• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ανοιχτό για τους τουρίστες το Τσερνομπίλ από το 2011

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
δηλ να πάμε 1 φορά ή όχι? εσύ τι θα έκανες?

εννοείται..να δούμε αν θα μας δωσει το οκ η tita...:xmas_wink:
οκ δεν δινω σε κανεναν :p
εγώ πάντως θα πήγαινα. Οχι ότι θα το επιδιώξω, αλλά αν τύχει, αν υπάρχει λόγος, αν κάτσουν οι συνθήκες, ναι... Όχι όμως για τουριστικούς λόγους, όσο για ερευνητικούς. Μετρήσεις κλπ. Τόσα χρόνια πηγαίνουν ερευνητές(και δημοσιογράφοι με ένα Geiger-Mueller αγκαλιά). Άλλωστε έχω φάει κάμποση (ευτυχώς όχι αρκετή) ραδιενέργεια στο εργαστήριο 2 χρόνια και στον πυρηνικό αντιδραστήρα. δεν φοβάμαι άλλη μια φορά :p Πρέπει να μάθουμε κάποτε κι εμείς και τα παιδιά μας, ότι άλλο "φοβάμαι" και άλλο 'σέβομαι". Η ραδιενέργεια είναι σαν τη φωτιά. Δεν χρειάζεται να τη φοβάσαι, εφόσον υπάρχει γύρω μας έτσι κι αλλιως, αλλά δεν παίζεις και μ'αυτή!

υγ: είμαι κατά των άκρων σε αυτό το θέμα. Θυμάμαι κοπέλα που στον πυρηνικό αντιδραστήρα άρχισε να τσιρίζει όταν βράχηκε το χέρι της με το νερό του, ή έπιανε τις ραδιενεργές πηγές με ξυλάκια για κινέζικο. Ε, εντάξει, είπαμε! Υπήρχαν όμως και οι άλλες ακραίες περιπτώσεις, που επαγγελματίας δεν τηρούσε τους βασικούς κανόνες: έπιανε την πηγή με γυμνό χέρι (αυτό ειναι οκ), ΑΛΛΑ μετά δεν έπλενε τα χέρια του και έτρωγε 'η/και κάπνιζε με το ίδιο χέρι! Ε πόσο ...μπορεί να είσαι πια. Εκεί είναι κατάχρηση. Διότι δουλεύει χρόνια σε ένα ραδιενεργό χώρο, και καπνίζει μέσα σε αυτό, που σημαίνει όλα τα ραδιενεργά του αέρα, που με έναν εξαερισμό θα έφευγαν, τώρα τσοοοουυυυυπ, πάνε και κάθονται στο πάτωμα και στο χώρο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό! Ή όταν τρως χωρίς να έχεις πλυθεί, από εκεί που έχεις απλά επαφή (που δεν ειναι κολλητική η ραδιενέργεια), πας και τα βάζεις μέσα σου, και αρχίζει η ραδιενέργεια να εκμπέμπει μέσα σου!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επειδή δεν γίνεται να έχουν σπουδάσει όλοι πυρηνική φυσική προτιμώ να αποφεύγω κάθε πηγή όσο μου επιτρέπει η καθημερινότητά μου.Ούτε πολυψάχνω τι εκπέμπει γύρω μου αλλά ούτε σκέφτομαι ντε και καλά να πάω στο Τσερνομπίλ.

Αν γουστάρω κάτι extreme προτιμώ να βουτήξω από κανένα αεροπλάνο ή να κολυμπήσω με κανένα καρχαρία παρά να βολτάρω στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου πυρηνικού ατυχήματος των τελευταίων 30 ετών.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αμα παει η Τιτα και με παρει μαζι της θα παω. Ντυμενη ως αστροναυτης, ΟΚ?

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Εγώ θα το επεδίωκα να πάω. Ήδη εδώ και 2-3 χρόνια το σκεφτόμουν σαν ένα γοητευτικό ενδεχόμενο, οπότε αν φτιάξουν και την απαραίτητη υποδομή για τουρισμό, ΑΝΕΤΑ! Είναι σα σκηνή από θρίλερ και προκαλεί πραγματική ανατριχίλα, είχα δει ένα βίντεο με φωτογραφίες του τότε και του σήμερα - απλά δάκρυσαν τα μάτια μου από την ένταση που προκαλούσε το θέαμα. Μια μικρή πόλη που ερημώθηκε σε μερικές νύχτες.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κι εγώ θα πήγαινα. Πήγα Χιρόσιμα και Ναγκασάκι κι ήταν (ειδικά η πρώτη) φοβερό μάθημα ιστορίας. Το Τσερνόμπιλ ειδικά που είναι και της εποχής μας, θα με ενδιέφερε να το δω. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα επί τούτου, αλλά αν περνούσα ή το συνδύαζα με κάτι άλλο θα πήγαινε με τρελα και κορδέλα.

Pokahontas

Member
Κι εγώ θα πήγαινα. Πήγα Χιρόσιμα και Ναγκασάκι κι ήταν (ειδικά η πρώτη) φοβερό μάθημα ιστορίας. Το Τσερνόμπιλ ειδικά που είναι και της εποχής μας, θα με ενδιέφερε να το δω. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα επί τούτου, αλλά αν περνούσα ή το συνδύαζα με κάτι άλλο θα πήγαινε με τρελα και κορδέλα.
Μπορεις να κανεις βολτες στο Κιεβο, Λβιβ, Οδησσος, αν θα ψαξεις λιγο η Ουκρανια εχει πραγματα να δεις. Μπορεις να συνδιασεις Τσερνομπιλ με Κιεβο ευκολα, Οδησσος ειναι λογο μακρια.

manelaki

Member
Επειδή δεν γίνεται να έχουν σπουδάσει όλοι πυρηνική φυσική προτιμώ να αποφεύγω κάθε πηγή όσο μου επιτρέπει η καθημερινότητά μου.Ούτε πολυψάχνω τι εκπέμπει γύρω μου αλλά ούτε σκέφτομαι ντε και καλά να πάω στο Τσερνομπίλ.

Αν γουστάρω κάτι extreme προτιμώ να βουτήξω από κανένα αεροπλάνο ή να κολυμπήσω με κανένα καρχαρία παρά να βολτάρω στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου πυρηνικού ατυχήματος των τελευταίων 30 ετών.
Συμφωνω απολυτως... Δε βρισκω τιποτε ωραιο και extreme σε μια τετοια επισκεψη. Δε θα αντεχα κι αυτο το θεαμα.

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Εγώ θα το επεδίωκα να πάω. Ήδη εδώ και 2-3 χρόνια το σκεφτόμουν σαν ένα γοητευτικό ενδεχόμενο, οπότε αν φτιάξουν και την απαραίτητη υποδομή για τουρισμό, ΑΝΕΤΑ! Είναι σα σκηνή από θρίλερ και προκαλεί πραγματική ανατριχίλα, είχα δει ένα βίντεο με φωτογραφίες του τότε και του σήμερα - απλά δάκρυσαν τα μάτια μου από την ένταση που προκαλούσε το θέαμα. Μια μικρή πόλη που ερημώθηκε σε μερικές νύχτες.
το παιχνιδι FPS Call Of Duty 4 έχει μια πιστα στο При́п'ять (Prypiat) με εικονες ολοιδιες απο εκει

Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ε όχι, κι εγώ δεν είμαι ειδικός (παντελώς άσχετος με χημείες, φυσικές κλπ) και το βρίσκω ενδιαφέρον. Κατανοώ πως για κάποιον άλλον δεν είναι, αλλά νομίζω πως θα έχει χιλιάδες επισκέπτες και μάλλον δε θα είναι όλοι πυρηνικοί επιστήμονες.

Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός αποτέφρωσης ή φασίστας για να βρεις την επίσκεψη στο Άουσβιτς ενδιαφέρουσα, ούτε οικοδόμος ή οδηγός οχήματος κατεδαφίσεων για να σου αρέσει το Τοίχος του Βερολίνου, ούτε ειδικός τροπικής βιοποικιλότητας για να εκτιμήσεις τον Αμαζόνιο.

Πολλές φορές ο κόσμος επισκέπτεται μέρη γι' αυτό που συμβολίζουν, για να μάθουν κάτι παραπάνω κι όχι επειδή έχει τις ειδικές γνώσεις να κατανοήσει κάποιο φαινόμενο εις βάθος. Μάλλον επειδή δεν έχει τις ειδικές γνώσεις πηγαίνει, για να μάθει περισσότερα για το παρελθόν (και καμιά φορά και για το μέλλον).

Παράδειγμα: Η επίσκεψή μου στην Αριζόνα σε βάση εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων κατά χωρών που δεν... κατονομάζονταν ήταν πολύ ενδιαφέρουσα διότι βλέπει κανείς τη νοοτροπία που επικρατούσε στον αμερικανικό στρατό και την αμερικανική κυβέρνηση επί Ψυχρού Πολέμου και όλη τη λειτουργία μυστικών εγκαταστάσεων, υπό την ξενάγηση απόστρατων που είχαν τη δύναμη να εξαφανίσουν πόλεις ολόκληρες πατώντας ένα κουμπί.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom