stgn
Member
Καλησπέρα σε όλο το forum! Είναι το πρώτο μου ποστ εδώ και θα χρειαζόμουν λίγη βοήθεια. Καλώς σας βρίσκω by the way ;-)
Κατευθείαν στο θέμα μας λοιπόν:
Πετάω για Χίο την Πέμπτη 27/2 με Aegean, και αυτό που με προβληματίζει είναι πώς θα μεταφέρω dSLR και χειραποσκευή με ρούχα για 1 βδομάδα χωρίς να ξεπεράσω το όριο των 8 κιλών. Πράγμα αρκετά δύσκολο με μια μηχανή που ζυγίζει 1,7 κιλά και τη χειραποσκευή άδεια στα 2,4 (σύνολο 4,1 kg), μένουν μόνο 3,9 κιλά για ρούχα, παπούτσια, κτλ, για 7 διανυκτερεύσεις.
Εδώ λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους στις μετακινήσεις με Aegean, για τις διαθέσιμες εναλλακτικές που έχω.
Κατευθείαν στο θέμα μας λοιπόν:
Πετάω για Χίο την Πέμπτη 27/2 με Aegean, και αυτό που με προβληματίζει είναι πώς θα μεταφέρω dSLR και χειραποσκευή με ρούχα για 1 βδομάδα χωρίς να ξεπεράσω το όριο των 8 κιλών. Πράγμα αρκετά δύσκολο με μια μηχανή που ζυγίζει 1,7 κιλά και τη χειραποσκευή άδεια στα 2,4 (σύνολο 4,1 kg), μένουν μόνο 3,9 κιλά για ρούχα, παπούτσια, κτλ, για 7 διανυκτερεύσεις.
Εδώ λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο έμπειρους στις μετακινήσεις με Aegean, για τις διαθέσιμες εναλλακτικές που έχω.
- Η 1η και πιο προφανής είναι να τα χωρέσω όλα (μηχανή και ρούχα-όσα χωρέσουν τεσπά) μέσα στην χειραποσκευή και να είναι κάτω από 8kg.
- Η 2η είναι το παραπάνω σενάριο αλλά να είναι ελαφρώς παραπάνω από 8 κιλά (το πολύ κανα κιλό παραπάνω, μπας και χωρέσω ακόμα 2-3 μπλούζες και κανα παντελόνι). Σε αυτό το σενάριο θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ζητήσουν να ζυγίσουν την χειραποσκευή.
- Η 3η επιλογή είναι να φορέσω τη μηχανή στο λαιμό και να κυκλοφορώ σαν τουρίστας στο αεροδρόμιο αλλά η χειραποσκευή με τα ρούχα να είναι κάτω από 8 κιλά. Θα μου επιτρέψουν να έχω την μηχανή στο λαιμό/χέρι?
- Και η 4η επιλογή είναι να έχω την χειραποσκευή με τα ρούχα μόνο μέσα, και την μηχανή μέσα στην ειδική τσάντα της στον ώμο μου. Το επιτρέπουν αυτό το σενάριο ή υπάρχει ενδεχόμενο να θεωρήσουν την τσάντα της μηχανής ως 2η χειραποσκευή?