Ακριβώς ελεύθερη αγορα είναι και οι τιμές διαμορφώνονται από τους καταναλωτές...ωραία όλα αυτά αλλά ακριβώς γι' αυτό οι τιμές σε κάποια προιόντα είναι υψηλότερες απο ότι σε άλλα. Π.Χ. η φάγε κατά τη γνώμη μου έχει το καλύτερο γιαούρτι οπότε είμαι διατεθειμένος να πληρώσω υψηλότερη τιμή παρά να πάρω το φθηνότερο που δε μου αρέσει. Δε μας υποχρεώνει κανείς να αγοράσουμε τα ακριβά. Το ίδιο και στο γάλα, ξέρω π.χ. ότι η Δέλτα έχει μηχανισμούς ελέγχου ποιότητας που άλλες εταιρείες δεν έχουν. Επίσης υποψιάζομαι ότι οι εγκύκλιοι που κυκλοφορούν στο ίντερνετ ίσως ξεκινουν απο ανταγωνιστές των Δέλτα κ φάγε. Συνεπώς αγοράζω γάλα δέλτα γιατί το εμπιστεύομαι και θεωρώ το 1,60 ή 2 ? λογική τιμή για παραπάνω ασφάλεια κ αξιοπιστία ενώ το γάλα Χ που πωλείται προς 1,20 μου ''βρωμάει'' δε το ξέρω και το μόνο δέλεαρ είναι η χαμηλή τιμή του. Αν η Χ είχε τη φήμη της δέλτα θα το πούλαγε 2? και αυτή αναμφίβολα. Ελέυθερη αγορά έιναι
Γι'αυτό αντί να γκρινιάζουμε...καλύτερα να κοιταχτούμε στον καθρέφτη για να δούμε ποιος είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια...