Απόδραση από την ζέστη!!!! ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ?

alma

Member
Δεν παμε για περμπατημα στη φυση και τη λασπουρα. Γκαλερι, μουσεια, καφεδες, εστιατορια. Αφου παω με γοβες :p
Ε ναι Αγγλία χωρίς γόβες :haha:
Με ψηλοτάκουνα πάμε όλες...:haha:

Σοβαρά τώρα πολλοί- μιας κ αναφέρθηκες σε"σκηνικό διακοπών"-δεν έχουν τις γκαλερί στο μυαλό τους.
Μουσεία (κ αρκετές γκαλερί μεταξύ μας)στις μεγάλες αγγλικές πόλεις αν έχεις γυρίσει όλα τα βασικά ή δεν σε νοιάζει συγκεκριμένη θεματολογία σου μένουν κ εκεί καφέδες κ εστιατόρια να πας.

MVSylvia

Member
Στις πολεις δεν ειναι τοσο τεραστιο θεμα η βροχη γιατι θα μετακινηθεις με μια ομπρελα κ θα μπεις σε εσωτερικους χωρους.

Στη φυση τι θα κανεις ακριβως; Θα περιμενεις να σε χτυπησει κεραυνος;

paefstra

Member
Ε ναι Αγγλία χωρίς γόβες :haha:
Με ψηλοτάκουνα πάμε όλες...:haha:
Εννοουσα οτι παω εγω και δεν με ενοχλει η βροχη, γιατι δεν γεμιζω λασπες στους χωματοδρομους. Οχι ολες με γοβες, αν ειναι δυνατον :)

alma

Member
Ο τίτλος του θέματος είναι "ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ?".Οπότε οι πόλεις είναι ούτως ή άλλως κάτι διαφορετικό από τον τίτλο.

Στα ζαγοροχώρια που γίνεται τρελός χαμός από κόσμο Χειμώνα όταν βρέχει μπαίνουμε σε cozy καφέ,εστιατόρια...
Ευτυχώς συχνά η βροχή κρατά ελάχιστα.

MVSylvia

Member
Ποσες φορες να παει κανεις για καφε σε αυτα τα Ζαγοχωρια; Ποσες φορες θα μπει στα εστιατορια; Δεν ειναι κ ανεξαντλητα (για μενα ειναι για μιση μερα μαξ) κ μετα η λασπουρια ειναι προβλημα για καθε φυσιολατρικη δραστηριοτητα

alma

Member
Εννοουσα οτι παω εγω και δεν με ενοχλει η βροχη, γιατι δεν γεμιζω λασπες στους χωματοδρομους. Οχι ολες με γοβες, αν ειναι δυνατον :)
Άστα σε γάμο στα Cotswolds με τα τακούνια στα πέτρινα πλακόστρωτα ευτυχώς που βγήκαμε όλες όρθιες...
Δεν έβαλα κ καπελαδούρα στο κεφάλι όπως οι μισές Αγγλίδες καλεσμένες,μάλλον τις βοηθούσε να ισορροπήσουν :haha:

paefstra

Member
Ο τίτλος του θέματος είναι "ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ?".Οπότε οι πόλεις είναι ούτως ή άλλως κάτι διαφορετικό από τον τίτλο.
Διευκρινιζει για βολτες σε φαραγγια και βουνα με ποταμια λιμνες. Ε αν βρεχει ειναι ο ορισμος της λασπουρας.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

alma

Member
Σκέφτηκα λοιπόν όποιος έχει όρεξη να προτείνει ή να παραπέμψει σε ταξιδιωτικές ιστορίες με βουνά, λίμνες (αγαπημένες μου), ποτάμια, φαράγγια, χωριά με πλατάνια και δροσερές όμορφες διαδρομές!!! Ελλάδα αλλά και εξωτερικό.
Ορεινά λοιπόν για να μείνουμε στο θέμα και η Ορεινή Κορινθία είναι όντως καλή επιλογή και με δραστηριότητες όπως υδροποδήλατο λίμνης κ επισκέψεις σε μουσειο περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Ορεινή Αρκαδία με ωραίους ξενώνες,σπήλαιο Καψια,μουσείο υδροκίνησης Δημητσάνα,πανοραμική θέα στα Λαγκάδια,Καρύταινα με το κάστρο της,μονή Φιλοσοφου,λαογραφικό μουσείο,μονοπάτι της αγάπης στη Βυτίνα...ανάλογα τα ενδιαφέροντα σας...

Στα Ζαγοροχώρια ο καιρός μπορεί να διαφέρει από χωριό σε χωριό, είναι κ πολλά, έχω πάει πολλές φορές δεν έχω καταφέρει να τα δω όλα...Επικεντρώνεις σε συγκεκριμένα κάθε φορά.

angela.lad

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία
Διακοπες Σκανδιναβια. 17 ως 23 βαθμους. Οκ δεν εχει πλατανο και τσιπουρα στην πλατεια αλλα ειναι υπεροχα.
Επισης ο,τι πιανει Βορειο Ατλαντικο απο Πορτο ως Νορμανδια.

Ιρλανδία όχι?

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα σε όλους!!
Επιστρέφοντας από διακοπές στην Νότια Κρήτη και αφού δεν το πολύ ευχαριστήθηκαμε λόγω ζέστης και αέρα έκανα μια σκέψη για του χρόνου διακοπές στο βουνό. Ο σύντροφός μου δεν τρελαίνεται καθόλου με την θάλασσα οπότε για εκείνον θα είναι δωράκι.
Σκέφτηκα λοιπόν όποιος έχει όρεξη να προτείνει ή να παραπέμψει σε ταξιδιωτικές ιστορίες με βουνά, λίμνες (αγαπημένες μου), ποτάμια, φαράγγια, χωριά με πλατάνια και δροσερές όμορφες διαδρομές!!! Ελλάδα αλλά και εξωτερικό.
ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΜΕ ΆΛΛΗ ΖΈΣΤΗ 🥴
Καλησπέρα. Ελλάδα όπου και αν πάτε σε ορεινά μέρη το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα θα κάνει πάλι ζέστη. Το βράδυ όμως πέφτει η θερμοκρασία σε όλα τα ορεινά χωριά άνω των 700μ. και κοιμάσαι ανθρώπινα.
Στην ήπειρο αν πάτε υπάρχουν πολλά ορεινά χωριά σε υψόμετρο για διαμονή και απο κει και πέρα για μπάνιο υπάρχουν οι πηγές του Αχέροντα, ο Βοϊδομάτης και ο Αώος με πολλά σημεία για μπάνιο και οι κολυμπήθρες κοντά στο μικρό και μεγάλο Πάπιγκο. Όπου και αν διαλέξετε να δροσιστείτε να προτιμήσετε σημεία με τρεχούμενο νερό και όχι στάσιμο!
Στην Καστοριά, επίσης υπάρχει ο Αλιάκμονας στον οποίο μπορείτε να κάνετε μπάνιο απο το Νεστόριο και πάνω, προς το Γράμμο. Ιδανικά στο χώρο του River Party όπου είναι φροντισμένος και μπορείτε να προμηθευτείτε καφέδες, αναψυκτικά, ποτά και σαντουιτς. Η διαμονή στη πόλη της Καστοριάς το καλοκαίρι δεν είναι ιδανική...
Στη Σαμοθράκη, επίσης μπορείτε να απολαύσετε μπάνιο σε γλυκό νερό, αλλά έχει αρκετό κόσμο.
Στον Όλυμπο. Διαμονή στο Λιτόχωρο και μπάνιο στις βάθρες του Ολύμπου. Όσο πιο ψηλά πάτε τόσο πιο λίγο κόσμο θα συναντήσετε, γιατί και αυτές έχουν γίνει in όπως και όλο το βουνό.
Στη Πελοπόννησο έχει πάρα πολλές επιλογές για βουνό σε συνδυασμό με θάλασσα, αλλά έχω να πάω πάνω απο 10 χρόνια, οπότε ας σου τα πούνε καλύτερα όσοι τα γνωρίζουν καλύτερα.
Θα σου έλεγα και Εύβοια, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα ορεινά χωριά τώρα.

Στο εξωτερικό, Σκανδιναβία και πιο συγκεκριμένα Ισλανδία με μπάνια σε φυσικές θερμές πηγές! Στη βόρεια Ιταλία με μπάνιο στις προαλπικές λίμνες, βόλτες στις Άλπεις και το βράδυ ζακετούλα για τη ψύχρα! Στα Πυρηναία, επίσης για δροσιά, αλλά εκεί δεν έκαναν μπάνιο πουθενά για να σε διαφωτίσω :lol: Πέρα απο αυτά, θεωρώ οι Βαλτικές για καλοκαίρι είναι ιδανικές, όπως επίσης και οι χώρες του Καυκασου.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
1. Άλλη επιλογή Έβρος. 2. Ο νομός έχει κ ορεινά μέρη 3. κ συνδυάζεται κ με μέρη για μπάνιο.

1. 40άρια χτυπάμε στον Έβρο!

2. Από προχθές άρχισε το κυνήγι του αγριογούρουνου και είναι λίγο επικίνδυνα στα ορεινά! Ατζαμήδες κυνηγοί!

3. Στα παράλια του Έβρου νεροποντές πριν λίγες εβδομάδες παρέσυραν όλα τα περυσινά αποκαΐδια των πυρκαγιών. Η θάλασσα χάλια μέχρι και απαγορευτικό βγήκε!

:haha::haha::haha:

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος