• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

MVSylvia

Member
Έκλεισα από τη budget για 4 ημέρες στα 97 € χωρίς full protection αφού έχω κάνει ασφάλεια για ενοικίαση αυτοκινήτων με το χρόνο. Θα το παραλάβω από το γραφείο στο κεντρικό σταθμό τρένων της Σεβίλλης ( Santa Justa) και θα το παραδώσω εκεί όταν επιστρέψω από Γρανάδα.
Έχεις επιλογές και για φθηνότερα με τη Click rent η τη Record go αλλά δεσμεύουν γύρω στα 1000-1200 € στη κάρτα.
Είχα νοικιάσει από τη click rent τον Ιούνιο όταν έκανα tour στη Γαλικία.
Στην επιστροφή πήγαν να με χρεώσουν για φθορά ελαστικού που τελικά τη γλύτωσα επειδή είχα τραβήξει βίντεο στη παραλαβή και το πρόβλημα φάνηκε ότι προϋπήρχε ( είμαι σίγουρος ότι κάποιος επόμενος το χρεώθηκε) .
Γενικά αυτές οι δύο θέλουν προσοχή και πάντα ενοικίαση στο φως της ημέρας με βίντεο όσο το δυνατόν αναλυτικό.
Άρα ή από αεροδρόμιο η από το σταθμό μπορεί να γίνει ενοικίαση αυτοκινήτου.
Μέσα στην πόλη δεν γίνεται σε κάποιο κατάστημα κάποιας εταιρείας ενοικιάσεων άραγε;

Georgie

Member
Άρα ή από αεροδρόμιο η από το σταθμό μπορεί να γίνει ενοικίαση αυτοκινήτου.
Μέσα στην πόλη δεν γίνεται σε κάποιο κατάστημα κάποιας εταιρείας ενοικιάσεων άραγε;
Γίνεται, αλλά.πολυ πιο ακριβά απ' όσο κοίταξα. Αλλά και η Santa Justa δεν είναι μακριά από το κέντρο της πόλης.

Georgie

Member
Έχοντας ήδη επισκεφτεί τη Cordoba και τη Granada έχω να πω οτι και οι 2 είναι όμορφες πόλεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Η Granada πιο ζωντανή η Cordoba πιο αυθεντική.
Προσωπικά μου κάνει περισσότερο η Cordoba.
Βέβαια καμία από τις 2 δε συγκρίνεται με τη Seville που όμως χρόνο με το χρόνο γίνεται και πιο τουριστική.

Άλλες 2 μέρες έμειναν στην αγαπημένη μου Σεβίλλη και έκλεισα το κύκλο ταξιδιών για το 2024.
Με το highlight σε προορισμούς να είναι η A Coruna και η Νίσυρος και σε εστιατόριο η ταβέρνα Gongora στη Cordoba.
Καλή χρονιά με υγεία και πολλά ταξίδια για το 2025.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Με το highlight σε προορισμούς να είναι η A Coruna και η Νίσυρος και σε εστιατόριο η ταβέρνα Gongora στη Cordoba.
Αν έχεις χρόνο γράψε μας κάτι παραπάνω για το ταξίδι σου.
Επιπλέον, για συνολικό απολογισμό έχουμε αυτό το θέμα 2024: Που πηγαμε;
Χρόνια πολλά!

Terra2012

Member
Καλημέρα και Χρόνια πολλά!
Παρακαλώ για την βοήθεια σας!
Τον Μάιο θα πάμε Ανδαλουσία και προσπαθούμε να βγάλουμε ένα πρόγραμμα γιατί οι μέρες είναι λίγες..
Φτάνουμε Μάλαγα και φεύγουμε από Μάλαγα..Οι διανυκτερεύσεις θα είναι 4...
Πώς να τις μοιρασω?θα έχουμε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις..
Θέλουμε σίγουρα Σεβίλλη Γρανάδα Κόρδοβα και μάλλον Ρόντα..Το τελευταίο βράδυ λέω να κλείσω Μάλαγα για να την δούμε και αυτήν...Το βλέπω ότι θα είναι κουραστικό αλλά δεν βγαίνανε άλλες μέρες δυστυχώς ..
Να ξεκινήσουμε από Σεβίλλη....ή από Γρανάδα?

AngieS89

Member
Τον Μάιο θα πάμε Ανδαλουσία και προσπαθούμε να βγάλουμε ένα πρόγραμμα γιατί οι μέρες είναι λίγες..
Θέλουμε σίγουρα Σεβίλλη Γρανάδα Κόρδοβα και μάλλον Ρόντα..Το τελευταίο βράδυ λέω να κλείσω Μάλαγα για να την δούμε και αυτήν...Το βλέπω ότι θα είναι κουραστικό αλλά δεν βγαίνανε άλλες μέρες δυστυχώς ..
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Έκανα παρόμοιο roadtrip πριν 2,5 χρόνια.Η πτήση μας έφτασε Μάλαγα αργά την νύχτα και φύγαμε κατευθείαν για Γρανάδα όπου μείναμε 2 νύχτες, μετά θα περνούσαμε από Κόρδοβα πηγαίνοντας προς Σεβίλλη αλλά τελικά κάναμε μια γρήγορη στάση στο Iznajar και πήγαμε κατευθείαν Σεβίλλη όπου κάναμε 2 διανυκτερεύσεις, και από εκεί πήγαμε για μια νύχτα Ροντα και άλλη μια στην Καντιθ και καταλήξαμε πάλι Μάλαγα όπου την είδαμε ελάχιστα πριν φύγουμε για το αεροδρόμιο.
Με τις μέρες που διαθέτετε θα έλεγα σίγουρα 2 νύχτες στην Σεβίλλη και είτε δύο νύχτες Γρανάδα και να δειτε περαστικά την Κόρδοβα είτε το ανάποδο, ή να κάνετε από μια διανυκτέρευση στην καθεμία. Η Ροντα είναι πολύ μικρή δεν χρειάζεται διανυκτέρευση, μπορείτε φεύγοντας από Σεβίλλη να πάτε να κάνετε ένα φαγητό να δείτε και την αρένα και θα σας πάρει μόνο μερικές ώρες. Στην Μάλαγα δεν θα αφιέρωνα χρόνο γενικά πόσο μάλλον διανυκτέρευση.

fantina

Member
Οι μέρες είναι πάρα πολύ λίγες. Εγώ θα έφευγα από Μάλαγα κατευθείαν για Γρανάδα ώστε να δω οπωσδήποτε την Αλάμπρα, στη συνέχεια Κόρδοβα για τη Mezquita και θα κατέληγα Σεβίλλη και Ρόντα τελευταία διανυκτέρευση. Η Μάλαγα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα είναι η λιγότερο ενδιαφέρουσα, εκτός ίσως από μια επίσκεψη στο Castillo de Colomares που είναι σχετικά κοντά και θα το άφηνα την τελευταία μέρα. Αν σε βοηθάει, διάβασε την ιστορία μου. Πήγαμε τον Ιούλιο του 2023 και ξεκινήσαμε κι εμείς από Μάλαγα και φύγαμε από εκεί.

Terra2012

Member
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Έκανα παρόμοιο roadtrip πριν 2,5 χρόνια.Η πτήση μας έφτασε Μάλαγα αργά την νύχτα και φύγαμε κατευθείαν για Γρανάδα όπου μείναμε 2 νύχτες, μετά θα περνούσαμε από Κόρδοβα πηγαίνοντας προς Σεβίλλη αλλά τελικά κάναμε μια γρήγορη στάση στο Iznajar και πήγαμε κατευθείαν Σεβίλλη όπου κάναμε 2 διανυκτερεύσεις, και από εκεί πήγαμε για μια νύχτα Ροντα και άλλη μια στην Καντιθ και καταλήξαμε πάλι Μάλαγα όπου την είδαμε ελάχιστα πριν φύγουμε για το αεροδρόμιο.
Με τις μέρες που διαθέτετε θα έλεγα σίγουρα 2 νύχτες στην Σεβίλλη και είτε δύο νύχτες Γρανάδα και να δειτε περαστικά την Κόρδοβα είτε το ανάποδο, ή να κάνετε από μια διανυκτέρευση στην καθεμία. Η Ροντα είναι πολύ μικρή δεν χρειάζεται διανυκτέρευση, μπορείτε φεύγοντας από Σεβίλλη να πάτε να κάνετε ένα φαγητό να δείτε και την αρένα και θα σας πάρει μόνο μερικές ώρες. Στην Μάλαγα δεν θα αφιέρωνα χρόνο γενικά πόσο μάλλον διανυκτέρευση.
Δεν άξιζει δηλαδή την Μάλαγα να την δούμε βράδυ; ανάμεσα σε Κόρδοβα και Γρανάδα ποιο σας άρεσε πιο πολύ;είναι βέβαια και υποκειμενικο αλλά να βγάλω ένα πρόγραμμα... ευχαριστώ

AngieS89

Member
Δεν άξιζει δηλαδή την Μάλαγα να την δούμε βράδυ; ανάμεσα σε Κόρδοβα και Γρανάδα ποιο σας άρεσε πιο πολύ;είναι βέβαια και υποκειμενικο αλλά να βγάλω ένα πρόγραμμα... ευχαριστώ
Επειδή οι μέρες που έχετε είναι λίγες θεωρώ τα άλλα μέρη πιο ενδιαφέροντα από την Μάλαγα οπότε δεν θα αφιέρωνα χρόνο εκεί. Δυστυχώς Κόρδοβα δεν πέρασα ενώ ήταν στο πλανο ήμασταν με πυρετό οπότε μετά από μια γρήγορη στάση στο Iznajar πήγαμε κατευθείαν Σεβίλλη,οπότε δεν μπορώ να την συγκρίνω με την Γρανάδα. Ίσως το τι θέλετε να δείτε σε κάθε πόλη από αξιοθέατα σας βοηθήσει να διαλέξετε που να κάνετε διανυκτερεύσεις.

fantina

Member
Εμένα και τα δυο μου αρεσαν. Εγώ θα πηγαινα καρφί Γραναδα για βράδυ, ωστε το πρωι να παω Αλαμπρα και μετα θα εφευγα για δεύτερη διανυκτερευση Κορδοβα. Εξαρτάται από το τι θέλετε να δείτε, τσεκαρετε μερες και ωρες που φτανετε για να δείτε ωρες λειτουργίας και να υπολογισετε τις διαδρομές σας.

paspap

Member
Καλησπέρα κ απο μένα. Οι περισσότεροι βαζουν την γραναδα πανω απο την κορδοβα αλλα εγώ κατα σειρα βάζω κορδοβα και ροντα πανω απο την γρανάδα. Η μάλαγα δεν αξίζει γιατι είναι λιγες οι διανυκτερεύσεις. Για μένα το ιδανικό θα ήταν καρφι γρανάδα διανυκτερευση,μετά το ιδιο στην κόρδοβα κ μετά σεβίλλη(προσωπικά η σεβίλλη δεν μου εκανε κλικ) κ ρόντα πριν επιστρέψεις για μάλαγα. Αν η πτήση επιστροφης ειναι αργα θα τα προλαβεις μια χαρα. Εγω έκανα διανυκτερυση στη ροντα κ δεν το μετάνιωσα.

Terra2012

Member
Καλησπέρα κ απο μένα. Οι περισσότεροι βαζουν την γραναδα πανω απο την κορδοβα αλλα εγώ κατα σειρα βάζω κορδοβα και ροντα πανω απο την γρανάδα. Η μάλαγα δεν αξίζει γιατι είναι λιγες οι διανυκτερεύσεις. Για μένα το ιδανικό θα ήταν καρφι γρανάδα διανυκτερευση,μετά το ιδιο στην κόρδοβα κ μετά σεβίλλη(προσωπικά η σεβίλλη δεν μου εκανε κλικ) κ ρόντα πριν επιστρέψεις για μάλαγα. Αν η πτήση επιστροφης ειναι αργα θα τα προλαβεις μια χαρα. Εγω έκανα διανυκτερυση στη ροντα κ δεν το μετάνιωσα.
Nαι αργά φεύγουμε μετά τα μεσάνυχτα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.779
Μέλη
39.514
Νεότερο μέλος
Xanthos87

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα