• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

Elen.Gr

New Member
x7777 Αν θες θα σου στέιλω pm πως να επικοινωνήσεις.

Ναι θα ήθελα το όνομα του ξεναγού και στοιχεία επικοινωνίας. σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Να είσαι καλά και καλά ταξίδια παντα !!!!

psilos3 Σε ευχαριστω πολυ... Ναι ειναι πανεμορφο ταξιδι. Ευχαριστω και εσενα για τις πληροφοριες μαλλον με ταξι θα παμε και παζαρια, οπως μας ειπες. Καλα ταξιδια να εχεις και να περνας ομορφα

Last edited by a moderator:

AnastasiaG

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!!

Σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό και πραγματικά οι πληροφορίες που δίνετε είναι θησαυρός!!!

Κλείσαμε λοιπόν και εμείς τα εισιτηριάκια μας για Οκτώβριο, και όπως καταλαβαίνετε, όσο και αν έχω διαβάσει, οι απορίες δεν τελειώνουν ποτέ!!!:D

Το γενικό πλάνο έχει ως εξής:

8 διανυκτερεύσεις εκ των οποίων οι 5 Αβάνα (στην αρχή και στο τέλος του ταξιδιού), οι 2 Τρινιδάδ (με επισκέψεις Σιενφουέγος και Σάντα Κλάρα) και λέμε τη 1 που περισσεύει να την αφήσουμε ανοιχτή, και αν μας βγει ωραία το πρόγραμμα να πάμε Βινιάλες πριν επιστρέψουμε Αβάνα. Αλλιώς την περνάμε και αυτή στο Τρινιδάδ ή επιστρέφουμε Αβάνα νωρίτερα, αν δούμε ότι δεν την έχουμε χορτάσει!!;) Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή!

Και εδώ θέλω τη γνώμη των ειδικών!!! Όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες!!!

Γενικά θέλουμε να το ζήσουμε (όσο γίνεται, γιατί είναι και λίγες οι μέρες) και να μην είμαστε στο τρέξιμο και στους δρόμους συνέχεια!

Όσον αφορά τις μεταφορές, σκεφτόμασταν να νοικιάσουμε αμάξι, αλλά μας είπε ένας γνωστός, ότι έξω από τους σταθμούς της Βιασούλ υπάρχουν πάντα shared taxi διαθέσιμα σε τιμές Βιασούλ, και ότι δεν χρειάζεται να αγχωθούμε για τις μεταφορές μας στο νησί, ειδικά στις πόλεις που έχουμε επιλέξει να επισκεφτούμε. Ισχύει κάτι τέτοιο? Ή θα ξεμείνουμε και θα φάμε όλα μας τα λεφτά σε ταξί??:haha:

Επίσης ΚΙΚΙ μου θα ήθελα να μου δώσεις τα στοιχεία της οικογένειας του Ραούλ στο Τρινιδαδ!! Διάβασα τις ιστορίες σου και θα ήθελα πολύ να γνωρίσω αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους!!!!

Και όποιος γνωρίζει, να μου δώσει τα στοιχεία του Έλληνα ξεναγού, που τόσα υπέροχα έχετε πει γι αυτόν!!!
Γενικότερα, για οποιαδήποτε βοήθεια, συμβουλή, παρατήρηση, είμαι όλη αυτιά!!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα!!

Σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό και..
Καλημέρα και καλώς ήρθες.
Κάναμε περίπου τις ίδιες μέρες στη Κούβα (εγώ 9 διανυκτερεύσεις - 10 μέρες) οπότε έχω να σου πω τη δική μου άποψη για το πρόγραμμα σου.
Συμφωνώ για 5 Αβάνα, και ακόμα καλύτερα έτσι όπως το λες, τύπου 3 και 2.
Στα υπόλοιπα τώρα, θα έκοβα το Βινάλες (όπως και έκανα) γιατί είναι από την άλλη πλευρά και θα μου έτρωγε μέρες απο Αβάνα. Φυσικά και γίνεται βέβαια μη παρεξηγηθώ.
Επίσης θα έβαζα τις τρεις μέρες σ εκείνη τη πλευρά, τύπου 2 Τρινιδαδ, 1 Σιενφουέγος ή 2 Τρινιδάδ 1 Ρεμέδιος.
Δεν είναι εύκολη η αυθημερόν μετακίνηση στη Κούβα, ιδιαίτερα από Τρινιδαδ προς Σαντα Κλάρα. Σου τρώει πολλές ώρες, και δεδομένου ότι δεν έχεις πολύ χρόνο στη χώρα πρέπει να τον αξιοποιήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα.
Τώρα για τις μεταφορές εκτός Αβάνας, πρέπει να σου πω ότι το αμάξι θα σας λύσει τα χέρια. Ναι μεν ακριβό, με περιορισμούς τύπου να οδηγάς από το χάραμα και όσο είναι μέρα για να προλάβεις, αλλά δε θα μπλέξεις με Viazul που έχει πάντα το ρίσκο του, ούτε με shared που ναι θα βρεις, αλλά τί θα βρείς και πότε...
Δε ξέρω, ίσως το λέω λίγο και από προσωπική εμπειρία, αλλά διάβασα αυτό που γράφεις ότι δε θες να στε και όλη μερα στο τρέξιμο. Συμφωνώ. Εκτός Αβάνας όμως για να δείτε και 2 πράγματα θα πρέπει να γίνει κι αυτό.

AnastasiaG

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
@psilos3 Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!!
Να το βγάλουμε το Βινιάλες λες, ε? Κατά εκεί κλίνουμε και εμείς, αλλά από την άλλη είναι τόσο όμορφα όλα αυτά που διαβάζω στο φόρουμ! Πφφφ, δύσκολη απόφαση!!:(
Όσον αφορά τη Σάντα Κλάρα, θα κάνουμε παράκαμψη πηγαίνοντας ή γυρνώντας από Τρινιδάδ, οπότε μάλλον η εξτρα διανυκτέρευση βολεύει καλύτερα για Σιενφουέγος, που θέλουμε να πάμε και στο delfinario. :):)
Τη Βιασούλ δε τη σκεφτόμαστε, μόνο το shared αλλά μάλλον είναι καλύτερα να μη το ρισκάρουμε, όπως λες!!
Όσον αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου, κάποια στιγμή διάβασα εδώ σε παλιότερα ποστ, ότι γινόταν χαμός με τα αυτοκίνητα και έπρεπε κάποιος να κλείσει μήνες πριν!!! Ισχύει ακόμα αυτό? Να βιαστούμε??

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
@psilos3 Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!!
Να το βγάλουμε το Βινιάλες λες, ε? Κατά εκεί κλίνουμε και εμείς, αλλά από την άλλη είναι τόσο όμορφα όλα αυτά που διαβάζω στο φόρουμ! Πφφφ, δύσκολη απόφαση!!:(
Όσον αφορά τη Σάντα Κλάρα, θα κάνουμε παράκαμψη πηγαίνοντας ή γυρνώντας από Τρινιδάδ, οπότε μάλλον η εξτρα διανυκτέρευση βολεύει καλύτερα για Σιενφουέγος, που θέλουμε να πάμε και στο delfinario. :):)
Τη Βιασούλ δε τη σκεφτόμαστε, μόνο το shared αλλά μάλλον είναι καλύτερα να μη το ρισκάρουμε, όπως λες!!
Όσον αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου, κάποια στιγμή διάβασα εδώ σε παλιότερα ποστ, ότι γινόταν χαμός με τα αυτοκίνητα και έπρεπε κάποιος να κλείσει μήνες πριν!!! Ισχύει ακόμα αυτό? Να βιαστούμε??
Φυσικά και είναι όμορφα, κι εγώ μετάνιωσα που δε πήγα στο Βινάλες. Είναι όμως θέμα στρατηγικής. Θέλω να του αφιερώσω τις μέρες που πρέπει, όταν με το καλό ξαναπάω. Και δεν ήθελα να στερηθώ μέρες απ την Αβάνα.
Για τη Σάντα Κλάρα προκειμένου να σου βγει καλά και να μην οδηγάτε νύχτα, πρέπει να φυγετε χάραμα από Τρινιδαδ, να πάτε στο μαυσωλείο (προσοχή μόνο να μην είναι μέρα που ναι κλεστό) και από εκεί καρφί για Αβάνα, που θέλει 4 και πλέον ώρες δρόμο οδηγώντας.
Ναι για την ενοικίαση αυτοκινήτου καλό θα ήταν να έχει κλείσει κανείς τουλάχιστον 3 μήνες πριν...

AnastasiaG

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Φυσικά και είναι όμορφα, κι εγώ μετάνιωσα που δε πήγα στο Βινάλες. Είναι όμως θέμα στρατηγικής. Θέλω να του αφιερώσω τις μέρες που πρέπει, όταν με το καλό ξαναπάω. Και δεν ήθελα να στερηθώ μέρες απ την Αβάνα.
Για τη Σάντα Κλάρα προκειμένου να σου βγει καλά και να μην οδηγάτε νύχτα, πρέπει να φυγετε χάραμα από Τρινιδαδ, να πάτε στο μαυσωλείο (προσοχή μόνο να μην είναι μέρα που ναι κλεστό) και από εκεί καρφί για Αβάνα, που θέλει 4 και πλέον ώρες δρόμο οδηγώντας.
Ναι για την ενοικίαση αυτοκινήτου καλό θα ήταν να έχει κλείσει κανείς τουλάχιστον 3 μήνες πριν...
Σωστό το σκεπτικό σου!
Άλλωστε όπως έχω καταλάβει από αυτά που διαβάζω εδώ, ένα ταξίδι (και μάλιστα τόσο λίγες μέρες) ποτέ δεν είναι αρκετό για Κούβα!!:D:D:D

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκινούσαμε από Σιενφουέγος για Σάντα Κλάρα λες? Είναι πιο κοντά?

Manos46

Member
Ταξίδι-Όνειρο
???
Σωστό το σκεπτικό σου!
Άλλωστε όπως έχω καταλάβει από αυτά που διαβάζω εδώ, ένα ταξίδι (και μάλιστα τόσο λίγες μέρες) ποτέ δεν είναι αρκετό για Κούβα!!:D:D:D

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ξεκινούσαμε από Σιενφουέγος για Σάντα Κλάρα λες? Είναι πιο κοντά?
Νομίζω ειναι πολύ μεγάλη διαδρομή. Πιο κοντά είναι από Τρινιδάδ που και πάλι ειναι δύσκολη διαδρομή λόγω του κακού οδικού δικτυου.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έχει τεράστια σημασία η ώρα που θα παραλάβετε το αυτοκίνητο. Αυστηρά ότι ώρα το πάρετε, πρέπει να το επιστρέψετε κιόλας.
Αν είχα να διαθέσω 3 μέρες λοιπόν, θα έβαζα 1 στο Σιενφουέγος και 2 στο Τρινιδαδ.
Αν υπολογίσουμε ότι η ώρα παραλαβής θα είναι μια νορμάλ ώρα μεταξύ 12:00 και 14:00, θα διαμόρφωνα το πρόγραμμα ως εξής:
1. Αβάνα - Σιενφουέγος (διανυκτέρευση)
2. Την άλλη μέρα το πρωί για Τρινιδάδ, με δύο διανυκτερεύσεις και με επισκέψεις στα κοντινά αξιοθέατα.
3. Τη μεθεπόμενη με το που χαράξει Σαντα Κλάρα, επίσκεψη σύντομη στο μαυσωλείο και χωρίς καθυστερήσεις αναχώρηση για Αβάνα. Να υπολογίζεις περίπου 2 ώρες το Τρινιδαδ-Σαντα Κλάρα (δε ξέρω σε τι κατάσταση είναι πλέον ο δρόμος) και μετά άλλες 4 περίπου από Σάντα Κλάρα για Αβάνα. Ισως μια συμφωνία -που δε ξέρω αν γίνεται- για μερικές ώρες παραπάνω το αυτοκίνητο χωρίς να χρεωθείτε όλη τη μέρα θα εξυπηρετούσε.

Δε νομίζω ότι έχεις και πολλές εναλλακτικές γι αυτά που θέλεις να κάνεις τουλάχιστον. Θα βοηθήσουν και οι υπόλοιποι φίλοι φυσικά που ίσως έχουν κάποια καλύτερη πρόταση.

AnastasiaG

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Μάλιστα! Οπότε πρέπει να το πάμε τρεχάλα το κομμάτι αυτό..:rolleyes-80:
Μήπως να ξανασκεφτώ το remedios??:haha:
@Manos46 μήπως θυμάσαι αν ήταν καθημερινή ή Κυριακη τη μέρα που ήταν όλα κλειστά;; Να το έχουμε υποψιν!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μάλιστα! Οπότε πρέπει να το πάμε τρεχάλα το κομμάτι αυτό..:rolleyes-80:
Μήπως να ξανασκεφτώ το remedios??:haha:
Τρεχάλα θα τις πας ούτως ή άλλως τις μέρες εκτός Αβάνας. Αν βάλεις το Ρεμέδιος, δε βλέπεις το Σιενφουέγος και θα ναι κρίμα. Δε ξέρω βέβαια, επιλογές είναι αυτές. Λάβε υπόψιν σου ότι θέλεις και κάποιες ποιοτικές ώρες στο Τρινιδαδ που είναι πανέμορφο. Καλή θα ήταν μια μέρα παραπάνω σ' αυτό το ''σύμπλεγμα'' αλλά δεν υπάρχει.
Βέβαια όλα όσα συζητάμε με το δεδομένο ότι υπάρχει αυτοκίνητο...

Konstantinb

Member
Πάντως όταν γυρίσεις με το καλό Ελλάδα, θα λες πόσες λίγες μέρες αφιέρωσες σε αυτό τον μοναδικό προορισμό γενικότερα.

Εγώ πήγα 11 μέρες και φαντάσου το Βινιάλες το χώρεσα στο πρόγραμμα με μονοήμερη από Αβάνα μέσω airbnb για να δούμε τα πολύ απ'έξώ απ'έξω.

Απόλαυσε τουλάχιστον μια ολόκληρη ημέρα στο Τρινιδάδ (και μια νύχτα για ποτό στη σπηλιά - στη ντίσκο ayala), μια μέρα από το Τρινιδάδ για μπανάκι για να νιώσεις λίγο τη χαλάρωση και άσε τις υπόλοιπες για Αβάνα. Εκεί είναι ο χαμός, καλός κακός, εκεί είναι και η Κούβα.

Καλά να περάσεις !

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα