Ναι φιλε μου, γιατι η ελληνικη επαρχια δεν ειναι αγγλικη εξοχη του Τζειμς Αιβορι, αλλα :Βάλτε κι εμένα και που και που να αλλάζουμε την γουρνοπουλα με τη γκιοσα
32 δεν είσαι και τόσο μεγάλος για να μην αντέχεις τους γρήγορους ρυθμούς.Το λέω επειδή κι εγώ σ'αυτή την ηλικία είμαι πάνω κάτω αλλά δε νιώθω να νοσταλγώ τους αργούς ρυθμούς της επαρχίας.Για μένα και για αρκετούς της ηλικίας μου (32) η Αθήνα είναι καλή για ένα πσκ,μόνο για τις ατέλειωτες επιλογές για διασκέδαση και επιστροφή στην έδρα μας!
Ε, όχι οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ πιο χαλαααροι πραγματικά. Ούτε το στρες των Αθηναίων συγκρίνεται. Πολύ πιο ανθρώπινη η Θεσσαλονίκη.32 δεν είσαι και τόσο μεγάλος για να μην αντέχεις τους γρήγορους ρυθμούς.Το λέω επειδή κι εγώ σ'αυτή την ηλικία είμαι πάνω κάτω αλλά δε νιώθω να νοσταλγώ τους αργούς ρυθμούς της επαρχίας.
Βέβαια δεν έχω ζήσει Αθήνα για να δω αν είναι όντως τόσο γρήγοροι όσο λέτε,απλά κρίνω από Θεσσαλονίκη
Συνήθεια δεύτερη φύση!32 δεν είσαι και τόσο μεγάλος για να μην αντέχεις τους γρήγορους ρυθμούς.Το λέω επειδή κι εγώ σ'αυτή την ηλικία είμαι πάνω κάτω αλλά δε νιώθω να νοσταλγώ τους αργούς ρυθμούς της επαρχίας.
Βέβαια δεν έχω ζήσει Αθήνα για να δω αν είναι όντως τόσο γρήγοροι όσο λέτε,απλά κρίνω από Θεσσαλονίκη
Τι άλλαξε τόσο δραματικά;Πυκνοκατοίκηση;Πόσο επηρέασε την καθημερινότητα πχ σχολεία,μετακίνηση κτλ.Προσωπική άποψη ,μιας και το 99 αποφασίσαμε να κάνουμε την αποκέντρωση μας από την Αθήνα στην οποία εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα (Λαμπρινογαλατσοφιλοθέη κάτι σαν το τρίγωνο των Βερμούδων ένα πράμα) και η σύζυγος γέννηση Νάξο και μεγαλωμένη Γαλάτσι. Οι επαγγελματικές μας απασχολήσεις ήταν τέτοιες που θα το επέτρεπαν εύκολα ,σπίτι υπήρχε , στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να γίνει η ερωτική φωλιά !!!!!!!!!! του ξεκινήματος της νέας κοινής ζωής μας....ΤΟΠΟΣ....παραλιακή πόλη της Κορινθίας (τόπος καταγωγής Πατέρα μου) Κιάτο....Κορινθίας , ονειρικό μέρος διακοπτών και παιχνιδιού των παιδικών μου χρόνων ,φάνταζε το ιδανικό το τέλειο με όλα του , ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ , κωμόπολη με άρωμα επαρχίας ,κοντά στην Αθήνα , παραλιάρα , καλό εμπορικό δίκτυο καταστημάτων , συγκοινωνία , ώσπου όλα αυτά άρχιζαν να γίνονται εφιάλτης μετά το 2004 με την έλευση του προαστιακού και την γενικότερη βελτίωση των υποδομών και κάθε χρόνο και χειρότερα έκτοτε έως το σήμερα που όλα τα τέλεια και ιδανικά πλέων φαντάζουν πολύ μακρινά. Για να μην κουράζω με πολλά λόγια και επειδή δεν ξέρω αν έχω έφεση στην γραφή , ο επίλογος είναι πως η συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή είναι ένα κακό προάστιο της Αθήνας που όσοι το ζουν καθημερινά , ,αμφότεροι, μπορούν να καταλάβουν. Στην διάθεση όποιου θέλει να ρωτήσει περισσότερα.
Υ.Γ Κάτι αντίστοιχο βίωσα στα τέλη της δεκαετίας του 80 που η επαρχία ήρθε στην Αθήνα (όσοι είστε συνομήλικοι μου γεννημένοι στα τέλη του 70 θα με καταλαβαίνετε !!!!!!!!!!!)
Είχα μείνει πριν αρκετά χρόνια για κάποιο διάστημα Αθήνα και συγκεκριμένα Πατήσια.Πες μας αν έμενες πρώτα Αθήνα και μετακόμισες στη συνέχεια εκεί.