• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Δεν με είχε ενθουσιάσει κάποιο μέρος στην Ελβετία και γι'αυτό δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες. Η Lucerne είναι πολύ καλή περίπτωση. Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο. Πολύ ωραία τοποθεσία με τη λίμνη και τα βουνά και πολύ ωραία για βόλτα μέσα στην πόλη. Πολλές και καλές επιλογές για εκδρομές τριγύρω επίσης. Έτσι πίστευα ότι θα είναι η Grenoble πριν πάω και φάω τη φόλα.

Παρόλο που για την Ελβετία δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες, δεν περίμενα η Zurich να είναι τόσο αδιάφορη. Το ας το πούμε γραφικό κομμάτι χωμένο μέσα σε έναν αχταρμά, αξιοθέατα που δεν με τραβάνε και μια νέκρα το βράδυ επιπέδου επαρχίας. Είναι πόλη που θα απετρεπα κόσμο να την επισκεφθεί. Δεν βλέπω τον λόγο.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Παρόλο που για την Ελβετία δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες, δεν περίμενα η Zurich να είναι τόσο αδιάφορη. Το ας το πούμε γραφικό κομμάτι χωμένο μέσα σε έναν αχταρμά, αξιοθέατα που δεν με τραβάνε και μια νέκρα το βράδυ επιπέδου επαρχίας. Είναι πόλη που θα απετρεπα κόσμο να την επισκεφθεί. Δεν βλέπω τον λόγο.
Είναι φοβερό πάντως το πόσο διαφορετικά βλέπουμε τα πράγματα ως συμφορουμιτες. Τη Ζυρίχη και γενικά την Ελβετία την έχω επισκεφθεί 2 φορές λόγω φίλων κ συγγενών μου που είναι μεταναστες εκεί. Την πρώτη μάλιστα φορά είχα κάτσει ένα μήνα. Ειλικρινά νοιώθω ότι στη Ζυρίχη θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα ωραιότατα!!! Απίστευτη ποιότητα ζωής, φυσική ομορφιά που 'μπαίνει' στον αστικό της ιστό, και ιδανικό για τα γούστα μου μέγεθος πόλης

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Δεν με είχε ενθουσιάσει κάποιο μέρος στην Ελβετία και γι'αυτό δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες.
Δυσκολεύομαι να φανταστώ πως είναι να πηγαίνει κάποιος στην Ελβετία (συνολικά σαν χώρα, όχι τις μεμονωμένες πόλεις) χωρίς προσδοκίες σε μια χώρα με τέτοια φυσική ομορφιά.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Δυσκολεύομαι να φανταστώ πως είναι να πηγαίνει κάποιος στην Ελβετία (συνολικά σαν χώρα, όχι τις μεμονωμένες πόλεις) χωρίς προσδοκίες σε μια χώρα με τέτοια φυσική ομορφιά.
Στην κυριολεξία ο τίτλος του θέματος είναι για πόλεις/χώρες. Δεν έγραψα για φύση απογοήτευση. Πέρα από αυτό λοιπόν και παρόλο που τα φυσικά τοπία δεν είναι ψηλά στα ενδιαφέροντα μου, αντίστοιχα φυσικά τοπία έχω δει σε Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία που συνδυάζονται με πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα για το γούστο μου. Δεν βλέπω τι το μοναδικό έχει η Ελβετία.

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουλγαρια, Τουρκια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Μετα απο περιπλανηση στην γειτονικη Βουλγαρια και για να μη γυρισω απο τον ιδιο δρομο, δεν γυριζω, λεω, απο Εβρο να μπω και μια βολτα Αδριανουπολη με διανυκτερευση? Τοσα εχω ακουσει, ουρες βλεπω στην τιβι καθε τοσο απο Ελληνες στα συνορα, ε, κατι θα εχει! Παλια πρωτευουσα ηταν!
Ρε τι τοθελα? Καταρχην στα συνορα στον ελεγχο, ηταν μονο το αυτοκινητο το δικο μου και στο πηγαινε και στο ελα! Ηταν η τεταρτη φορα στην χωρα αυτη αλλα τετοια χαλια δεν εχω ξαναδει. Ασε που ολα μου φαινονταν ακριβα με εξαιρεση το πετρελαιο κινησης (46 λιρες).

Robert

Member
Δεν θα πω απροσδόκητα "όμορφο" αλλά σίγουρα πολύ ανώτερο των προσδοκιών μου το Ρότερνταμ. Πέρασα ένα υπέροχο τριήμερο με περιηγήσεις στα βήματα του Έρασμου, σε ναυτικές γειτονιές αλλά και κλασικές ολλανδικές συνοικίες. Με εντυπωσίασαν σε κάθε περίπτωση οι φαρδιές λεωφόροι (αν και είναι αποτέλεσμα της καταστροφής της πόλης στον Β' Π.Π.) και ο αέρας Ατλαντικού που εκπέμπει η πόλη.
Εμένα ψιλοαδιάφορο μου φάνηκε το Ροτερνταμ,εκτός από τη γέφυρα Erasmusbrug και κάποια μοντέρνα κτίρια,δεν μας έκανε αίσθηση κάτι άλλο.Και μάλλον μετανιώσαμε που μείναμε και 2 μέρες εκεί,αντί για + 1 μέρα στο Αμστερνταμ που απο'κει δεν θέλαμε να φύγουμε..🍻.

Δρέσδη

Η Φλωρεντία του Ελβα όπως τη λένε οι ντόπιοι δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις, δε φανταζόμουν όμως ότι με 1.5 μέρα ίσα π θα έβγαζα σχετικά τρέχοντας τα πολυ βασικά μουσεία κ αξιοθέατα (ούτε καν όλα πχ την όπερα μόνο απεξω) κι αυτό μόνο κάνοντας τουρ με hop on λεωφορείο, π συνήθως αποφεύγω γτ οι ξεναγήσεις με ακουστικά με ναρκωνουν. Δε βοήθησε βέβαια ο καιρός ούτε το ότι νυχτώνει απτις 4. Σίγουρα θα γυρίσω μια άλλη εποχή ώστε να απολαύσω πιο ενδελεχώς τα παλάτια στις όχθες του Ελβα, τα πάρκα, τη γειτονιά με τις βίλες π γλίτωσαν το βομβαρδισμό τ 45 οπότε σε αντίθεση με τα μνημεία της παλιάς πόλης, δεν αποτελούν ανακατασκευες/αναστηλωσεις. Έχει επίσης ακόμα αρκετά έντονο ανατολικογερμανικο αποτυπωμα, γ τους φαν των ψυχροπολεμικων μνημειων, ενώ κ η σύγχρονη αρχιτεκτονική κάνει αισθητή την παρουσία της, με προεξαρχον το αξιας 138 εκ.ευρω γυάλινο κτίριο της τωρα σε οικονομικη στενωπο ευρισκομενης Φολκσβαγκεν. Όπως κ στη Λειψία, ο κόσμος είναι αρκετά εξωστρεφής κ αλεγρος γ τα γερμανικά δεδομένα. Όπως είπα ο χειμώνας δεν είναι η καλύτερη εποχή για outdoor sightseeing, το χριστουγερνιατικο κλίμα όμως είναι κ στις δύο πόλεις μοναδικό, εννοείται μόνο σε όσους αρέσουν αυτά. Επιπλέον συν ότι ο κόσμος είναι λιγότερος κ κυρίως εσωτερικός τουρισμος, ειδικά στη Λειψία, προφανώς μέσα στις γιορτές θ γίνεται το αδιαχώρητο. Μετρίως ακριβές αμφότερες.
Προσυπογράφω για τη Δρέσδη,όποιος πάει Γερμανία πρέπει να τη βάλει οπωσδήποτε στο πρόγραμμα.Και μπράβο τους που κατάφεραν και ξαναέχτισαν όλα αυτά τα μνημεία μετά την καταστροφή του ΒΠΠ.Ήθελα να πάμε και στην Λειψία αλλά τελικά προτιμήθηκε + 1 μέρα στο Βερολίνο (λόγω και της πτήσης)

varioAthens

Member
Αυτο που θεωρω και θελω να γραψω καιρο τωρα ειναι το εξης: ακομα και οι πιο ομορφες πολεις που εχουμε παει ειναι ομορφες σε καποια σημεια, συνηθως στα πολυφωτογραφημενα και γνωστα τουριστικα σημεια... δεν ειναι καθολικα ομορφες οι πολεις αυτες απο ακρη σε ακρη και αν βγεις λιγο παραεξω ειναι εως και χαλια... Μονη εξαιρεση για μενα (εντελως αντικειμενικα παντα :bleh:) το Ριο που ακομα και οι φαβελες ειναι κουκλες!! :bleh:

tatooine

Member
Μονη εξαιρεση για μενα (εντελως αντικειμενικα παντα :bleh:) το Ριο που ακομα και οι φαβελες ειναι κουκλες!! :bleh:
Θα ήθελα να σε δω να ξυπνάς κάθε πρωί σε μια φαβελα και να λες τι ωραία που είναι.

Robert

Member
Αυτο που θεωρω και θελω να γραψω καιρο τωρα ειναι το εξης: ακομα και οι πιο ομορφες πολεις που εχουμε παει ειναι ομορφες σε καποια σημεια, συνηθως στα πολυφωτογραφημενα και γνωστα τουριστικα σημεια... δεν ειναι καθολικα ομορφες οι πολεις αυτες απο ακρη σε ακρη και αν βγεις λιγο παραεξω ειναι εως και χαλια...
Αυτονόητο δεν είναι;Στις μεγαλουπόλεις ειδικά είναι ο κανόνας,απο τη μια τα διάσημα τουριστικά σημεία και απο την άλλη περιοχές που αναρωτιέσαι αν είσαι στην ίδια χώρα ή και την ίδια ήπειρο :confused:

tatooine

Member
Αυτο καταλαβες απο το ποστ μου?
Το σχόλιο μου είναι εντελώς χιουμοριστικό. θα έπρεπε να βάλω χαμογελάκι.
Είναι όπως ένα σχόλιο που είχες κάνει κάποτε σε ένα ποστ μου για το που θα πάμε, γράφοντας αν πραγματικά υπάρχουμε εμείς. 🤣🤣🤣

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.725
Νεότερο μέλος
Afroula15901

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom