katkats
Moderator
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν. Αμερική
Ό,τι μου είχε περισσέψει τα είχα αφήσει σε ένα φαρμακείο στα όρια της Habana Vieja.Μένει μόνο να μου πεις τότε που να αφήσω τα φάρμακα!
Ό,τι μου είχε περισσέψει τα είχα αφήσει σε ένα φαρμακείο στα όρια της Habana Vieja.Μένει μόνο να μου πεις τότε που να αφήσω τα φάρμακα!
Μια χαρά. Φυσικά η "φαρμακοποιός" (υπαλληλος ειναι, δεν εχει σπουδασει φαρμακευτικής) τα πήρε στο σπίτι της, δεν επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς να τα διαθέσει μέσω του φαρμακείου, αλλα σε οποιον ξαι να τα αφησεις, κερδος ειναι. Μεγαλη αναγκη υπαρχει σε αναλωσιμα (γαζες, επιδεσμους, χανζαπλαστ), απλα αντιπυρετικα και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, ακόμη και ασπιρίνες πλέον δεν υπάρχουν.Ό,τι μου είχε περισσέψει τα είχα αφήσει σε ένα φαρμακείο στα όρια της Habana Vieja.
Φίλε Γιώργο μπορείς να αναφέρεις 2-3 πράγματα σχετικά; Γιατί συμβαίνει αυτό, λόγω του εμπάργκο;ΜΜεγαλη αναγκη υπαρχει σε αναλωσιμα (γαζες, επιδεσμους, χανζαπλαστ), απλα αντιπυρετικα και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, ακόμη και ασπιρίνες πλέον δεν υπάρχουν.
To embargo δεν έχει κάπια σχέση, ίσα-ίσα που μεγάλο μέρος από τα διαθέσιμα φάρμακα είναι αυτά που μας χαρίζουν χωρίς κόστος οι αμερικάνικες φαρμακοβιομηχανίες για δικούς τους -φορολογικούς- λόγους. Ο λόγος των ελλείψεων είναι η άθλια κατάσταση της κουβανικής οικονομίας που δεν επιτρέπει εισαγωγές λόγω έλλειψης συναλλάγματος. Το άμεσο πλέον προβλέπεται ζοφερότερο, τα είπε ευθέως ο πρόεδρος της χώρας προχθές. Προφανώς τα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα απλά επιδεινώνουν την κατάσταση.Φίλε Γιώργο μπορείς να αναφέρεις 2-3 πράγματα σχετικά; Γιατί συμβαίνει αυτό, λόγω του εμπάργκο;
Δεν έχουν παραγωγή σε φαρμακευτικά σκευάσματα, ή έστω βοήθεια από κάποιο άλλο κράτος;
Τέλος, υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσουμε, να στείλουμε κάπως προμήθειες;
Ελπίζω να μη βγαίνω πολύ εκτός θέματος...
Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν γυναίκα;Μια χαρά. Φυσικά η "φαρμακοποιός" (υπαλληλος ειναι, δεν εχει σπουδασει φαρμακευτικής) τα πήρε στο σπίτι της, δεν επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς να τα διαθέσει μέσω του φαρμακείου, αλλα σε οποιον ξαι να τα αφησεις, κερδος ειναι.
Δεν έχω δει άντρα να εργάζεται σε φαρμακείο. Φαρμακοποιούς βγάζουν πολλούς, αλλά δεν εργάζονται στα φαρμακεία, οι περισσότεροι απαχολούνται στην έρευνα (έχει μεγάλες ερευνητικές μονάδες η χώρα) , στην παραγωγή φαρμάκων ή εξάγονται, αυτοί που εργάζονται στα φαρμακεία δεν έχουν βγάλει φαρμακευτική, διεκπεραιωτές είναι, δεν πουλάνε ή συστήνουν φάρμακα έτσι κι αλλιώς για να έχουν φαρμακευτικές γνώσεις, ο ασθενής πηγαίνει ήδη με συνταγή γιατρού, αυτοί ψάχνουν το φάρμακο κι αν το βρουν του το δίνουν.Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι ήταν γυναίκα;
Και τόσοι γιατροί στην Κούβα. Φαρμακοποιούς δεν βγάζουν;
Επειδή ήταν όντως γυναίκα, ελπίζω να είχε καλή καρδιά και να τα μοιράστηκε, χωρίς να βγάλει κέρδος. Στην Κούβα δεν έπιασα φιλίες με κανέναν ντόπιο, οπότε τα πήγα στο ... σπιτάκι τους, χωρίς να ξέρω ότι οι άνθρωποι εκεί δεν είναι φαρμακοποιοί.Δεν έχω δει άντρα να εργάζεται σε φαρμακείο. Φαρμακοποιούς βγάζουν πολλούς, αλλά δεν εργάζονται στα φαρμακεία, οι περισσότεροι απαχολούνται στην έρευνα (έχει μεγάλες ερευνητικές μονάδες η χώρα) , στην παραγωγή φαρμάκων ή εξάγονται, αυτοί που εργάζονται στα φαρμακεία δεν έχουν βγάλει φαρμακευτική, διεκπεραιωτές είναι, δεν πουλάνε ή συστήνουν φάρμακα έτσι κι αλλιώς για να έχουν φαρμακευτικές γνώσεις, ο ασθενής πηγαίνει ήδη με συνταγή γιατρού, αυτοί ψάχνουν το φάρμακο κι αν το βρουν του το δίνουν.
Γιώργο εμείς φεύγουμε σε μία εβδομάδα. Ευχαρίστως να βοηθήσουμε όσο μας επιτρέπει το βάρος της αεροπορικής. Ότι θες πες μουΑν κάποιος πηγαίνει Κούβα μέσα στο επόμενο δίμηνο και ξεκινάει από Αθήνα, χρειαζόμαστε μια βοήθεια με μεταφορά πραγμάτων (βασικά σεντόνια είναι). Ευχαριστώ.
Καλησπέρα. Πολύ ωραία επιλογή, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ότι μπορώ φυσικά.Καλησπέρα σε ολους! Ειμαστε 4 ατομα και ταξιδεύουμε για Κούβα τέλη Αυγουστου με αρχές Σεπτεμβρη (28-4)! Αν χρειαζεται καποιος βοηθεια με μεταφορα πραγματων ευχαριστως να βοηθήσουμε. Έχω διαβάσει τις (περισσοτερες) συζητήσεις και αν μπορουσατε να μου απαντήσετε σε κάποιες απορίες θα ήταν τέλεια!
Γίνεται βεβαίως αν και δε βρίσκω το λόγο καθώς δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών, και επίσης θα συναντήσετε πολύ φθηνή και καλή κουζίνα.Αρχικά, πιστεύετε πως γίνεται να μαγειρέψουμε οι ίδιοι στο casa που θα μενουμε; Ο αδερφός μου είναι μάγειρας, αλλά από όσα έχω διαβάσει μου φαίνεται δύσκολο λόγω των ελλείψεων και του περιορισμένου χρόνου μας.
Και στα δύο, εφόσον θα υπάρχει όλη μέρα διαθέσιμη αλλά και αυτοκίνητο, είτε δικό σας είτε με οδηγό.Δεύτερον, θα θέλαμε να οργανώσουμε μια εκδρομή από το Trinidad είτε στο El Nicho, είτε στο Topes de Callantes. Που είναι καλύτερα πιστευετε;
Εφόσον είστε τέσσερα άτομα κιόλας έιναι κρίμα να μη νοικιάσετε. Αν καταλήξετε πως όχι, το πλεονέκτημα με Viazul είναι οτι μπορείτε να έχετε τα εισιτήρια νωρίτερα στα χέρια σας, ενώ taxi collectivo μόνο κατόπιν συνεννόησης εκεί. Και τα δύο έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.Τρίτον, λέμε να μην νοικιάσουμε αυτοκίνητο. Πιστεύετε, δεδομένου ότι είμαστε 4 άτομα, οτι είναι καλύτερα να κινηθούμε με Viazul ή με taxi collectivo προς Trinidad και Cienfuegos;
Προσωπικά τα θεωρώ άσκοπα χρήματα. Στη περίπτωση που θέλετε να δείτε την Αβάνα και με άλλο τρόπο εκτός του περπατήματος θα πρότεινα το γνωστό Havana open Bus tour, που μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε όλη τη μέρα. Επίσης περιήγηση μιας ώρας με κάντιλακ, και το χαβαλέ σας θα κάνετε και θα δειτε πραγματάκια, και το συνολικό ποσό θα σας βγει λιγότερο.Τέταρτον, βρήκα ένα σάιτ με τρίωρη περιήγηση με αυτοκίνητο στην Αβάνα στα 90 Cuc. Πιστευετε ειναι καλη τιμη ή να ψαξουμε οταν παμε εκει για κατι καλυτερο;
Αυτό δε μπορώ να στο απαντήσω με σιγουριά, ξέρω για βροχές, αλλά καλύτερα να το πει κάποιος που έχει πάει εκείνη την εποχή.Πέμπτον, πως είναι στο περίπου ο καιρός αυτήν την εποχη; Ξέρω ότι θα έχει υγρασια αλλά πόσο συχνές είναι οι βροχοπτώσεις (συνήθως τουλαχιστον);
Θα αγοράσετε απο εδώ και θεωρήστε το δεδομένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας δώσουν, και δεν αξίζει κιόλας το ρίσκο, δύο ευρώ ο αντάπτορας κάνει και θα σας μεινει κιόλας.Έκτον, στο casa θα έχουν να μας δώσουν αντάπτορες για τις ηλεκτρονικές μας συσκευές ή να αγοράσουμε από εδω;