Nα σου πω τι διαβαζω που παω πολυ σε συναυλιες κλασικης?
Πήγα είδα την έκθεση και τις προβολές, όλα εκεί είναι ικανοποιητικά και αξίζει να πάτε, θα είναι και όλο τον Νοέμβριο. Πολλοί οι επισκέπτες όμως βρήκα εύκολα θέση στάθμευσης στα 2 υπόγεια παρκιγκ του κέντρου πολιτισμού, το καλύτερο είναι η παρουσίαση με ηλεκτρονικά γυαλιά Virtual Reality, είναι πολύ εντυπωσιακό. Μερικές φωτο απο εκεί..Dali – Cybernetics
Να πατε οπωσδηποτε!
Συναντηση τεχνης και τεχνολογιας με τα εργα να «ζωντανευουν» μπροστα σου (με εμβυθιση, 3d και virtual reality), υποβλητικη μουσικη και πολυ καλο στησιμο της ολης παρουσιασης που καταφερνει να σε βαλει στο μυαλο αυτης της ιδιοφυιας που εβλεπε πολυ μπροστα για την εποχη του. View attachment 476940
Μπηκα να διαβασω την περιγραφη του θεαματος.Dali – Cybernetics
Να πατε οπωσδηποτε!
Δεν ειμαι ο τυπος που θα παει Εθνικη Πινακοθηκη γιατι δεν γνωριζω πολλα απο ζωγραφικη οποτε και δεν θα εκτιμησω δεοντως αυτα που θα δω… Ομως οταν πετυχω immersive “εκθεσεις” προσπαθω να μην τις χανω γιατι με βοηθουν να καταλαβω την ζωη και το εργο του καλλιτεχνη.
Εχω παει και στις αντιστοιχες του Βαν Γκογκ και του Λεοναρντο ντα Βιντσι, αυτη ομως του Νταλι ηταν μακραν η καλυτερη.
Συναντηση τεχνης και τεχνολογιας με τα εργα να «ζωντανευουν» μπροστα σου (με εμβυθιση, 3d και virtual reality), υποβλητικη μουσικη και πολυ καλο στησιμο της ολης παρουσιασης που καταφερνει να σε βαλει στο μυαλο αυτης της ιδιοφυιας που εβλεπε πολυ μπροστα για την εποχη του. View attachment 476940
Ισχυει.Μπηκα να διαβασω την περιγραφη του θεαματος.
Dali Cybernetics Athens-Immersive Experience | Εισιτήρια online! | More.com
Ο Νταλι δεν εχει καποια σχεση με τους υπολογιστες- εξαλλου πεθανε το 1989, τοτε που οι οθονες ηταν ασπρομαρες με ελαχιστα πιξελ. Εξαλλου ελεγε απειρες μπουρδες για να κανει σαματα. Η τεχνη του σχετιζεται με τον Φροιντ, το ασυνειδητο, τα ονειρα.
Μου φαινεται κριμα που επιβαλλεται μια τετοια- και ξεκαθαρα εσφαλμενη- αναγνωση του εργου του και με αλμυρο εισιτηριο.
Μονο μια? ΑΝ θελει καποιος να καταλαβει τι εστι Νταλι, αρκει να δει το ντοκιμαντερ που βγαινει απο το τεραστιο αυγο για να περιγραψει το τραυμα της Γεννησης.Ισχυει.
Περι υπολογιστων τα λεει και ο ιδιος σε συνεντευξη του που προβαλλεται στον χωρο. Πρωτογονοι μεν υπολογιστες αλλα υπολογιστες.
Παντως μια τρελα την ειχε