Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
Σορυ κιολας αλλα εχετε απεχθεια για τα ΜΜΜ? Αγ Παρασκευη-Θησειο με το μετρο πρεπει να ειναι κανα 10λεπτο...κ ουτε αλκοτεστ ουτε τπτ. κ παραλια κανα μισαωρο?Tο νησί είναι όντως πολύ όμορφο και αυτό δεν το ξέρει πολύς κόσμος. Τώρα για καλό είναι αυτό, για κακό? Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Σίγουρα ας πούμε δεν θα ήθελα αύριο να πατάγαμε ένα κουμπί και να γινόμασταν Μύκονος (με τα καλά και τα κακά της).
Χαλαροί είμαστε σίγουρα. Η Ικαρία βέβαια είναι μια κατηγορία μόνη της.
Το μεταναστευτικό είναι τεράστιο θέμα και έχει επηρεάσει και τη Σάμο. Πάντως μην ακούς όλα όσα λένε τα κανάλια, τα μισά μπορεί και να μην ισχύουν.
Ακολουθεί πραγματική ιστορία:
Ένα καλοκαιρινό απόγευμα Σαββάτου αποφασίσαμε με έναν φίλο μου να πάμε για καφέ κάπου παραλιακά. Ε Αθήνα είμαστε, καλοκαίρι είναι, γιατί όχι? Την ίδια ιδέα είχαν βέβαια και μερικοί χιλιάδες ακόμα, Σάββατο γαρ. Η διαδρομή μας από Αγία Παρασκευή για Γλυφάδα διήρκησε 2 ώρες...Οκ, δεν το βάλαμε κάτω παρά το γεγονός ότι πλέον δεν ήταν και πολύ απόγευμα. Άρχισε το ψάξιμο για πάρκινγκ. Δεν ξέρω αν μοιράζανε λεφτά εκείνη την μέρα στη Γλυφάδα, πάντως στην μία ώρα ο οδηγός εγκατέλειψε τις προσπάθειες και μου ζήτησε να αφήσουμε τη Γλυφάδα και να πάμε κάπου αλλού. (εδώ να πω ότι έχω πάθει και χειρότερα, 2 ώρες με το ρολόι να παρκάρω γύρω από το Λαικό)
Καταλήξαμε, βραδάκι πλέον στο Θησείο. Ε, καλή επιλογή το Θησείο, τότε ειδικά. Δεν θυμάμαι πόση ώρα ψάχναμε, πάντως ο Βασίλης (ο οδηγός) κάποια στιγμή αποκαμωμένος μου ζήτησε να γυρίσουμε πίσω! "Έστω πάμε να πιούμε μια ρημαδομπύρα στην Αγία Παρασκευή".
Αρκετά βράδυ πλέον, και στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής (εκεί που πάνε τώρα και τα ΜΑΤ καμιά φορά στο τσακίρ κέφι) να γίνεται ΧΑΜΟΣ. Εκεί η αναζήτηση πάρκινγκ δεν κράτησε πολύ (και εκεί ξέρω όλα τα καλά σημεία αλλά εκείνη τη μέρα δεν...), δεν είχαμε και πολλές δυνάμεις. Είπαμε καληνύχτα και πήγαμε σπίτια μας....
Καλά περάσαμε και σήμερα.