Πόσες μέρες προτείνεις για Rouen? Την κοιτούσα για Χριστούγεννα.Κι εγω απο τη φετινη σοδεια:
Καλιαρι: πιο πανω απο τις προσδοκιες μου. Διαφερει αρκετα απο την υπολοιπη Ιταλια, φερνει λιγο σε Σικελια αλλα στο πιο καθαρο και τακτοποιημενο.
Ζαγκρεμπ. Ειχα πολυ χαμηλες προσδοκιες λογω του οτι δεν με ενθουσιαζουν τα Βαλκανια και τις ξεπερασε.
Μια χαρα ηταν. Δεν θα ξαναπηγαινα γιατι 2 μερες φτανουν και περισσευουν.
Καεν: δεν περιμενα και τιποτε. Ηταν βαση για υπνο για το Mont Saint Michel. Εχει πολυ ωραια βιβλιοπωλεια, το ενα πιο ομορφο απο το αλλο.
Φθηνο φαι για τα δεδομενα της Γαλλιας.
Δεν υπαρχει αλλος λογος να παει κανεις παρα για υπνο. Το καστρο στο κεντρο της πολης οχι πολυ φροντισμενο.
Ρουεν: κοσμημα. Παρα πολυ ωραια πολη. Μπορουσε να ειναι πιο γνωστος προορισμος, αδικημενη αρκετα.
Μοντ Σεν Μισελ. Τοσο ομορφο οσο φαινεται, τοσο φρακαρισμενο απο κοσμο. Παρολα αυτα ενθουσιαστηκα με το Αββαειο και γενικα.
Ονφλερ: για προσωπικους λογους ηθελα να παω παρα πολυ. Ηταν τοσο ομορφη οσο περιμενα, με πολυ ιδιαιτερη ατμοσφαιρα λογω της μαυριλας των κτιριων και των απειρων γκαλερι. Κακη ιδεα το καλοκαιρι με τον υπερτουρισμο.
Παρισι. Θα ξαναπαω, δυο μερες ηταν μονο αναγνωριστικες. Μου φανηκε πιο ξεκουραστη στην περιηγηση απο το Λονδινο. Καμια απογοητευση, υπερβολες τα περι βρωμας οταν εχεις δει τη Ναπολη. Δεν ειναι πιο βρωμερη απο ολες τις πρωτευουσες ουτε την Αθηνα. Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα, αλλα σε τετοιες πολεις απλα ξαναπας γιατι ειναι ανεξαντλητες και μπορει τρωγοντας να ερχεται η ορεξη.
Βρυξελλες: παντα περαστικη, πρωτη φορα με διανυκτερευση. Εχει ωραια μουσεια τεχνης αυτο μου αρκει. Σε ολα τα αλλα εχω δει και καλυτερα και χειροτερα. Θα ξαναπαω για τα υπολοιπα μουσεια οπωσδηποτε.
Βιεννη 3η φορα, τη σιχαθηκα. Με το ζορι πηγα κι ευχομαι να μην ξαναχρειαστει. Καθε φορα και πιο βαρετη απο την προηγουμενη.
Αμβερσα: η 2η φορα ειναι καλυτερη ειδικα για νυχτα, εχει πολλη ζωη.
Αμστερνταμ: περαστικη, αυτη τη φορα η μυρωδια του μπαφου παντου μου εφερνε ανακατεμα. Πολυ ωραια, αλλα ελεος. Δεν νομιζω να ξαναπαω 3η φορα , απομυθοποιηση.
Για την ιδια την πολη, μιαμιση μερα φτανει.Πόσες μέρες προτείνεις για Rouen? Την κοιτούσα για Χριστούγεννα.
Ίσως είναι λίγο αταίριαστο τουρ για Χριστούγεννα, από την άλλη συνηθίζω να βλέπω off season προορισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις μου αρέσει.@MVSylvia μην ξεχασω οτι μπορεις να τη χρησιμοποιησεις και σαν βαση να δεις και τη Διεππη. Πιστευω οτι για οποιον επιλεγει τις συγκοινωνιες και οχι το αυτοκινητο αρα με τις σχετικες καθυστερησεις απο τη συχνοτητα δρομολογιων, ειναι καλη βαση η Ρουεν για τα παραλια και μπορει καθε μερα να βλεπει κι αλλη πολη.
Κοιτα, κατ αρχας θα σου κοστισει το 1/3 σε διαμονη σε σχεση με το Παρισι η βαση στη Ρουεν και φυσικα αυτο εχει σημασια.Ίσως είναι λίγο αταίριαστο τουρ για Χριστούγεννα, από την άλλη συνηθίζω να βλέπω off season προορισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις μου αρέσει.
Επίσης κατά 99% θα έχουμε αυτοκίνητο οπότε θα βοηθήσει πολύ για να προλάβω Ρουεν, Ονφλερ και Διεππη (3 διανυκτερεύσεις), χωρίς πλήθη και πιστεύω ωραία χειμερινή πιο βαριά ατμόσφαιραΚοιτα, κατ αρχας θα σου κοστισει το 1/3 σε διαμονη σε σχεση με το Παρισι η βαση στη Ρουεν και φυσικα αυτο εχει σημασια.
Αυτες οι πολεις το καλοκαιρι ειναι απαλευτες απο κοσμο, αν κρινω αυτο που ειδα στην Ονφλερ και το Μοντ σεντ Μισελ, αλλα τοτε μονο εχω αδεια. Γιατι οχι χειμωνα.
Με εφτιαξες απίστευτα Θα βρεθώ για ένα τριήμερο το Νοέμβριο με αφορμή τη συναυλία της Madonna (αν γίνει), αλλά δεν σου κρύβω πως ήδη πιο πολύ προσδοκώ να δω την πόλη, αν και δεν ξέρω τί ακριβώς να περιμένω. Σίγουρα θα επισκεφθώ καθεδρικό, μουσείο ludwig, μουσείο σοκολάτας , εννοείται πως εάν υπάρχει κάποιο 'διαμαντάκι' που αξίζει επίσκεψης πες μου...Επίσης δεν θυμάμαι αν το έχω γράψει αλλά πήγα με μηδενικές προσδοκίες Κολωνία (έκλεισα τα εισητήρια μόνο και μόνο επειδή βρήκα προσφορά και με βόλευαν οι ώρες ώστε να μην πάρω άδειες). Είχα ακούσει αρνητικά σχόλια ή σχόλια του τύπου 'σε 2 ώρες την έχεις δει).
Οι 2 διανυκτερεύσεις ήταν τελικά ελάχιστες και δεν πρόλαβα να δω ούτε τα μισά από όσα ήθελα. Απίστευτα ενδιαφέρουσα πόλη, με φοβερή τοπογραφία, ανεξάντλητα σημεία ενδιαφέροντος, μουσειάρες μέσα σε κτιριάρες, στο τοπ3 ευρωπαϊκών πόλεων για εμένα. Θα ξαναπάω μέσα στα επόμενα 2 χρόνια οπωσδήποτε, επίσης συνδυάζοντάς το με κάποια συναυλία ή event.
Θα πρότεινα και το Roman-Germanic Museum, είναι δίπλα στον καθεδρικό ναό. Έχει εκθέματα από την ρωμαϊκή εποχή της πόλης, αν και περισσότερο θα το χαρακτήριζα ως ένα συνδυασμό μουσείου και αρχαιολογικού χώρου. Έχει και καλοδιατηρημένα ψηφιδωτά που είναι από τα αγαπημένα μου εκθέματα σε μουσεία.Με εφτιαξες απίστευτα Θα βρεθώ για ένα τριήμερο το Νοέμβριο με αφορμή τη συναυλία της Madonna (αν γίνει), αλλά δεν σου κρύβω πως ήδη πιο πολύ προσδοκώ να δω την πόλη, αν και δεν ξέρω τί ακριβώς να περιμένω. Σίγουρα θα επισκεφθώ καθεδρικό, μουσείο ludwig, μουσείο σοκολάτας , εννοείται πως εάν υπάρχει κάποιο 'διαμαντάκι' που αξίζει επίσκεψης πες μου...
Από ό,τι θυμάμαι ανοίγοντας τον χάρτη γιατί δυστυχώς είμαι πολύ κακή στο να κρατάω σημειώσεις:Με εφτιαξες απίστευτα συμφορουμίτισσα. Θα βρεθώ για ένα τριήμερο το Νοέμβριο με αφορμή τη συναυλία της Madonna (αν γίνει), αλλά δεν σου κρύβω πως ήδη πιο πολύ προσδοκώ να δω την πόλη, αν και δεν ξέρω τί ακριβώς να περιμένω. Σίγουρα θα επισκεφθώ καθεδρικό, μουσείο ludwig, μουσείο σοκολάτας , εννοείται πως εάν υπάρχει κάποιο 'διαμαντάκι' που αξίζει επίσκεψης πες μου...
Μπορεί να το γνωρίζεις ήδη απλά να σου πω ότι επειδή έχω πάει τον χειμώνα σε αυτά τα μέρη, το κρύο είναι τσουχτερό. Δυσκολεύει πολύ τις βόλτες. Η πυκνή ομίχλη είναι επίσης συχνό φαινόμενο.Επίσης κατά 99% θα έχουμε αυτοκίνητο οπότε θα βοηθήσει πολύ για να προλάβω Ρουεν, Ονφλερ και Διεππη (3 διανυκτερεύσεις), χωρίς πλήθη και πιστεύω ωραία χειμερινή πιο βαριά ατμόσφαιρα