Ιταλία Αξιοθέατα στη Ρώμη

Giannisgreen

Member
Στο roma pass ειναι το απλό εισητήριο και η είσοδος στην αγορά , η είσοδος στα στα μπουντρούμια ειναι στα εξτρα που χρεώνονται. Τσεκαρε εδω Museums - Roma Pass

nick07

Member
Επισης οποιος μπορει να δωει καμια πληροφορια για το τι να δουμε θα μας κανει μεγαλη χαρη!!!:):):)
Κολοσσαιο πρεπει να κλεισετε αμεσα, αν δεν εχετε κλεισει ακομα γιατι γινεται σκοτωμος και φευγουν πολυ γρηγορα.
Επισης πολυ ωραια να πατε ειναι το castel sant angelo (αν πατε εδω δεν χρειαζεται να ανεβετε στον τρουλο του Αγ Πετρου) και villa borghese, αν και χειμωνα δεν εχει τυχει να παω. Επισης το μουσειο του βατικανου ειναι αρκετα μεγαλο και η καπελα σιξτινα ειναι στο τελος της διαδρομης οποτε, εχετε υποψιν οτι αν αφιερωνετε αρκετο χρονο στο καθε τι θα φατε μιση μερα εκει μεσα. Εμεις ειχαμε ξοδεψςι περιπου 4 ωρες και επειδη σκοπευαμε να παμε μετα στη βασιλικη του αγ παυλου, ξοδεξαμε εκει λιγοτερο χρονο απ οτι της αξιζει (εχει συνηθως κ μεγαλη ουρα για να μπεις). Αν ξαναπηγαινα (οσες φορες εχω ξαναπαει ρωμη δεν το επισκεφθηκα) θα αφιερωνα το μισο χρονο στο μουσειο... Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα, βεβαια γουστα ειναι αυτα και δεν ειμαι ιδιαιτερος φαν των μουσειων γενικοτερα.

Last edited by a moderator:

kpv

Member
στην βασιλικη του αγιου πετρου μπαινεις δωρεαν με το εισητηριο για το μουσειο η πρεπει να κοψεις αλλο εισητηριο ? επισης στο κολοσιαιο πολυ μου λενε πως δεν αξιζει να μπεις ?, τι λετε ?

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
στην βασιλικη του αγιου πετρου μπαινεις δωρεαν με το εισητηριο για το μουσειο η πρεπει να κοψεις αλλο εισητηριο ? επισης στο κολοσιαιο πολυ μου λενε πως δεν αξιζει να μπεις ?, τι λετε ?
Στον Άγιο Πέτρο μπαίνεις δωρεάν χωρίς εισιτήριο, ακόμα κι αν δεν μπεις στα μουσεία του Βατικανού.
Το Κολοσσαίο και για μένα δεν αξίζει πολύ αλλά το εισητήριο γι' αυτό είναι κοινό με την Ρωμαϊκή Αγορά και τον Λόφο του Παλατίνου που αξίζουν πολύ περισσότερο.

Last edited:

kpv

Member
εκτος απο βατικανο και κολοσιαιο μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι δεν πρεπει να χασουμε στις 3 μερες που θα μεινουμε ?

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Καταρχήν να περπατήσετε πολύ σ' όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης.
Να περάσετε απ' όλα τα γνωστά ή λιγότερο γνωστά αξιοθέατα της πόλης. Ισπανικά σκαλιά, Fontana di Travi, πλατείες (Navona, Popolo, Fiori κλπ), γειτονιές (Τραστέβερε, Πράτι, Εσκιλίνο) άπειρα παλάτια (Μποργκέζε, Doria Pamphilj, Barberini κλπ) μουσεία και πινακοθήκες (Galleria Nazionale d' Arte Moderna, Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia, Βίλα Μποργκέζε, Καπιτωλίου, Castel Sant' Angelo, Galeria Corsini), αρχαιολογικούς χώρους (Αγορά του Τραϊανού, Domus Aurea, Catacombe di San Callisto), κι εκκλησίες (Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, Βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού).
Ανάλογα φυσικά πόσο σας ενδιαφέρει κάθετι απ' όσα αναφέρω και πόσο κουράγιο θα έχετε.
Δεν θα τα προλάβετε φυσικά όλα αλλά θα ξαναπάτε και θα δείτε άλλη φορά τα υπόλοιπα.
Κανείς δεν μπορεί να πάει μόνο μια φορά σ' αυτήν την πόλη.

Maria1990

New Member
Καλησπέρα παιδιά!
Αρχές Φλεβάρη θα πάω Ρώμη (για πρώτη φορά ενώ έχω γυρίσει την μισή Ιταλία) .
Έχω ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο κατά καιρούς με ταλαιπωρεί στις αρθρώσεις. Έτσι λοιπόν οι αστράγαλοι μου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση αυτρς τις μέρες. sfortuna...
Ξέρω Ρώμη = Περπάτημα.
Θα ήθελα να ρωτήσω όμως τι γίνεται με τις ουρές τον Φεβρουάριο.
1) Βατικανό
2) Στο Κολοσσαίο και τι ισχύει με τα skip the line.

Καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή για μετακίνηση και αποφύγει ορθοστασίας.

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα παιδιά!
Έχω ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο κατά καιρούς με ταλαιπωρεί στις αρθρώσεις. Έτσι λοιπόν οι αστράγαλοι μου δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση αυτρς τις μέρες. sfortuna...
Ξέρω Ρώμη = Περπάτημα.
1) Βατικανό

Για μετακίνηση δεν ξέρω να σου πω αλλά τα skip the line εισιτήρια είναι μονόδρομος....Εγώ δεν το είχα ψάξει πολύ τότε που είχα πάει και έκλεισα μέσω get your guide. Δεν ξέρω αν στην επίσημη ιστοσελίδα κάθε αξιοθέατου έχει σχετική επιλογή για skip the line.

Maria1990

New Member
Για μετακίνηση δεν ξέρω να σου πω αλλά τα skip the line εισιτήρια είναι μονόδρομος....Εγώ δεν το είχα ψάξει πολύ τότε που είχα πάει και έκλεισα μέσω get your guide. Δεν ξέρω αν στην επίσημη ιστοσελίδα κάθε αξιοθέατου έχει σχετική επιλογή για skip the line.
Δηλαδή για Κολοσσαίο χρειάζεται skip the line? Υπάρχει μεγάλη ουρά για να μπεις?

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δηλαδή για Κολοσσαίο χρειάζεται skip the line? Υπάρχει μεγάλη ουρά για να μπεις?
Αν πας νωρίς νωρίς παλεύεται. Εγώ περίμενα γύρω στο μισάωρο αλλά μιλάμε για προ COVID εποχές.

Michalis_K

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλησπέρα παιδιά!
Ξέρω Ρώμη = Περπάτημα.
1) Βατικανό

Επειδή πας σε off season περίοδο όπως πήγα και εγώ (5 με 13 Δεκ 2023) πιστεύω ότι οι ουρές είναι διαχειρίσημες.
Βέβαια το καλύτερο είναι να έχει πάρει τα skip the line.
Tο skip the line στο Βατικανό ξεκίναγε από €35 ενώ στο ταμείο το εισιτήριο είχε €19 ενώ στο Κολοσσαίο το skip the line ξεκίναγε από €30 ενώ στο ταμείο το εισιτήριο είχε €18 ή 19.
Στο Βατικανό πήγαμε Τετάρτη 6 Δεκ (με ένα ακριβό skip the line που όμως μπαίναμε 2 ώρες νωρίτερα από την ώρα εισόδου του κοινού [09:00]) και στις 10 και κάτι που βγήκαμε η ουρά είχε 20-30 άτομα ενώ στο Κολοσσαίο πήγαμε Δευτέρα 11 Δεκ. στις 11:30 η ουρά είχε 70-100 άτομα και εμείς με το skip the line πήγαμε απ' ευθείας στην είσοδο και περιμέναμε να έρθει η ώρα του tour για να μπούμε.

paefstra

Member
Επειδή πας σε off season περίοδο όπως πήγα και εγώ (5 με 13 Δεκ 2023) πιστεύω ότι οι ουρές είναι διαχειρίσημες.
Βέβαια το καλύτερο είναι να έχει πάρει τα skip the line.
Tο skip the line στο Βατικανό ξεκίναγε από €35 ενώ στο ταμείο το εισιτήριο είχε €19
Προφανως κλεισατε με καπελο απο μεταπωλητη γιατι το skip the line απο τη σελιδα του Βατικανου ειναι πολυ πολυ φθηνοτερο. Επισης η ωρα που ανοιγει το μουσειο για ολους ειναι 8.30 το πρωι, οχι 11. Γενικα τα λες καπως μπερδεμενα.
Με 19 ευρω περιμενει κανεις ελαχιστα το πρωι και μπαινει, ουτε καν χρειαζεται skip the line γιατι η ουρα τρεχει.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.928
Μέλη
39.642
Νεότερο μέλος
Maria Valta