Γενικά Αναζήτηση προορισμού.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Σας κατάλαβα. Θα ακούσω λοιπόν τις έμπειρες. Οπότε ανεβάζω το budget, κομμάτια να γίνει, και ψάχνω αποκλειστικά Βαλέτα για διαμονή.
Πρωινό θα έχω στο κατάλυμα και δεν έχω προβλημα να την βγάλω με street food και προμήθειες απο super market. Δεν είναι στόχος μου το fine dinning αλλά κυρίως η απόδραση.
Θα κινηθώ αποκλειστικά με τα μέσα με προτίμηση τα θαλάσσια. Δεν έχω στόχο να αράξω σε παραλίες και να πάω για κολύμπι χωρίς να αποκλείω καμμιά βουτιά αν κάτι μου κάνει κλικ. Και μόνο να την βλέπω και να περπαταω κοντά της με αναζωογονει!
Στάσεις ξεκούρασης θα κάνω μόνο σε καφέ η για καμιά μπύρα για να παίρνω δυνάμεις.

paefstra

Member
Σας κατάλαβα. Θα ακούσω λοιπόν τις έμπειρες. Οπότε ανεβάζω το budget, κομμάτια να γίνει, και ψάχνω αποκλειστικά Βαλέτα για διαμονή.
Πρωινό θα έχω στο κατάλυμα και δεν έχω προβλημα να την βγάλω με street food και προμήθειες απο super market. Δεν είναι στόχος μου το fine dinning αλλά κυρίως η απόδραση.
Θα κινηθώ αποκλειστικά με τα μέσα με προτίμηση τα θαλάσσια. Δεν έχω στόχο να αράξω σε παραλίες και να πάω για κολύμπι χωρίς να αποκλείω καμμιά βουτιά αν κάτι μου κάνει κλικ. Και μόνο να την βλέπω και να περπαταω κοντά της με αναζωογονει!
Στάσεις ξεκούρασης θα κάνω μόνο σε καφέ η για καμιά μπύρα για να παίρνω δυνάμεις.
1. Σπασε τη διαμονη 2 βραδια Βαλετα να το ζησεις και 2 οπου αλλου βρεις για να ισορροπησει η τιμη.
2. Δεν θα βρεις εντος πολης σουπερμαρκετ (ειχαμε βρει 1 με τεραστια δυσκολια για να γλιτωσουμε τα πανακριβα νερα) και το street food ειναι περιορισμενο και επισης ακριβο, πλην των τοπικων πιτακιων που καθε μερα ειναι βαρετο.
Ο,τι ειχα να πω το ειπα, προσοχη γιατι δεν γινεται ακριβως ο,τι εχεις στον νου σε σχεση με αλλες μεγαλες πρωτευουσες.

alma

Member
Καλή επιλογή.

Υπάρχουν μικρομάγαζα με φαγητό,όπως ένα σχεδόν απέναντι από την ελληνορθόδοξη εκκλησία, που έχουν από σφολιατοειδή μέχρι σάντουιτς+ σαλάτες που περιέχουν όμως και γαλοπούλα, κάποιο αλλαντικό κλπ. , ανάλογα τι θες να βάλεις μέσα.

Αν δεν έχεις ιδιοτροπίες σαν κι εμένα που προτιμώ ψωμί ολικής κι αποφεύγω συνήθως αλλαντικά, έχεις περισσότερες επιλογές.
Θα σου κόψει λίγο την πείνα κι ίσως φας ένα γεύμα την ημέρα.
Καλά να περάσεις, είναι αποκάλυψη η Μάλτα...και τι δεν έχει αυτό το νησιώτικο κράτος!!

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
1. Σπασε τη διαμονη 2 βραδια Βαλετα να το ζησεις και 2 οπου αλλου βρεις για να ισορροπησει η τιμη.
2. Δεν θα βρεις εντος πολης σουπερμαρκετ (ειχαμε βρει 1 με τεραστια δυσκολια για να γλιτωσουμε τα πανακριβα νερα) και το street food ειναι περιορισμενο και επισης ακριβο, πλην των τοπικων πιτακιων που καθε μερα ειναι βαρετο.
1.Aυτό που προτeίνεις είναι όντως πολύ καλή περίπτωση. Εχω περιθώριο λόγω ημερομηνιών άδειας και αεροπορικών να ανέβω στις 5 διανυκτερευσεις και να το πάω πιό χαλαρά. Διαβάζω τώρα και την ιστορία του psilos3 που είχε σαν βάση την Gżira και βρίσκω απίστευτες τιμές πιο κάτω απο τα μισά για διαμονη στην Βαλέτα ακόμα και την Sliema.
Δεν ξέρω απο τοποθεσία ποια θεωρείται καλύτερη αλλά πιό κοντά βλεπω είναι η Gzira απο την Sliema που η αλήθεια είναι πως απο τις φώτο είναι όντως άσχημη αλλά για έναν υπνο την αντέχω.
Με δυο διανυκτερεύσεις Βαλέτα και 2 ή 3 σε κάποιο άλλο φθηνότερο ας είναι και "ασχημο" μέρος σε κοντινή απόσταση νομίζω πως μου βγαίνει.

2.Αυτό που λες ισχύει μόνο στη Βαλέτα ή γενικά; Με τρομάζεις ! Ειδικά για το νερό που είμαι νεροφίδα και δεν την παλεύω χωρίς μόνινο μπουκάλι στο σακίδιο. Το νερό της βρύσης να υποθέτω δεν πίνεται για να γεμιζεις κάπου; Που στο καλό ψωνίζουν οι ντοπιοι δηλαδη; Δεν περιμένω να βρω κανένα μεγαθήριο super market. Κανέναν μπακάλικο με νερά κανένα φρουτο και τυρια ψωμιά ξηρά τροφη δεν έχει πουθενά; Είδα είναι φτηνά τα πιτάκια τους αλλά με τόσο φύλλο μάνα μου θα είμαι με τα Nexium παραμάσχαλα.

paefstra

Member
Βρηκαμε ενα σουπερμαρκετ στη Βαλετα καπου στην στεγασμενη παραδοσιακη αγορα για να παρουμε νερα. Τις τιμες των φρουτων δεν θελω να τις θυμαμαι. Οι ντοπιοι κινουνται με αυτοκινητο και ψωνιζουν εκτος πολεων.
Το νερο βρυσης ειχε περιεργη γευση και δεν ειμαι δυσκολο ατομο, δεν πινοταν. Προφανως στα ψικικατζιδικα το χτυπιυσαν αλυπητα λογω ζητησης.
Προτεινω να ψαξεις στο google ο,τι θες γιατι καταληξαμε οτι το δωρεαν πρωινο κι ενα καλο δειπνο σε μια ταβερνα μας χορταινε πιο πολυ απο τα ακριβα φρουτα και σαντουιτς που δεν εβρισκες κιολας γιατι ευδοκιμουν τα εστιατορια.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Βρηκαμε ενα σουπερμαρκετ στη Βαλετα καπου στην στεγασμενη παραδοσιακη αγορα για να παρουμε νερα. Τις τιμες των φρουτων δεν θελω να τις θυμαμαι. Οι ντοπιοι κινουνται με αυτοκινητο και ψωνιζουν εκτος πολεων.
Το νερο βρυσης ειχε περιεργη γευση και δεν ειμαι δυσκολο ατομο, δεν πινοταν. Προφανως στα ψικικατζιδικα το χτυπιυσαν αλυπητα λογω ζητησης.
Προτεινω να ψαξεις στο google ο,τι θες γιατι καταληξαμε οτι το δωρεαν πρωινο κι ενα καλο δειπνο σε μια ταβερνα μας χορταινε πιο πολυ απο τα ακριβα φρουτα και σαντουιτς που δεν εβρισκες κιολας γιατι ευδοκιμουν τα εστιατορια.
Κατάλαβα. Πιθανόν να προέρχεται απο αφαλάτωση και να έχει περίεργη γεύση. Στο θέμα της διατροφής αν και μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις στα ταξίδια με ένα γερό πρωινό κι ένα γεύμα είμαι καλυμένη. Και στο σπίτι περίπου το ίδιο μοτίβο διατροφής ακολουθούμε λόγω εργασίας.
Σε ευχαριστώ πάντως για όσες πληροφορίες μοιράστηκες . Ψάχνω παράλληλα, αλλά κάθε πληροφορία απο όσους έχετε ήδη πάει είναι πολύτιμη. Ακόμα μελετάω και τις ιστορίες των άλλων μελών και παράλληλα ψάχνω κάθε δυνατό συνδυασμό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.812
Μέλη
39.544
Νεότερο μέλος
Van Kouk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom