Frederico12
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κένυα
Καλησπέρα.Καλησπέρα σε όλους!
Θα ταξιδέψω με την γυναίκα μου για πρώτη φορά στη Ρώμη το ερχόμενο Σάββατο όπου θα μείνουμε για 5 ημέρες. Δεν είμαστε και φανατικοί των μουσείων απλά επειδή θεωρώ πως θα έχουμε χρόνο θα θέλαμε να δούμε τα must αξιοθέατα της πόλης. Μπορείτε να με βοηθήσετε με πληροφορίες τι είναι καλό να επισκεφθούμε και αν αξίζει τον κόπο να ξοδεύτουν κάποια χρήματα από την στιγμή που το μπάτζετ που διαθέτουμε δεν είναι μεγάλο; Έχω διαβάσει για είσοδο σε Βατικανό και Κολοσσαίο απλά έχω μπερδευτεί με τα online πακέτα που προσφέρουν.
Από τη στιγμή που δεν θέλεις να αναλωθείς στα μουσεία, γνώμη μου είναι να επισκεφθείς μόνο Musei Vaticani (κράτηση ιντερνετικά για να αποφύγεις ουρές) και τη βασιλική του Αγ. Πέτρου.
Το Κολοσσαίο είναι εντυπωσιακό εξίσου από έξω και την αρχαία αγορά μπορείς να της θαυμάσεις από αρκετά μέρη από ψηλά. (σημ. εχεί ενα πάρκο σε υψωμα απέναντί από το Κολοσσαίο που μπορεί να καθίσεις στα γρασίδια να φας κάτι (πικ νικ) και να πιεις ένα κρασί
θαυμάζοντας το).
Καλύτερα να αφιερώσετε το χρόνο και τη όρεξη σας, περπατώντας στο κέντρο το οποίο είναι από μόνο του ένα υπαίθριο μουσείο. Τα βασικά αξιοθέατα βρίσκονται στο κέντρο και είναι στάνταρ προτάσεις των τουριστικών οδηγών.
Tip: Μην παραλείψτε να αφιερώσετε ένα απόγευμα στη Trastevere, οπού μπορείτε και να δειπνήσετε σχετικά οικονομικά.
Tip : Αν σας περισσέψει χρόνος, αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Leonardo Da Vinci. Είναι μικρό, δεν θα κουραστείτε και έχει αρκετό ενδιαφέρον (8 ευρώ εισιτήριο).
Tip : Επειδή ο καιρός θα το επιτρέπει, μη διστάσετε να νοικιάστε ποδήλατο μία μέρα για τις μετακινήσεις σας!
Καλά να περάσετε