• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

"Αντικρουόμενες" βίζες

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Αν ταξιδέψεις στο Ισραήλ τότε με το ίδιο διαβατήριο δεν μπορείς να μπεις σε Λίβανο και Συρία. Αν συμβεί το αντίθετο, θα μπεις στο Ισραήλ αλλά, ίσως, μετά κόπων και βασάνων. Γνωρίζετε άλλες περιπτώσεις όπου δεν μπορούν να συνδυαστούν δύο ή περισσότερες χώρες στο ίδιο διαβατήριο;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Aν το διαβατήριο σου έχει στάμπες ή βίζες του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δεν μπορείς να μπεις στο Αζερμπαιτζάν.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Νομίζω και για Αίγυπτο με Ισραήλ ισχύει αλλά δεν είμαι σίγουρη.
Ο Yorgos θα μας κατατόπιζε σίγουρα !

Traveller

Member
Που κολλάει ο Υorgos στο θέμα? Αυτό που λες είναι λάθος... το Ισραήλ έχει κανονικότατες σχέσεις με την Αίγυπτο...

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ο Yorgos είχε κάποια προβλήματα στο παρελθόν με διάφορους συνδιασμούς που έκανε - όπως έχει πει ο ίδιος - οχι απαραίτητα με βίζες, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα.
Για Ισραήλ : ευχαριστώ για την ενημέρωση, να το βάλω αν είναι στα σκαριά.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν ταξιδέψεις στο Ισραήλ τότε με το ίδιο διαβατήριο δεν μπορείς να μπεις σε Λίβανο και Συρία. Αν συμβεί το αντίθετο, θα μπεις στο Ισραήλ αλλά, ίσως, μετά κόπων και βασάνων. Γνωρίζετε άλλες περιπτώσεις όπου δεν μπορούν να συνδυαστούν δύο ή περισσότερες χώρες στο ίδιο διαβατήριο;
Και όχι μόνο. Ιραν, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Πακιστάν, Σουδάν επίσης απαγορέυουν. Απαγόρευση επίσης υπάρχει και για Λιβύη, Υεμένη και Ιρακ, αλλά αν θες σήμερα να πας σ' αυτές τις χώρες, η σφραγίδα του Ισραήλ θα είναι μάλλον ένα από τα μικρότερα από τα προβλήματα που θα έχεις...

Πρόσφατα μου μεταφέρθηκε μια περίπτωση γνωστού μου όπου οι υπάλληλοι από το γραφείο της Emirates υποχρέωσαν μια κυρία να εκδόσει νέο διαβατήριο, επειδή είχε σφραγίδα Ισραήλ και θα χρειαζόταν να αλλάξει terminal στην ανταπόκρισή της στο Dubai. Παρότι υποτίθεται ότι τα ΗΑΕ δέχονται σφραγίδες Ισραήλ...

Επίσης, συνοριακό θέμα υπάρχει με Σερβία και Κόσοβο, αλλά δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο ειδικά με τη σφραγίδα.
Παλιότερα υπήρχε θέμα σφραγίδων μεταξύ Δημοκρατίας της Κίνας & Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας, αλλά έχει λυθεί και πλέον ταξιδεύεις χωρίς πρόβλημα.

Α, η σφραγίδα της Κούβας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τις ΗΠΑ, ΕΔΩ χρειάζεται η παρέμβαση του Γιώργου.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Α, η σφραγίδα της Κούβας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τις ΗΠΑ, ΕΔΩ χρειάζεται η παρέμβαση του Γιώργου.[/quote]

αφου λειπει ο Γιωργος .να πω οτι όσες φορες εχω παει Κουβα σφραγιδα δεν βαζουν στο διαβατηριο ....
μιλαμε να πας για τουρισμο γιατι καπου ειχε αναφερει ο Γιωργος οτι βαζουν αν πας με μπριγαδες ή κάτι σχετικο

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
με την Κορέα (την Μοναδική, το έμαθα το μάθημά μου) δεν παίζει τίποτα;

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Πρόσφατα μου μεταφέρθηκε μια περίπτωση γνωστού μου όπου οι υπάλληλοι από το γραφείο της Emirates υποχρέωσαν μια κυρία να εκδόσει νέο διαβατήριο, επειδή είχε σφραγίδα Ισραήλ και θα χρειαζόταν να αλλάξει terminal στην ανταπόκρισή της στο Dubai. Παρότι υποτίθεται ότι τα ΗΑΕ δέχονται σφραγίδες Ισραήλ...
Πήγα πέρσι στο Ντουμπάι για την Arabian Travel Market, με σφραγίδα Ισραήλ στο διαβατήριο και μια χαρά μπήκα.
Από τότε που έγινε ο ντόρος με την Ισραηλινή αθλήτρια Shahar Peer στους αγώνες τέννις, τα ΗΑΕ έμαθαν καλά το μάθημα τους.

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
kosovo

επειδη η σερβια δεν θεωρει το κοσοβο ανεξαρτητο , οταν περασεις τα "συνορα" σερβιας - κοσοβου, δεν σφραγιζουν το διαβατηριο οι σερβοι. οποτε αν μετα θες να βγεις απο το κοσοβο, συνηθως πρεπει να πας παλι στη σερβια και να συνεχισεις. αν πας στα συνορα κοσοβου - μακεδονιας, αναλογα τον υπαλληλο , αν δεν εχεις σφραγιδα εισοδου στο κοσοβο δημιουργουν προβλημα .

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
λευκορωσια , αζερμπαιτζαν

εχει κανεις φιλος προσφατες πληροφοριες για βιζες για λευκορωσια και αζερμπαιτζαν? βγαινουν στα αεροδρομια η πρεπει απο πρεσβεια? παρακαλω προσφατες πληροφοριες γιατι σε αυτες τισ χωρες οι νομοι αλλαζουν πολυ συχνα...
ας πουμε , μεχρι περισυ οι αζεροι εβγαζαν στο αεροδρομιο.φετος νομιζω αλλαξε ....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom