• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ισπανία Ανδαλουσία - Ερωτήσεις

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη

αντον

Member
Με ταυτότητα δεν έχεις κανενα πρόβλημα.
Παρόλο που είναι βρετανικό έδαφος δεν θέλει διαβατήριο.Ενας τυπικός έλεγχος γινεται
Εάν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει τα βανακια η τα ταξί μεταφοράς αφήνει το αυτοκίνητο η τον κατεβάζει το λεωφορείο στο τέρμα ,στο πάρκινγκ πριν τον έλεγχο, δείχνει ταυτότητα περνάει τα σύνορα,διασχίζει το αεροδρομιο !! με τα πόδια και σε 20 λεπτά είναι στο κέντρο του Γιβραλταρ
Σε 10 λεπτά ακόμα φτάνει στο τελεφερίκ που σε πάει σε διάφορα μέρη .Εγώ επέλεξα την κορυφή με 19 ευρώ το άτομο πήγαινε -ελα .Έχει και ακριβότερα εισιτήρια που σε πάνε σε περισσοτερα μερη

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Εάν κάποιος δεν θέλει να πληρώσει τα βανακια η τα ταξί μεταφοράς αφήνει το αυτοκίνητο η τον κατεβάζει το λεωφορείο στο τέρμα ,στο πάρκινγκ πριν τον έλεγχο, δείχνει ταυτότητα περνάει τα σύνορα,διασχίζει το αεροδρομιο !! με τα πόδια και σε 20 λεπτά είναι στο κέντρο του Γιβραλταρ
Σε 10 λεπτά ακόμα φτάνει στο τελεφερίκ που σε πάει σε διάφορα μέρη .Εγώ επέλεξα την κορυφή με 19 ευρώ το άτομο πήγαινε -ελα .Έχει και ακριβότερα εισιτήρια που σε πάνε σε περισσοτερα μερη
Το τελεφερικ ωραια φαση!

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλησπερα!!Τον Σεπτεμβριο μετακομιζει δικο μας ατομο στη Μαρμπεγια ,θα κατσουμε λιγες μερες σαν αφετηρια και απο εκει θα κινηθουμε με αμαξι Γραναδα,Σεβιλλη κλπ κλπ.Τον Νοεμβριο αρχες πως ειναι ο καιρος στην Ανδαλουσια ?Εχει χαλασει ο καιρος ,ή ειναι ακομα ζεστος με ηλιοφανειες?Εαν εχει λιγο δροσισει λιγο δεν με πειραζει τοσο ισα ισα,αλλα δεν θελω να πεσω σε μουντες μερες και σε καταιγιδες και βροχες ωστε να ζησω την περιοχη με τα καταλληλα χρωματα.Αλλιως θα κοιταξω αρχες Οκτωβρη .Απο μεσα Νοεμβρη και περα οσο χειμωνιαζει -σκοτινιαζει δεν νομιζω αξιζει,Δυστυχως για πιο ευελικτες ημερομηνιες μες τον Οκτωβρη δεν μπορω λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων ,το ιδιο και για Σεπτεμβρη.
Εγώ πριν λίγα χρόνια πήγα στη Σεβίλλη και Κόρδοβα την 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου και είχε 20+ βαθμούς και τις 4 μέρες και ηλιοφάνεια. Δεν φόρεσα καν μπουφαν χειμερινό και κυκλοφορούσα με ζακέτα. Την ίδια ηλιοφάνεια είχε και η Μαδρίτη.
Αυτά όμως είναι θέμα τύχης....
Νομίζω ότι γενικά έχει τον ήπιο καιρό της Κρήτης γιατί βρίσκεται πολύ νότια και είναι περιοχή με υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
Πάντως και στην Θεσσαλονίκη πριν 5 μέρες είχε πολλή ζέστη και το πρωί της Δευτέρας 7/4 είχα 5 εκατοστά χιόνι πάνω στο αμάξι!!!

Last edited:

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
1. Στα ταξίδια έχω πάντα διαβατήριο και ταυτότητα μαζί μου. Εκτός από χώρες ΕΕ, στα υπόλοιπα ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί κάτι ν' αλλάξει ακόμα και όταν είσαι εκεί.

2. Σ' αυτό παρακάτω πήγαμε για flamenco night στη Sevilla. Υπάρχει ακόμα, αν και άλλαξε τοποθεσία, βλέπω. Ήταν πιο κεντρικά.
Flamenco Show with Dinner | El Palacio Andaluz Tablao

Georgie

Member
Ωραία το πρόγραμμα έκλεισε.
Μετά από συνεχόμενα booking και ακυρώσεις :)
1 μέρα διανυκτέρευση Σεβίλλη
3 διανυκτερεύσεις Ρόντα με day trips στα pueblos blancos.
3 διανυκτερεύσεις Cadiz με day trips Jerez και αλλά pueblos blancos από εκεί.
Αν υπάρχει κάποια πρόταση για επίσκεψη κάποιου χωριού ευχαρίστως να την διαβάσω για να μπει στο πλάνο.

Επίσης σε όσους ταξιδέψετε με αυτοκίνητο να γνωρίζετε ότι η περιοχή έχει υποστεί ζημιές από τον πρόσφατο storm Jana με αποτέλεσμα το κλείσιμο μετά από καταστροφές του αυτοκινητόδρομου A-397 που συνδέει τη Ronda με τη Costa del sol - San Pedro .
Έκλεισε τον Μάρτιο και θα χρειαστεί 4-6 μήνες για την αποκατάσταση των ζημιών.
Η σύνδεση γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές που είναι χρονοβόρες.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Επειδή καθυστέρησα χαρακτηριστικά, διαπίστωσα πως τα online εισιτηρία για την Sagrada Família, για την ημέρα που με ενδιαφέρει (10/5), έχουν εξαντληθεί!
Ξέρει κανείς αν σε μέρα που έχουν εξαντληθεί τα online, αν μπορείς να βγάλεις κανονικά εισιτήρια, επιτόπου, στο ταμείο;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.996
Μέλη
39.702
Νεότερο μέλος
Νώντας Χατζόπουλο

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom