• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ινδονησία Αλί αλί, ήρθε η ώρα του Μπαλί

GTS

Member
Τη περιοχή μπορεί να τη ξέρεις και να έχεις πάει 1000 φορές, αλλά το γεγονός ότι το Τομπαγκο είναι εκτός της ζώνης των τυφώνων είναι γεγονός όσο και να χτυπιέσαι...

panpan

Member
Τη περιοχή μπορεί να τη ξέρεις και να έχεις πάει 1000 φορές, αλλά το γεγονός ότι το Τομπαγκο είναι εκτός της ζώνης των τυφώνων είναι γεγονός όσο και να χτυπιέσαι...
Τροπικός κυκλώνας - Βικιπαίδεια
το Τομπαγκο βρισκετε πανω απο τον 11 παραλληλο
διαβασε εδω και πες μου.
να εισαι σιγουρος οτι δεν χτυπιεμαι:shock:

αυτο το διαβασες?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
o Ivan δεν ειχε σχέση με τα νησια αυτα. για τη ζωνη καλά τα λεει ο GTS.

The only places in the Caribbean that are not in the hurricane belt are the islands of Barbados,Trinidad and Tobago, Bonaire, Curaçao, Aruba, Providencia Island, San Andres, Panama, and the islands off of Venezuela
Hurricane belt - Wikipedia, the free encyclopedia
Hurricane History

Last edited by a moderator:

panpan

Member
o Ivan δεν ειχε σχέση με τα νησια αυτα. για τη ζωνη καλά τα λεει ο GTS.

The only places in the Caribbean that are not in the hurricane belt are the islands of Barbados,Trinidad and Tobago, Bonaire, Curaçao, Aruba, Providencia Island, San Andres, Panama, and the islands off of Venezuela
Hurricane belt - Wikipedia, the free encyclopedia
Hurricane History
Tobago - Wikipedia, the free encyclopedia
αναφερετε ο Ιβαν

Last edited by a moderator:

GTS

Member
Βρε panpan, παραθέτεις links και δε ξέρεις καν τι λένε....διάβασε στη 2η γραμμή που λέει ότι "The island lies outside the hurricane belt."

Λίγο παρακάτω αναφέρει πως "The climate is tropical, and the island lies just south of the Atlantic hurricane belt."

Και για να γουστάρεις, ακόμα παρακάτω "Although Tobago lies to the south of the hurricane belt, it was nevertheless struck by Hurricane Flora on September 30, 1963"

Άρα, έχουμε δύο γεγονότα: ένα, πως το νησί, όπως και άλλα, είναι εκτός της ζώνης των τυφώνων. Τα υπόλοιπα στα παράθεσε και ο Σαμίων, γνωστός θαμών της περιοχής. Δεύτερο, το Τομπάγκο χτυπήθηκε από 2 τυφώνες τα τελευταία 47 χρόνια (1963, 2004).

Αυτά είναι τα γεγονότα και όσο και να χτυπιέσαι δεν αλλάζουν.....τώρα, ο καθένας μπορεί να επιλέξει να μη ρισκάρει στο ελάχιστο, είναι δικό του θέμα και δική του απόφαση....ενημερωτικά, εγώ διστάζω να επισκεφτώ τα νησιά εντός της ζώνης των τυφώνων το καλοκαίρι, όσο μικρός κι αν είναι ο κίνδυνος. Εκτός της ζώνης όμως θα πήγαινα....νιώθω άλλωστε και είμαι μέχρι στιγμής τυχερός στα ταξίδια μου, δόξα τω Θεώ...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και, για να έχουμε καλό ρώτημα, πότε μετακόμισε το Μπαλί (στου οποίου το θέμα βρισκόμαστε) κοντά στο Tobago και στη ζώνη των τυφώνων της Καραϊβικής?

GTS

Member
Και, για να έχουμε καλό ρώτημα, πότε μετακόμισε το Μπαλί (στου οποίου το θέμα βρισκόμαστε) κοντά στο Tobago και στη ζώνη των τυφώνων της Καραϊβικής?
Είναι και τα δύο εξωτικά ταβέρ μου, ανήκουν στην οικογένεια insula exotica....απλά ξέφυγε λίγο η κουβέντα από το Μπαλί και επεκτάθηκε σε εν γένει εξωτικούς προορισμούς....

panpan

Member
Άρα, έχουμε δύο γεγονότα: ένα, πως το νησί, όπως και άλλα, είναι εκτός της ζώνης των τυφώνων. Τα υπόλοιπα στα παράθεσε και ο Σαμίων, γνωστός θαμών της περιοχής. Δεύτερο, το Τομπάγκο χτυπήθηκε από 2 τυφώνες τα τελευταία 47 χρόνια (1963, 2004)

αφου ειναι εκτος ζωνης πως το χτυπησε???

panpan

Member
Περιοχές ανάπτυξης

Γενικότερα οι τροπικοί κυκλώνες αρχίζουν να εκδηλώνονται κατά κανόνα εκατέρωθεν της ζώνης των τροπικών νηνεμιών, αποκαλούμενη διεθνώς «ντόλντραμς» (doldrums). Πρόκειται για τη ζώνη μεταξύ των γεωγραφικών παραλλήλων 7° και 15° τόσο σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος όσο και σε νότιο.
Κυρίως δημιουργούνται στα μέσα πλάτη από 20° και 35°, ενώ αντιθέτως στη ζώνη του Ισημερινού (+/- 5° γύρω από τον Ισημερινό) δεν δημιουργούνται, επειδή η δύναμη Coriolis που δημιουργεί την κυκλική κυκλοφορία και κατευθύνει τους ανέμους προς το κέντρο χαμηλής πίεσης, τείνει προς το μηδέν.
Οι κυκλώνες που επηρεάζουν τις περιοχές Ειρηνικού, Βορείου Ατλαντικού και νοτίου Ινδικού εντοπίζονται στην αρχή στο δυτικό τμήμα τους. Εν τούτοις υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως στο Β. Ατλαντικό κατά τη διάρκεια Αυγούστου και Σεπτεμβρίου να συμβαίνει εκδήλωση τροπικού κυκλώνα κοντά στο Πράσινο ακρωτήριο.

η ζωνη χωρις προβλημα ειναι συν πλην 5 οκ?
για να μην ψαχνεις..
δεν συνεχιζω ειμαστε εκτος θεματος

corn

Member
Τελικα μπαλι λεει ο προορισμός! Απο τη μια χαιρομαι απο την αλλη ισως κ να βαλτωσω σε λιγο γιατι εχω διαβασει πολλα topics του forum ως προς μπαλι κ ολοι λενε τοσα καταπληκτικα κ σημειωνω αλλα... φοβαμαι θα μου ξεφυγουν πολλα που δε θα δω εν τελει :( Αλλα! κυρίως γραφω εδω παλι για να ρωτησω ειναι καλυτερα ρε γμτ να ψαξω μονη μου για ξενοδοχεία κ εισητηρια ι να παω σε πρακτορειο να τα εχω ολα ετοιμα? Για ατομικο ομως οχι με γκρουπ. Ποοοοσο πιο φτηνα να ειναι αν την ψαξω μονη μου? Γιατι απο τους αλλους που θα παμε μαζι μην περιμενουμε καποια κινηση :p

χχχ

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom