• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Aegean Airlines Αποσκευές και χειραποσκευές Aegean

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ
Φίλη ταξίδεψε με την οικογένειά της με Aegean από Θεσσαλονίκη για Γερμανία το πάσχα. Είχαν σακίδια που οι διαστάσεις τους ήταν πιο μεγάλες από τις επιτρεπόμενες αλλά δεν ήταν γεμάτα. Αν τα έβαζες δηλαδή στην ειδική θήκη μπορούσαν να χωρέσουν λόγω του ότι ήταν από ύφασμα και όχι συμπαγή. Η υπάλληλος τους έβαλε όμως να πληρώσουν παραπάνω και το κάνανε και σε άλλα άτομα από ότι είπαν. Εννοείται ότι έγινε μεγάλη φασαρία αλλά η υπάλληλος ήταν ανένδοτη χρησιμοποιώντας τον ισχυρισμό " φαίνονται ότι είναι μεγαλύτερα".

Τι μπορούμε να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση; Όχι μόνο στην Aegean αλλά σε κάθε εταιρεία. Εφόσον μπορεί να ζουληχθει το σακίδιο και να χωρέσει μέσα στην θήκη την σχετική άρα και κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου πόσο νόμιμο είναι να φάμε πρόστιμο για αυτό;
Δεν μου έχει τύχει (ακόμα) αλλα επειδή το έχω σκεφτεί, θα σου πω τι έχω κάνει εγώ. Εχω πάρει απο το decathlon αυτό το οποίο οταν είναι κλειστό δεν πιανει τπτ και το κουβαλάω πάντα μαζί μου. Αθλητικός σάκος Essential 35L - Μπλε - Decathlon Αυτό είναι εντός των επιτρεπόμενων οπότε αν ποτέ χρειαστεί, θα βάλω (στριμώξω) ολοκληρο το σακουαγιαζ μου σε αυτό και δεν θα ανοίξω καν διάλογο.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χίος
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Φίλη ταξίδεψε με την οικογένειά της με Aegean από Θεσσαλονίκη για Γερμανία το πάσχα. Είχαν σακίδια που οι διαστάσεις τους ήταν πιο μεγάλες από τις επιτρεπόμενες αλλά δεν ήταν γεμάτα. Αν τα έβαζες δηλαδή στην ειδική θήκη μπορούσαν να χωρέσουν λόγω του ότι ήταν από ύφασμα και όχι συμπαγή. Η υπάλληλος τους έβαλε όμως να πληρώσουν παραπάνω και το κάνανε και σε άλλα άτομα από ότι είπαν. Εννοείται ότι έγινε μεγάλη φασαρία αλλά η υπάλληλος ήταν ανένδοτη χρησιμοποιώντας τον ισχυρισμό " φαίνονται ότι είναι μεγαλύτερα".

Τι μπορούμε να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση; Όχι μόνο στην Aegean αλλά σε κάθε εταιρεία. Εφόσον μπορεί να ζουληχθει το σακίδιο και να χωρέσει μέσα στην θήκη την σχετική άρα και κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου πόσο νόμιμο είναι να φάμε πρόστιμο για αυτό;
Μου είχε τύχει κάπως διαφορετική περίπτωση. Ταξίδευα με παιδί σε family ναύλο, δηλαδή ισοδύναμο του flex από αεροδρόμιο του εξωτερικού. Είχα ακριβώς ότι δικαιούμουν μετρημένα-ζυγισμένα δηλαδή 2 χειραποσκευές (1 εξ αυτών το αναδιπλούμενο καρότσι) και 2 προσωπικά αντικείμενα. Με το που πάω να δώσω την κάρτα επιβίβασης μου λέει η κυρία εκεί "πρέπει να τα τσεκάρουμε". "Γιατί;" της απαντώ εγώ; "Έχετε πολλές αποσκευές!". "Έχω ακριβώς ότι δικαιούμαι" της απαντώ. Αυτή ανένδοτη, ετοιμάζει καρτελάκια. Δεν μου ζήτησε να μετρήσει κάτι, δεν είδα καν αν υπήρχαν εκεί τα περίφημα κουτιά. Εγώ αρχίζω να εκνευρίζομαι γιατί δεν πίστευα αυτό που ζούσα! Ναι μεν δεν χρεωνόμουν γιατί είχα δωρεάν αποσκευές ως gold αλλά με ένα παιδί δεν είναι να περιμένεις στον ιμάντα οπότε πάω πάντα πολύ προετοιμασμένη στα ταξίδια μου. Και βάζει έναν άλλο υπάλληλο να τις περάσει. Εγώ να λέω συνέχεια "Δεν το δέχομαι αυτό!." Κι αυτή εκεί το χαβά της, μου έκανε υπόδειξη κιόλας "γιατί φωνάζετε μπροστά στο παιδί!". Αφού είδα ότι δεν θα βγάλω άκρη της είπα "Δεν κάνετε καλά την δουλειά σας" και "θέλω να μιλήσω με τον υπεύθυνό σας τώρα". Με έγραψε κανονικά αλλά επέμενα κι ο άλλος υπάλληλος μου είπε να μιλήσω με το πλήρωμα οπότε και προχώρησα. Όταν έφτασα στην πόρτα του αεροσκάφους ενημέρωσα τον υπάλληλο ότι εγώ θα πάρω μαζί μου τα πράγματα και μίλησα απευθείας στην αεροσυνοδό που μας υποδέχεται. Η οποία έμεινε έκπληκτη με ό,τι της εξιστόρησα και φυσικά μου επέτρεψε να πάρω μαζί μου τα πράγματα.
Καθόλη τη διάρκεια της πτήσης έγραφα ένα e-mail παραπόνων στην Aegean για το περιστατικό. Τους εξιστόρησα τι συνέβη και τους ζήτησα να ελέγξουν τις κάμερες ώστε να αποδειχθούν όσα λέω. Μετά από λίγες μέρες με κάλεσαν και μου ζήτησαν συγγνώμη κι ότι ήλεγξαν το περιστατικό με τον συνεργάτη τους στο αεροδρόμιο του εξωτερικού, ο οποίος όμως τους είπε μια βλακεία κι ουσιαστικά ένα ψέμα ως δικαιολογία, δεν θυμάμαι ακριβώς τι, αρνούταν όμως να γίνει χρήση κάμερας. Από τη στιγμή που τελικά έγινε αυτό που δικαιούμουν και ήθελα, δηλαδή πήρα τα πράγματα μαζί μου στην καμπίνα, δεν το τράβηξα παραπάνω. Σαν ένδειξη καλής κίνησης και συγγνώμης μου χάρισαν μερικά μίλια και τελείωσε η υπόθεση.
Για εμένα και την Aegean όμως, όχι για τους agents στο αεροδρόμιο που ήταν απαράδεκτοι. Αν βρω χρόνο θα κάνω παράπονα κι εκεί κυρίως γιατί πέρα ότι είναι απαράδεκτοι, είναι και ψεύτες. Και θα ζητήσω από την εταιρεία handling να ελέγξει τις κάμερες. Γιατί τέτοιες αντιεπαγγελματικές κι απάνθρωπες συμπεριφορές δεν γίνεται να περνάνε έτσι, κυρίως για τους επόμενους ταξιδιώτες.
Εν κατακλείδι, γράψε ένα μήνυμα (μέσω της ιστοσελίδας της) στην Aegean κι πάτα το κουμπί που λέει επιθυμώ απάντηση. Αν έχεις δίκιο, θα σου το δώσουνε πιστεύω.

Last edited:

paefstra

Member

Δεν υπαρχει θηκη μετρησης για το ατομικο αντικειμενο στην Aegean.. Οι οροι λενε γυναικεια τσαντα η θηκη μεταφορας υπολογιστη. Αν δεν ειχαν ενα απο τα δυο, τοτε δεν περναει δωρεαν ολοκληρο σακιδιο.

pan82

Member
Δεν υπαρχει θηκη μετρησης για το ατομικο αντικειμενο στην Aegean.. Οι οροι λενε γυναικεια τσαντα η θηκη μεταφορας υπολογιστη. Αν δεν ειχαν ενα απο τα δυο, τοτε δεν περναει δωρεαν ολοκληρο σακιδιο.
Yπάρχουν διαστάσεις και αναγράφονται ξεκάθαρα στη κράτηση οπότε αν κάποιος πει κάτι να βγάλει τη μεζούρα ο υπάλληλος να μετρήσει δε με νοιάζει εμένα. Επίσης αναφέρεται ως προσωπικό αντικείμενο ο καθένας το προσωπικό αντικείμενο του είναι ότι γουστάρει ποιος ορίζει τι είναι γυναικεία η αντρική τσάντα; θα βάλουμε ταμπέλες και στις τσάντες... Αν πληροί τις διαστάσεις που αναγράφονται είσαι οκ.

aegean.JPG

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ
Σωστο αυτο αλλα δεν αφερει οτι προκειται για προσωπικο αντικειμενο. Αν ηταν χειραποσκευη που ΑΝ ηταν γεματη δεν θα χωρουσε αλλα ηταν αδεια κ εμπαινε ανετα στο πλαισιο. Εκει τι ισχυει?

adiaforos

Member
Ανάλογα το είδος του εισιτηρίου δικαιούσαι χειραποσκευή ή/και προσωπικό αντικείμενο και είναι νομίζω προφανές ότι ο kabamaru αναφέρεται σε χειραποσκευή. Η χειραποσκευή έχει συγκεκριμένες μέγιστες διαστάσεις (56εκ. x 45εκ. x 25εκ) και βάρος (8 κιλά στην economy), το να χωρά στο καλάθι αναφέρεται ως κανόνας σε κάποιες low cost αλλά όχι στην Aegean. Φαντάζομαι λοιπόν ότι ο λόγος ήταν ότι, αν και ίσως χωρούσε συμπιεσμένη στο καλάθι, η χειραποσκεύη ήταν εμφανώς μεγαλύτερη από τα όρια και στο ντουλάπι ασυμπίεστη θα έπιανε τον αντίστοιχο χώρο. Επίσης για το προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή ή σακίδιο πλάτης μεσαίου μεγέθους) αν και υπάρχει ευελιξία στις διαστάσεις, υπάρχει συγκεκριμένο όριο: πρέπει να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Μια χαρά περνάει λοιπόν οποιοδήποτε backpack λογικών διαστάσεων αλλά δεν μπορείς να βαφτίσεις ένα μεγάλο backpack "προσωπικό αντικείμενο".
Επίσης αναφέρεται ως προσωπικό αντικείμενο ο καθένας το προσωπικό αντικείμενο του είναι ότι γουστάρει ποιος ορίζει τι είναι γυναικεία η αντρική τσάντα; θα βάλουμε ταμπέλες και στις τσάντες... Αν πληροί τις διαστάσεις που αναγράφονται είσαι οκ.
Δεν αναγράφονται διαστάσεις στο προσωπικό αντικείμενο, είμαστε στο θέμα της Aegean, δεν ξέρω από πού είναι η φωτογραφία που παραθέτεις, ίσως από άλλη αεροπορική;

pan82

Member
Δεν αναγράφονται διαστάσεις στο προσωπικό αντικείμενο, είμαστε στο θέμα της Aegean, δεν ξέρω από πού είναι η φωτογραφία που παραθέτεις, ίσως από άλλη αεροπορική;
Προφανώς και αναγράφονται από πάντα και στην aegean, έχω ανεβάσει screenshot και πρίν καμία διετία πάλι που υπήρχε διαφωνία για τις διαστάσεις. αν πας μετά σε κάποια κράτηση σου και πας στις αποσκευές να προσθέσεις στα αναφέρει αναλυτικά

Attachments

adiaforos

Member
Εδώ είναι η επίσημη ενημέρωση της Aegean:
https://el.aegeanair.com/travel-info/travelling-with-aegean/plirofories-aposkevon/xeiraposkeves/
και εδώ από Olympic air, αναφέρει διακριτά το σακίδιο πλάτης μεσαίου μεγέθους:
https://www.olympicair.com/el/trave...mpic-air/baggage/hand-luggage-and-essentials/
Economy Class
Ναύλος Light

Μπορείτε να μεταφέρετε στην καμπίνα του αεροσκάφους, ένα (1) τεμάχιο:
1 χειραποσκευή, με μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 56εκ. x 45εκ. x 25εκ., η οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους πάνω από τα καθίσματα, ή 1 προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή), το οποίο πρέπει να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα.
Στις πτήσεις που πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Olympic Air (DH8-100 και ATR) η χειραποσκευή δεν πρέπει να ξεπερνά σε διαστάσεις τα 55cm x 40cm x 23cm και σε βάρος τα 8 κιλά.

Ναύλος Flex, Family, ComfortFlex & Saver
Μπορείτε να μεταφέρετε στην καμπίνα του αεροσκάφους, δύο (2) τεμάχια:
1 χειραποσκευή, με μέγιστο βάρος 8 κιλά και διαστάσεις 56εκ. x 45εκ. x 25εκ., η οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους πάνω από τα καθίσματα, και 1 προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή), το οποίο πρέπει να χωρά κάτω από το μπροστινό κάθισμα.
Στις πτήσεις που πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Olympic Air (DH8-100 και ATR) η χειραποσκευή δεν πρέπει να ξεπερνά σε διαστάσεις τα 55cm x 40cm x 23cm και σε βάρος τα 8 κιλά.

adiaforos

Member
Προφανώς και αναγράφονται από πάντα και στην aegean, έχω ανεβάσει screenshot και πρίν καμία διετία πάλι που υπήρχε διαφωνία για τις διαστάσεις. αν πας μετά σε κάποια κράτηση σου και πας στις αποσκευές να προσθέσεις στα αναφέρει αναλυτικά
Αυτό βγάζει όταν προσθέτεις αποσκευές, το στιγμιότυπο πριν λίγα δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω από πού είναι η φωτογραφία σου, μήπως από το app; πιο πολύ με ξεχασμένη εικόνα που έχει ξεμείνει από πριν αλλάξουν οι κανόνες μου μοιάζει. Εν πάση περιπτώσει, ισχύουν τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα, τι θα σου πουν δηλαδή, «αν πηγαίνατε να προσθέσετε αποσκευή από το app θα βλέπατε κύριε ότι υπάρχει όριο διαστάσεων και κακώς δεν το σκεφτήκατε να το κάνετε ακόμη και αν δεν θέλατε άλλη αποσκευή και κακώς μπήκατε από το web και ακόμη πιο κακώς βασιστήκατε σε ότι γράφουμε στην ιστοσελίδα;» :rolleyes:😂😂

Attachments

Last edited:

paefstra

Member
"Εφόσον μπορεί να ζουληχθει το σακίδιο και να χωρέσει μέσα στην θήκη την σχετική άρα και κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου πόσο νόμιμο είναι να φάμε πρόστιμο για αυτό;"
Ο @kabamarou ειπε για κατω απο το καθισμα αρα προσωπικο αντικειμενο. Εφοσον δεν υπαρχει κουτι, παμε με κατι μικρο γιατι δεν βγαζεις ακρη.

pan82

Member
Αυτό βγάζει όταν προσθέτεις αποσκευές, το στιγμιότυπο πριν λίγα δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω από πού είναι η φωτογραφία σου, μήπως από το app; πιο πολύ με ξεχασμένη εικόνα που έχει ξεμείνει από πριν αλλάξουν οι κανόνες μου μοιάζει. Εν πάση περιπτώσει, ισχύουν τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα, τι θα σου πουν δηλαδή, «αν πηγαίνατε να προσθέσετε αποσκευή από το app θα βλέπατε κύριε ότι υπάρχει όριο διαστάσεων και κακώς δεν το σκεφτήκατε να το κάνετε ακόμη και αν δεν θέλατε άλλη αποσκευή και κακώς μπήκατε από το web και ακόμη πιο κακώς βασιστήκατε σε ότι γράφουμε στην ιστοσελίδα;» :rolleyes:😂😂
Στο τέλος θα μου πεις ότι έκανα και πλαστογραφία τη σελίδα της aegean o_Oo_O
Αυτή η σελίδα βγαίνει πάντα και από app και από ιστοσελίδα αρκετά χρόνια τώρα. Κάποιες φορές μπορεί να κολλάει και να μη το δείχνει αν ξαναμπεις θα το δεις, έχω 7 πτήσεις, ακόμα και εκτός λογαριασμού να μπεις δηλαδή που το δοκίμασα τώρα απλά με το κωδικό κράτησης σου να δεις τα στοιχεία της πτήσης θα το δεις. Δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω κάτι άλλο αφού αναφέρονται στη κράτηση δε μπορούν να σου πουν τίποτα αν άλλαξαν οι όροι είναι αδιάφορο όταν αυτό φαίνεται αναλυτικά στο τι δικαιούμαι σαν αποσκευες στη πτήση μου

"Εφόσον μπορεί να ζουληχθει το σακίδιο και να χωρέσει μέσα στην θήκη την σχετική άρα και κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου πόσο νόμιμο είναι να φάμε πρόστιμο για αυτό;"
Ο @kabamarou ειπε για κατω απο το καθισμα αρα προσωπικο αντικειμενο. Εφοσον δεν υπαρχει κουτι, παμε με κατι μικρο γιατι δεν βγαζεις ακρη.
Εδώ το θέμα έχει πολλές ερμηνείες, αν είσαι πάνω από το αναγραφόμενο 40*30*20 που δίνει η εταιρεία ανάλογα τον υπάλληλο μπορεί να σου πει εμένα δε με νοιάζει αν το έχεις άδειο οι διαστάσεις της τσάντας είναι μεγαλύτερες και εκεί είναι ένα θέμα ποιος έχει δίκιο.... Δηλαδή εσύ έχεις δίκιο πάλι θεώρω αλλά άντε να το βρείς εκείνη την ώρα γιατί το να ζουληχτει δεν αναφέρεται στους όρους....

Attachments

Last edited:

adiaforos

Member
Έχεις δίκιο, έγραψε κάτω από το κάθισμα, αλλά αν πράγματι εννοούσε αυτό δεν βγαίνει νόημα γιατί ανέφερε ότι χωρούσε στο καλάθι ενώ δεν υπάρχει μικρό καλάθι στην Aegean, μόνο το κλασικό 56άρι. Αλλά πρόκειται και για μεταφορά εμπειρίας από τρίτους που συνήθως οι τρίτοι συνήθως παραλείπουν κάτι (δεν σας έχει τύχει να επιμείνετε για κάτι παράλογο που ακούσατε και μετά να τα μασάνε ή να αναδιατυπώνουν; ) Δεν τίθεται θέμα νόμιμου-παράνομου, θέμα αυθαιρεσίας της αεροπορικής ίσως τίθεται, σε αυτή την περίπτωση κάνεις ότι και η Porfyria.
Στο τέλος θα μου πεις ότι έκανα και πλαστογραφία τη σελίδα της aegean o_Oo_O
Σιγά, δεν είναι ότι σε αμφισβητώ, προφανώς από κάπου το πήρες το στιγμιότυπο, απλά μετά από δεκάδες πτήσεις με την Aegean δεν το έχει δει ποτέ γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπω και να προσθέσω βαλίτσα ή γιατί το προσπέρασα χωρίς να δώσω προσοχή. Σου δείχνω στιγμιότυπο από άλλη κράτηση, εμένα μου δείχνει διαφορετική εικόνα (από το app δεν έχω μπει γι' αυτό θεώρησα ότι ίσως το έχεις από εκεί). Αλλά δεν έχει καμία σημασία γιατί ισχύουν τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα, ήδη πολλές θήκες για laptop υπερβαίνουν τις διαστάσεις που δείχνει η φωτογραφία που έχεις. Α, και να προσθέσω, πατώντας το link "Επιτρεπόμενα Όρια Αποσκευών" τα ίδια με την ιστοσελίδα γράφει, δεν έχει εικόνες.

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.002
Μέλη
39.716
Νεότερο μέλος