Απόδραση από την ζέστη!!!! ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ?

alma

Member

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Εντάξει. Η απαγόρευση έχει αρθεί αλλά η διαύγεια δεν είναι ικανοποιητική. Γι' αυτό και οι παραθεριστές πάνε από τη Μαρώνεια και πέρα για μπάνιο

Απο κουνουπια πως πατε; με τοση ζεστη?
Ευτυχώς λιγότερα από άλλες χρονιές!

varioAthens

Member
Απο τις καλυτερες καλοκαιρινες μου αποδρασεις ηταν:
1) Πηλιο οπου ευχαριστιεσαι δασος, φυση και πεζοπορικες εκδρομες. Τεραστιο plus οτι αν βαρεθεις εχεις και υπεροχη θαλασσα διπλα, εννοω απο την μερια του Αιγαιου
και
2) Ζαγοροχωρια με πανεμορφα χωρια, ραφτινγκ στον Βοιδοματη, πεζοπορια στον Βικο κ βουτια στις Κολυμπηθρες (Παπιγκο).

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Επίσης Καστοριά γραφικότατη,πανέμορφη,βόλτες στη λίμνη.
Kαστοριά ήμουν αρχές Αυγούστου, δεν θα λεγα ότι ήταν πολύ καλή η κατάσταση απο θέμα ζέστης μέσα στην μέρα, ειδικά στην πόλη

Evi_Stav

Member
Είμαι από Ορεινή Αρκαδία (Λαγκάδια) και 5 Αυγούστου το μεσημέρι χτύπαγε 33 βαθμούς :lol:

Ωστόσο, όντως έχουμε πολλά μέρη να κάνεις μια βουτιά (π.χ. καταρράκτες νεμούτας, λούσιος).

Αν θες πραγματική δροσιά, νομίζω το εξωτερικό (όσο πιο βόρεια) είναι μονόδρομος!

Ωστόσο και η Πολωνία είναι πολύ καλή επιλογή! Πέρσι πήγαμε Πολωνία πχ και δεν ζεσταθήκαμε στιγμή (28 βαθμούς το πολύ)! Στην περιοχή μάλιστα της Μασουρίας μάλιστα έχει υπέροχες λίμνες για βόλτες ή γύρω από τα Tatra Mountains έχει επίσης λίμνες, πεδιάδες, διαδρομές για πεζοπορία!

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλησπέρα σε όλους!!
Επιστρέφοντας από διακοπές στην Νότια Κρήτη και αφού δεν το πολύ ευχαριστήθηκαμε λόγω ζέστης και αέρα έκανα μια σκέψη για του χρόνου διακοπές στο βουνό. Ο σύντροφός μου δεν τρελαίνεται καθόλου με την θάλασσα οπότε για εκείνον θα είναι δωράκι.
Σκέφτηκα λοιπόν όποιος έχει όρεξη να προτείνει ή να παραπέμψει σε ταξιδιωτικές ιστορίες με βουνά, λίμνες (αγαπημένες μου), ποτάμια, φαράγγια, χωριά με πλατάνια και δροσερές όμορφες διαδρομές!!! Ελλάδα αλλά και εξωτερικό.
ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΜΕ ΆΛΛΗ ΖΈΣΤΗ 🥴

Νομίζω ότι όλοι μετά τις φετινές ανυπόφορες θερμοκρασίες και τον παρατεταμένο καύσωνα κάνουμε τις ίδιες σκέψεις...
Εγώ φέτος προτίμησα τέλη Ιουλίου την Νορβηγία και ευχαριστήθηκα δροσιά και ιδανικές θερμοκρασίες 17-22 βαθμούς ανάλογα με την περιοχή. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτές οι χώρες είναι πανάκριβες για διαμονή και φαγητό, οπότε θα πρέπει να το λάβεις υπόψη σου. Ειδικά η Δανία είναι ακόμη πιο ακριβή και από τη Νορβηγία.
Πιο οικονομικές είναι σίγουρα οι 3 Βαλτικές χώρες που έχουν και δροσιά τον Αύγουστο και ωραίες πόλεις να δεις.
Στην Ελλάδα είναι άπειρες οι ορεινές περιοχές που συνδυάζουν και σχετική δροσιά και ποτάμια με υπέροχες πράσινες διαδρομές. Αρκεί όμως να σε ευχαριστούν αυτά και να μπορείς να τα υποστηρίξεις από φυσική κατάσταση. Τις έχουν αναφέρει ήδη οι προλαλήσαντες.
Στην Ευρώπη, γενικά μπορεί να πετύχεις π.χ στο Παρίσι Αύγουστο μήνα δροσιά (20-25 βαθμούς) και καλές θερμοκρασίες, αλλά μπορεί να πετύχεις και καύσωνα στο Βέλγιο Ιούλιο μήνα (όπως μου έτυχε).
Όπου και να πας εκτός από Ιταλία και νότια Ισπανία, θα είναι καλύτερα απ΄την Ελλάδα...

Last edited:

alma

Member
αλλά μπορεί να πετύχεις και καύσωνα στο Βέλγιο Ιούλιο μήνα (όπως μου έτυχε).
Μου έχει τύχει και Μάιο στο Βέλγιο..Ανυπόφορη ζέστη όταν στην Ελλάδα είχε σχεδόν δροσιά. Και στην νότια Ισπανία Ανδαλουσία καύσωνας τέλη Οκτωβρίου, σκαγαμε τα πρωινά. Το βράδυ ήταν οκ όμως.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αν θες πραγματική δροσιά, νομίζω το εξωτερικό (όσο πιο βόρεια) είναι μονόδρομος!
Ετσι ακριβώς!!

Νομίζω ότι όλοι μετά τις φετινές ανυπόφορες θερμοκρασίες και τον παρατεταμένο καύσωνα κάνουμε τις ίδιες σκέψεις...
Εγώ φέτος προτίμησα τέλη Ιουλίου την Νορβηγία και ευχαριστήθηκα δροσιά και ιδανικές θερμοκρασίες 17-22 βαθμούς ανάλογα με την περιοχή. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτές οι χώρες είναι πανάκριβες για διαμονή και φαγητό, οπότε θα πρέπει να το λάβεις υπόψη σου. Ειδικά η Δανία είναι ακόμη πιο ακριβή και από τη Νορβηγία.
Πιο οικονομικές είναι σίγουρα οι 3 Βαλτικές χώρες που έχουν και δροσιά τον Αύγουστο και ωραίες πόλεις να δεις.
Πολύ καλή και πολύ οικονομικότερη επιλογή συγκριτικά με Σκανδιναβικές χώρες είναι η ΒΟΡΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!!
Με θερμοκρασίες Αύγουστο μήνα 17 με 22,24 εκεί γύρω...

Πόλεις στολίδια πχ Βρέμη με το εκπληκτικό -λιμάνι (ξεχωριστή πόλη...να σου πέφτουν τα σαγόνια από τις άκρως νεομοντέρνες υπερσύγχρονες αρχιτεκτονικές...)Βρεμενχάβεν,
Λούμπεκ,Λύνεμπουργκ κλπ

με προεξάρχουσα κορυφαία!!! επιλογή (που είναι και η βάση για τις πτήσεις)
το ΑΜΒΟΥΡΓΟ!!!!!!!

Τα λόγια είναι λίγα γι αυτή την μαγευτική εντυπωσιακή πόλη που θάλεγα ότι μοιάζει με "κράμα"Αμστερνταμ,Βενετίας και Λονδίνου!δεν την χορταίνεις όσες φορές και να πάς και με τα γερμανικά τρένα και τις προσφορές γυρνάς και βλέπεις και τις τριγύρω πόλεις

Προσιτές καλές τιμές στα ξενοδοχεία (γενικά αυτό το παρατηρώ σε όοοσες γερμανικές πόλεις έχω πάει) και μιλάμε για πολύ προσεγμένα ξενοδοχεία που αντίστοιχου επιπέδου πχ σε αγγλική πόλη οχι μόνο Λονδίνο αλλά και επαρχία θα το έβρισκα στην διπλή και παραπάνω ίσως τιμή.....
και επίσης πολύ καλές τιμές και άααπειρες επιλογές για φαγητό καφέ κλπ για όολα τα βαλάντια

Last edited:

Konstantinb

Member
Σέλι, Σαμαρίνα, Ζαγοροχώρια για βόρεια Ελλάδα.
Το χωριό μου βρίσκεται στα 700+ μέτρα και πια δεν έχει δροσιά.
Πάνε αυτά.

Ευρώπη Πολωνία, Ιρλανδία κτλ

Πήγα πριν δύο τρία χρόνια Αύγουστο Αργεντινή. Στο Βενιζέλος κουβαλούσα μπουφάν. Μου ριχναν καλά βλέμματα, αλλά μόλις έφτασα ζωαρα.

Pierre_1976

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
Μαξ απόλαυση δροσιά και οικονομικά για όσους είναι κοντά στην Β Ελλάδα τα Χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας. (Μπάνσκο, Μπόροβετς, Παμποροβο) Συνδιασμός δροσιάς, 23 βαθμούς σήμερα μέγιστη στη Ροδόπη, νερών (λίμνες και ποτάμια) και ελάχιστο κόσμο... ΟΛΟΙ είναι στην ελλάδα.
Φυσικά τέτοιες υποδομές θεματικά πάρκα καταφύγια μονοπάτια δεν διαθέτει κανένα μέρος στην Ελλάδα.
Το βράδυ μπορεί να θέλει και θέρμανση τζακετ σίγουρα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom