν και μπάνιο εκεί. Επίσης στο Πόγραδετς, που ήταν να πάω φέτος και τελικά δεν πήρα άδεια οπότε πήγε άπατο, μπορείς να κάνεις μπάνιο, αλλά δεν πρέπει να είναι και κάτι τρομερό.
Ναι αμέ!! Και έχω βρεί και κάτι ιαματικές πηγές στο Llixhat e Bënjës στην Αλβανία που φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον

gt13

Member
Συνδυαστικά με τις εξαιρετικές προτάσεις όλων ίσως θα ήταν ενδιαφέρον ένα road trip Ζαγοροχώρια - Πάπιγκο - ορεινά Αλβανίας - ορεινά Μαυροβουνίου.
Τσεκαρε Durmitor national park. Με κυριότερη πανέμορφη μικρή κωμόπολη τό ζαμπλιακ. Στα 1450 μέτρα. Κ πολύ πολύ όμορφο κ φτηνό. Σε οροπέδιο πολλών χιλιομέτρων

Last edited:

paefstra

Member
Αρκει να μπορεις να μεινεις 24 ωρες το 24ωρο σε τετοιες συνθηκες καμπινγκ.

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καβάλα
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Η Γαλλία είναι επίσης καλή επιλογή, ιδίως οι γαλλικές Άλπεις, αλλά ακόμα και στο Παρίσι έχει δροσερό καιρό με τις βροχές να μην λείπουν από το πρόγραμμα. Θα πρότεινα και Γεωργία, ακόμα και τον Αύγουστο έχει καλές θερμοκρασίες, σε ορεινά χωριά στο Σβανέτι δε οι θερμοκρασίες θυμίζουν φθινόπωρο, το ίδιο και στα ελληνικά χωριά της Γεωργίας.

paefstra

Member
Η Γαλλία είναι επίσης καλή επιλογή, ιδίως οι γαλλικές Άλπεις, αλλά ακόμα και στο Παρίσι έχει δροσερό καιρό
.
Περσι τον Αυγουστο που εβραζε η Ελλαδα, πηγα Νορμανδια, ειχε 14 βαθμους το πρωι στα παραλια. Φετος πηγε φιλη, ειχε 16-17. Ποιες Αλπεις, εκει ειναι η δροσια, εχει και θαλασσα να μην αποκοπεις απο το στοιχειο.

Βαγγω

Member
Αρκει να μπορεις να μεινεις 24 ωρες το 24ωρο σε τετοιες συνθηκες καμπινγκ.
Θεωρητικά Νάι, αλλά πρακτικά πραγματικά δεν ξέρω, μεγαλώνουμε και δεν είμαστε τόσο ευέλικτοι όπως όταν κάναμε ελεύθερο κάμπινγκ με τους γονείς μας πιτσιρίκια και ζεσταίναμε πλαστικά μπουκάλια νερού για ντους.

.
Περσι τον Αυγουστο που εβραζε η Ελλαδα, πηγα Νορμανδια, ειχε 14 βαθμους το πρωι στα παραλια. Φετος πηγε φιλη, ειχε 16-17. Ποιες Αλπεις, εκει ειναι η δροσια, εχει και θαλασσα να μην αποκοπεις απο το στοιχειο.
Έχει απευθείας πτήσεις για Νορμανδία; Η πετάς Παρίσι και από εκεί ΙΧ ενοικίαση για περιήγηση;

Βαγγω

Member
Η Γαλλία είναι επίσης καλή επιλογή, ιδίως οι γαλλικές Άλπεις, αλλά ακόμα και στο Παρίσι έχει δροσερό καιρό με τις βροχές να μην λείπουν από το πρόγραμμα. Θα πρότεινα και Γεωργία, ακόμα και τον Αύγουστο έχει καλές θερμοκρασίες, σε ορεινά χωριά στο Σβανέτι δε οι θερμοκρασίες θυμίζουν φθινόπωρο, το ίδιο και στα ελληνικά χωριά της Γεωργίας.
Στην Γεωργία είναι εύκολες οι μετακινήσεις με νοικιασμένο ΙΧ;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα