Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Τόσα που μου έχετε μάθει μπορώ να μιλάω στους φίλους σα να έχω πάει ήδη :D Λίγο καιρό αργότερα (για να μην σας πρήζω συνεχώς) θα επανέλθω για πληροφορίες σχετικά με το τι μπορώ να φέρω Ελλάδα (πούρα κτλ) χωρίς να πληρώσω πρόστιμα. Ειδικά πούρα μου έχει ζητήσει και η κουτσή μαρία να του φέρω.
50 πούρα σε συσκευασία (με το ολόγραμμά τους... το κανονικό, όχι του δρόμου)
20 πούρα χύμα (χωρίς συσκευασία)
Αυτά επιτρέπει η Κούβα να εξάγεις. Η Ελλάδα επιτρέπει τα εξής:
Για τα παρακάτω εμπορεύματα οι ποσότητες που μπορούν να εισαχθούν ατελώς ανά ταξιδιώτη είναι οι εξής: Α) προϊόντα καπνού:
α) Για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς:
200 τεμ. τσιγάρα ή
100 τεμ. πουράκια ή
50 πούρα ή
250 γραμ. καπνού ή αναλογικός συνδυασμός αυτών των διαφορετικών προϊόντων.
Ως "πούρα" εννοείται μόνο τα χειροποίητα. Π.χ. τα πούρα Guantanamera που είναι μηχανοποιημένα (δηλαδή της πλάκας) θεωρούνται τσιγάρα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επίσης να πούμε ότι η Βιασούλ είναι και λίγο ταλαιπωρία διότι πρέπει να είσαι 45' πριν στο σταθμό της, να παραδώεις βαλίτσες κλπ. Αν δεν είσαι εκεί 30' πριν, το εισιτήριό σου το μεταπωλούν σε όσους είναι στη λίστα αναμονής, που σε εποχές υψηλής κίνησης είναι πάμπολλοι.

• Like
Reactions: GTS

GTS

Member
Εγώ αν ήξερα Ισπανικά θα έπαιρνα το κανονικό λαϊκο ΚΤΕΛ έτσι για την εμπειρία....3 φορές πήγα στο σταθμό εκείνο ποδαράτο από Βεδάδο για τον γαμωπίνακα που ξέχασα στο Τρινιδαδ και ήταν ωραια :D

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ αν ήξερα Ισπανικά θα έπαιρνα το κανονικό λαϊκο ΚΤΕΛ έτσι για την εμπειρία....3 φορές πήγα στο σταθμό εκείνο ποδαράτο από Βεδάδο για τον γαμωπίνακα που ξέχασα στο Τρινιδαδ και ήταν ωραια :D
Απαγορεύεται αυτό στους μη έχοντες κουβανική ταυτότητα και οι ποινές για τους οδηγούς είναι δρακόντειες.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ουτε για αστειο ! Οταν κατεβαινουμε Τρινιδαδ με φιλους ντοπιους αυτοι πανε με το δικο τους ΚΤΕΛ και εγω με τη Βιαζουλ .Ειναι τρελό να ταξιδευεις την ιδια ωρα με τους κολλητους και να εισαστε χωρια !!
Δυσκολευτηκα να το χωνεψω και να σταματησω να βριζω οπως και πολλά άλλα σε αυτη τη χωρα .
Ευτυχως αυτοι πληρωνουν 3-4 κουκ και εγω 25 !!!!

GTS

Member
Ειλικρινά δε το ήξερα ότι απαγορεύεται, νόμιζα ότι ήταν θέμα επιλογής!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ειλικρινά δε το ήξερα ότι απαγορεύεται, νόμιζα ότι ήταν θέμα επιλογής!
Ε επιλογή δε γίνεται. Είναι ακριβ'ως τα ίδια λεωφορεία, ίδια ποιότητα, ίδιες ώρες... απλά το ένα είναι επιδοτούμενο και το άλλο (Βιασούλ) όχι. Προφανώς σε κανένα τουριστα δεν αρέσει να πληρώνει ακριβότερα, αν είχαν την επιλογή όλοι με το επιδοτούμενο θα πήγαιναν, αλλά δε γίνεται, η επιδότηση λογικά είναι μόνο για τους ντόπιους που έχουν χαμηλότατους μισθούς. Ένας ντοπιος βεβαια μπορεί να μπει και στο Βιασούλ, αλλά θα πληρώσει την πλήρη τιμή. Ένας μη ντόπιος δεν μπορεί να μπει στο επιδοτούμενο, για τον ίδιο λόγο που στην Ελλάδα ένας τουρίστας δεν έχει πρόσβαση στα συσίτια για άστεγους.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Και πολύ καλά κάνουνε, γι αυτό αγαπάμε Κούβα
Αγαπαμε να ζουμε στο ιδιο μερος σε αλλη οικονομικη διασταση? Δεν πρεπει να γινεται σε αλλο μερος στον πλανητη..να πληρωνουμε σε παμπολλες περιπτωσεις 25 φορες παραπανω απο τους ντοπιους...ενα κρατος που κλεβει τους τουρίστες.. Virtual reality ζουμε. Της κλοπης...
Κατα τα λοιπα, οταν εξομαλυνθει η κατασταση κ γινουν σοβαρο κρατος, οπως ολοι στην περιοχη, θα την αγαπαμε περισσότερο...

Orfeasraf

Member
να πληρωνουμε σε παμπολλες περιπτωσεις 25 φορες παραπανω απο τους ντοπιους
Λογικο δεν ειναι; οταν εισαι μια κλειστη οικονομια χωρις δυνατοτητα ευρειας εισροης κεφαλαιου ( δηλαδη χρηματων) προφανως και θα αναζητησεις τροπους να μπει στη χωρα σου χρημα. Αυτο θα γινει - και - απο τους τουριστες. Το ιδιο δε γινεται κ με τη ΒΚ;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Λογικο δεν ειναι; οταν εισαι μια κλειστη οικονομια χωρις δυνατοτητα ευρειας εισροης κεφαλαιου ( δηλαδη χρηματων) προφανως και θα αναζητησεις τροπους να μπει στη χωρα σου χρημα. Αυτο θα γινει - και - απο τους τουριστες. Το ιδιο δε γινεται κ με τη ΒΚ;
Λογικοτατο. Ε με το συμπαθιο αλλα δεν θα τα αγαπησουμε κιολας αυτα τα καθεστωτα.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652