• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αναγκαστική προσγείωση στό Μακεδονία-easy jet

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
τι ακριβως εννοεις λεγοντας κανονακια?τα στελνετε μια και καλη τα πτηνα?:roll:
χαρουλιτα ...που εχεις δει πουλια να σκοτωνονται με κανονια?:) ειναι κομματι ασυμφορο:haha:

απλα τα κανονακια εκπυσοκροτωντας κανουν θορυβο και τα πουλια φοβουνται και φευγουν.δηλαδη ειναι κανονια κροτου....

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
:Dπω πω η αεροπορια μου δινει ιδεες!!!λες να τα χρησιμοποιησω και γω ?ερχεται μια καρακαξα στο μπαλκονι μου και μου τρωει τα καλωδια απο το aircondition. θα γινει μεγαλος σαματας στην γειτονια!!!:haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Καλού κακού, πάρε και καναδυό κοτρόνες να έχεις πρόχειρες στο μπαλκόνι, ώστε με το που κάνει την εμφάνισή της να της κάνεις απανωτές ρίψεις! Κι αν την πετύχεις..για να δούμε, θα ξαναπατήσει; :lol::lol::lol:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
τι ακριβως εννοεις λεγοντας κανονακια?τα στελνετε μια και καλη τα πτηνα?:roll:
Η απάντησή στην απορία σου ειναι στην τελευταία παράγραφο:

«Σύγκρουση» Airbus με σμήνος πουλιών

Του Θαναση Τσιγγανα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σμήνος περιστεριών παρ’ ολίγον να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για ένα Αirbus πάνω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, σαν αυτές που βίωσαν πρόσφατα οι 148 επιβάτες ιδίου αεροσκάφους, που «προσθαλασσώθηκε» στον ποταμό Χάντσον της Ν. Υόρκης. Στην προκειμένη περίπτωση, το πλήρωμα του αεροσκάφους της «EasyJet» με 139 επιβάτες δεν χρειάστηκε ευτυχώς να «αποδείξει» την ψυχραιμία του. Ο κυβερνήτης έκρινε ότι δεν μπορούσε να αφήσει στην τύχη τη «σύγκρουση» με το σμήνος των πουλιών και μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την απογείωση ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Το Αirbus (πτήση 5.093) είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο γύρω στη 1 το μεσημέρι, με προορισμό το Λονδίνο. Λίγα λεπτά αργότερα, ενώ ακόμη βρισκόταν στη διαδικασία ανόδου χτυπήθηκε από μικρό σμήνος πουλιών. Αμέσως ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου του «Μακεδονία» και κατά προτεραιότητα του δόθηκε άδεια να επιστρέψει και να προσγειωθεί. Μηχανικοί που εξέτασαν το αεροσκάφος διαπίστωσαν ότι τα πουλιά βρέθηκαν στο στόμιο του κινητήρα και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει αυτό για έλεγχο και επισκευή στο έδαφος. Μηχανικοί της εταιρείας αφίχθησαν στη Θεσσαλονίκη με άλλο αεροσκάφος, το οποίο επρόκειτο να παραλάβει τους επιβάτες για το Λονδίνο.

Στο «Μακεδονία» υπάρχει σύστημα απομάκρυνσης των πουλιών. Συσκευές ήχου με κραυγές πουλιών τοποθετημένες στο έδαφος, αλλά και όχημα που κινείται στη γύρω περιοχή, λειτουργούν προγραμματισμένα, αλλά και εκτάκτως, σε περιπτώσεις εμφάνισης πουλιών για να μην πλησιάζουν στην περιοχή του αεροδρομίου.

Πηγή
kathimerini.gr | home page

Y.Γ.: ευχομαι να μην χρειαστεί να γίνει ουδέποτε αναγκαστική προσθαλάσσωση α λα Νέας Υόρκης (http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...C%FC-%F3%F4%E7-%ED%DD%E1-%F5%FC%F1%EA%E7.html) στον Θερμαϊκό. Στο επομενο μου ταξίδι θα κοιτάω συνέχεια στο παράθυρο:haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ λέω να πάρω μια σακούλα πέτρες να τους πετάξω κατά την ανάβαση στο αεροπλάνο! :bleh::bleh::bleh:

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
cakenet,αν εχεις καλο στοχο θα σε προσλαβω στο μπαλκονι μου!!!:haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Στο μπαλκόνι σου; Πολύ φοβάμαι ότι θα φάμε το κεφάλι κανενός γείτονα...τόσο άδικα! :haha::haha::haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom