• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Απλώς, κάθονται!

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν και με σεβασμο σε αυτους τους λιγους γυμναστες που προσπαθουν να κανουν καλα την δουλεια τους, μεγαλο ποσοστο ουτε για δουλεια γραφειου δεν κανει. Λογω επαγγελματικης πειρας και τι δεν εχω δει, γυμναστες να δινουν μια μπαλα στα παιδια και να τα αφηνουν να παιζουν χωρις επιτηρηση οσο αυτοι πινουν το καφεδακι τους. Προσβολες σε παιδια με προβληματα κινησης και το καλυτερο, γυμναστη να αποβαλει παιδι γιατι δεν μπορουσε να κανει κοιλιακους φορωντας ορθοπεδικο κηδεμονα.
Φυσικα δεν γενικευω, ουτε ισχυριζομαι πως ειναι οι μονοι που δεν κανουν σωστα την δουλεια τους

dimivam

Member
Στο προηγούμενο μήνυμά σου φάνηκε σα να γενικεύεις. Αν κατάλαβα λάθος ζητώ συγνώμη. Ξέρεις 28 χρόνια στις τάξεις έχω περάσει ουκ ολίγα και με ενοχλεί αφάνταστα να με τσουβαλιάζουν με κάποιους που ούτε καλημέρα δεν θα τους έλεγα. Συμπάθα με λοιπόν.
Κι εμένα! Συμπάσχουμε μάλλον! :) Όντως, λίγοι καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη (αλλά και αξιαγάπητη) μπορεί να είναι η δουλειά του καθηγητή... Δυστυχώς, κάποιοι την δυσφημίζουν αλλά και αυτοί που την τιμούν, απαξιώνονται από το σύστημα και την κοινωνία (ευτυχώς που υπάρχουν και οι μαθητές!).

Συγνώμη που μάλλον ακούγομαι υπερβολικά κλαψιάρης, τον πόνο μου λέω! :)

Dafni

Member
Στο προηγούμενο μήνυμά σου φάνηκε σα να γενικεύεις. Αν κατάλαβα λάθος ζητώ συγνώμη. Ξέρεις 28 χρόνια στις τάξεις έχω περάσει ουκ ολίγα και με ενοχλεί αφάνταστα να με τσουβαλιάζουν με κάποιους που ούτε καλημέρα δεν θα τους έλεγα. Συμπάθα με λοιπόν.

έχεις δίκιο Δήμο,είναι άδικο να γενικευει κανεις αλλά δυστυχώς όπως λέει και η Lyda πιο πάνω ,πολλοι εκπαιδευτικοι όχι απλώς δεν είναι επαρκεις στο έργο τους αλλά με το παραδειγμα τους γίνονται αρνητικό πρότυπο(κι όχι ότι έχει λίγα απ΄'αυτά η νεολαια...)εγώ δουλευω στην ιδιωτική εκπαιδευση και πολλάκις ακόμα και παιδιά του γυμνασίου έχουν εκφραστεί με απαξίωση για τους καθηγητές τους ,αντιλαμβανόμενοι την αδιαφορία από την πλευρά τους....παρόλο ότι ποτέ δε δίνω περιθωριο για τέτοια σχόλια και πάντα φροντίζω να είμαι πολύ αυστηρή στο θέμα αυτό και να μην επιτρέπω τέτοιες συζητήσεις,τα παιδιά με διάφορους τρόπους δειχνουν το πόσο λίγο εκτιμουν τη δουλειά που γίνεται στο σχολειο και τους δασκάλους τους...ευτυχως υπαρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις αλλά ας μην κρυβόμαστε πισω από το δάχτυλο μας ,ο κανονας είναι ....απογοητευτικος

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Εγώ δεν έχω αυτή την εικόνα. Η πλειοψηφία αυτών που εγώ ξέρω κάνει καλά τη δουλειά του. Μπορεί πολλές φορές να μην ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των μαθητών μας αλλά τουλάχιστον το παλεύουμε τίμια. Είμαι σε γυμνάσιο και πίστεψέ με είναι σχεδόν καθημερινή εικόνα παλιοί μας μαθητές που περνούν να μας δουν. Κάτι λέει αυτό. Να μην πω για το πόσα μηνύματα παίρνουμε όσοι έχουμε προφίλ στο facebook.

Dafni

Member
μακάρι να έχεις δικιο και να ναι έτσι...εγώ έχω την εντυπωση ότι οι καθηγητές αυτοι που λες εκτιμουνται ιδιαιτερα από τους μαθητές τους γιατί είναι ...δυσεύρετοι...ή για να μην είμαι υπερβολική ,είναι λίγοι...

xrisa

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
περού
τα τελευταία χρόνια (σχεδόν 10 χρόνια) ζω την κατάσταση της εκπαιδευσης μέσα από την ενασχόλησή μου με συλλόγους γονέων σε πρωτοβαθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. όσο περνούν τα χρόνια τόσο ποιο πολύ απογοητεύομαι. στο λύκειο του γυιου μου ζήτημα αν υπάρχουν 3 καθηγητές που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν. όλοι οι υπόλοιποι είναι δημόσιοι υπάλληλοι που βαριούνται ή άτομα που θέλουν οι ίδιοι βοήθεια. μπορείτε να αντιληφθείτε το είδος της σχέσης καθηγητών και εφήβων-μαθητών. υπάρχει μεγάλη ανεπάρκεια στους εκπαιδευτικούς. πολύ πολύ δυστηχώς.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Έχοντας εργασιακή εμπειρία και από άλλους ( πλην της δημόσιας εκπαίδευσης) χώρους θα θελα να πω ότι:

• Το προσωπικό που υπηρετεί στην εκπαίδευση έχει την ίδια συμπεριφορά και νοοτροπία , όπως και σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία
  • Μη υπάρχοντας κανενός είδους θεσμοθετημένη αξιολόγηση, η προσφορά του καθενός εναπόκειται απλά "στον πατριωτισμό του"
  • Ο κομματισμός στην επιλογή στελεχών και η ρουσφετολογία στο καθεστώς μεταθεσεων - αποσπάσεων, βασιλεύει.
  • Οι υπεραριθμίες σε κάποιες περιοχές και ειδικότητες αποτέλεσμα του ρουσφετιού ειναι.
  • Και στην Ημαθία υπάρχει σχολείο που η αναλογια μαθητών - (τοποθετημένων, όχι υπηρετούντων ) καθηγητών ειναι 2:1 περιπου. Την ιδια στιγμή το υπουργειο θέλει 30- 35 μαθητές ανα τμήμα.
  • Για μένα ειναι πολύ σημαντικό κι αυτό που εγραψε ο taver : "Ποιο είναι το παράδειγμα που δίνουμε στα παιδιά; "Κάνει" για σχολική τάξη ο ρουσφετολόγος;"
  • Την αξιολόγηση απ τα παιδιά την θεωρώ εγκυρη και αδιαμφισβήτητη αφου περάσουν κάποια χρόνια απ την αποφοιτηση
  • Εχοντας την τυχη τα τελευταία χρόνια να είμαι ( από επιλογή μου) σε ενα πολύ καλό και προβεβλημένο σχολείο της επαρχίας μπορώ να πώ ότι στο χώρο των διδασκόντων δρουν και συνυπάρχουν, "δυο παράλληλα σύμπαντα". Αυτό των κλασικών καθηγητών του ωραρίου και αυτό "των άλλων',που ασχολούνται και με πολιτιστικά, περιβαλλοντικά , ανταλλαγές μαθητών και Ευρωπαίκά προγράμματα (χωρίς καμια αμοιβή φυσικά).

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
vagantos θυμασαι την διευθηντρια σχολειου που τα απογευματα εκανε μαθηματα ελληνικων σε μεταναστες; Αν δεν κανω λαθος η αποφαση του πειθαρχικου ηταν οριστηκη απολυση

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Δικαιώθηκε πρόσφατα, δικαστικά ( ευτυχώς).
Στην ποιότητα των προισταμένων ( υπηρεσιακών αλλά και πολιτικών), αναφέρθηκα πριν...

ANEL

Member
"Κάνει" για σχολική τάξη ο ρουσφετολόγος;[/quote]

συμφωνώ μαζί σου σ' όλα τα παραπάνω,αλλά έχω μια παρατήρηση:
φυσικά και μπορεί και να μην είναι κατάλληλος για τη σχολική τάξη ο ρουσφετολόγος,αλλά τα ίδια δεν ισχύουν και γι αυτούς που δεν αγαπούν να είναι δάσκαλοι,γι αυτούς που ενώ έχουν γνώση του αντικειμένου τους δεν μπορούν να τη μεταδώσουν,γι αυτούς που κουράστηκαν να διδάσκουν,γι αυτούς που έχουν ψυχολογικά προβλήματα,γι αυτούς που έχουν αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά...?
τι θα γίνει?/θα διορίζονται για ανάγκες της εκπαίδευσής και θα αποσπούνται αλλού??και ο ελληνικός λαός θα πληρώνει γι αυτό??
δεν νομίζω πως είναι σωστή λογική αυτή!

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
μακάρι να έχεις δικιο και να ναι έτσι...εγώ έχω την εντυπωση ότι οι καθηγητές αυτοι που λες εκτιμουνται ιδιαιτερα από τους μαθητές τους γιατί είναι ...δυσεύρετοι...ή για να μην είμαι υπερβολική ,είναι λίγοι...
Αδέλφια...ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι. Αφήστε τους αργόμισθους εργατοπατέρες που λένε: "μειοψηφίες αμαυρώνουν τον κλάδο".
Το αντίθετο συμβαίνει. Και είναι καλά εμπεδωμένο στη συνείδηση της κοινής γνώμης (και ειδικά των μαθητών, έχω γιο στη Γ' Λυκείου...). Αλλά η αγαπητή "Κοινή Γνώμη" δεν μιλάει και δεν επαναστατεί, γιατί κι αυτή στο "κλάδο" της τα ίδια κάνει. ("Είμαστε χώρα συνενόχων" Κώστας Καββαθάς, δημοσιογράφος). Και μιλάω για όλους. Εμπόρους (εγώ), τεχνίτες, γιατρούς, δικηγόρους, δημόσιους λειτουργούς, φυσικά πολιτικούς...κλπ. Το σωστό είναι: "μειοψηφίες λαμπρύνουν τον κλάδο". Και αν κάποιος έχει αντίρρηση ...ας κοιτάξει τα αποτελέσματα της χώρας μας. Και τελικά δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν αυτές οι "ελάχιστες μειοψηφίες" να επιβάλλονται πάνω στις "τεράστιες πλειοψηφίες καλών ανθρώπων"???Κάτι δεν πάει καλά...
Φωνάζει ο Στ.Ράμφος : δεν φτάνει η λογική & οι αριθμοί. Χρειάζεται συναίσθημα για να πάμε μπροστά.
ΠΧ. Η λογική (έστω κοντόφθαλμη) λέει ψυχρά: "Τρύπωσα" στην Χ υπηρεσία, κάθομαι ή δεν πατάω...και "τσιμπάω" 1200Ε.+++. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ??? Οι 9 στους 10 θα το κάναμε!!!
Το συναίσθημα λέει: ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ. Πιστεύω σε: εντιμότητα, ηθική και λοιπές "ξεπερασμένες αξίες". Θα προσφέρω όσο περισσότερο μπορώ, για τον συνάνθρωπο, για την χώρα, για τα παιδιά μου, τελικά. Ο 1 στους 10 το κάνει!!
(Φίλε Δήμο χαίρομαι που εσύ και οι συνάδελφοί σου είστε στην "μειοψηφία που λαμπρύνει τον κλάδο" σας. Είναι εμφανές αυτό από τις τοποθετήσεις σου σε τόσα άλλα θέματα, πχ. τα σκιτσάκια με τις σκέψεις ενός πρώην παιδιού και άλλα στα οποία συμμετείχα. Με τιμά ότι μου απευθύνεις τον λόγο.Επιπλέον να πω ότι δεν γνώριζα καν ότι είσαι στην εκπαίδευση.)

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Με τιμά ότι μου απευθύνεις τον λόγο.
Μα είναι λόγια αυτά; Θεωρώ τιμή μου να απευθύνω το λόγο και να ΣΥΖΗΤΩ με όλους σε ένα τέτοιο φόρουμ (εννοώ την ποιότητά των μελών του φυσικά)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα