• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γενικά Αεροπορικές πτήσεις και οικολογία

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
"Είσαι χωμένος στο Ίντερνετ ψάχνοντας την πιο φτηνή πτήση. Και την έχεις βρει. Μόνο που στο προτελευταίο βήμα, εκεί που ετοιμάζεσαι να κάνεις την κράτηση, η αεροπορική εταιρεία εμφανίζει ένα κουτάκι και σ' ενημερώνει ότι μπορείς να «απαλύνεις» τον αντίκτυπο που προκαλούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά το (δικό σου) ταξίδι πληρώνοντας κάποιο ποσό. Για παράδειγμα, για τη διαδρομή Αθήνα-Λονδίνο η Easyjet σ' ενημερώνει ότι με ? 3,80 έχεις «πατσίσει» την αναστάτωση που προκάλεσες στον πλανήτη, ενώ για τη διαδρομή Αθήνα-Νέα Υόρκη η British Airways υπολογίζει πως το ποσό που πρέπει να συνεισφέρεις, αν θέλεις να έχεις την οικολογική σου συνείδηση καθαρή, είναι ? 14,01. Και στις δύο περιπτώσεις το κόστος προκύπτει με βάση τα χιλιόμετρα του ταξιδιού, ενώ τα χρήματα διατίθενται σε διάφορα προγράμματα ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. και όλα είναι εγκεκριμένα από τον ΟΗΕ. Έτσι αυτή την εποχή η Easyjet χρηματοδοτεί ένα υδροηλεκτρικό έργο στο Εκουαδόρ και η B.A. ένα αιολικό πάρκο στην επαρχία Ningxia της Κίνας. Οι εισφορές σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά σε βάζουν σε ηθικό δίλημμα. Και, φυσικά, ανοίγουν μια συζήτηση: είναι άραγε αρκετό να πληρώνουμε ένα ποσό και μετά, με ήσυχη συνείδηση, να εκλύουμε όσο άνθρακα θέλουμε στην ατμόσφαιρα;"

Πηγή: www.athinoramatravel.gr

Προσωπικά, δεν το έχω πληρώσει ποτέ γιατί πρώτον θεωρώ ότι έχω πολύ μικρή συμμετοχή στην καταστροφή του πλανήτη και δεύτερον έχω βαρεθεί να μετατοπίζονται όλα τα κόστη στον τελικό καταναλωτή.
Αν η κάθε εταιρεία έχει οικολογικές ανησυχίες ας χρηματοδοτήσει μόνη της προγράμματα χωρίς να μεταφέρει το δίλημμα στους πελάτες της.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ούτε εγώ συνεισφέρω... αφού δεν με πείθουν όλα αυτά τα προγράμματα. Ακόμη και οι ίδιες οι ομάδες, παίρνουν τόσες χρηματοδοτήσεις από παντού, για πολλά πολλά χρόνια τώρα, αλλά δεν είδαμε να γίνεται και τίποτα ουσιαστικό. Και στην τελική, ακόμη κι αν βρεθεί κάποιος που έχει καλές ιδέες προς έρευνα, αν δεν έχει τα conne θα του δώσει κανείς σημασία;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ούτε εγώ συνεισφέρω, αλλα κακώς! Στην επόμενη μου πτήση θα το κάνω σιγουρα.
Δεν νομιζω οτι ειναι απαγορευτικό το ποσο της ενισχυσης.

Και μετά ας μην ξεχνάμε κ κατι αλλο:
Αν πριν 10 χρονια ταξιδευαν 100 ατομα τον μήνα.
Σήμερα ταξιδεύουν 1000 και 100000.
Οι ρύποι κ οι πτήσεις εχουν πολλαπλασιαστει εις βάρος της μαμάς μας γης!
Ας βοηθήσουμε οπως μπορούμε...
Δεν δεχομαι οτι επιβαρύνω ελάχιστα την μανα γη κανοντας πχ 5 αεροπορικά ταξίδια τον χρόνο ενώ παλιώτερα εκανα 1 και εκείνο ανά 2ετία
:cool:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Κοίτα..είναι πρακτικό το ζήτημα από πολλές πλευρές. Δηλαδή...άντε και ανακαλύπτουν κάτι...τι συμβαίνει στην πορεία; Δηλαδή, θα μπουν οι εταιρείες στην διαδικασία να αλλάξουν ότι χρειάζεται (π.χ. κινητήρες) για να βρει πρακτική εφαρμογή η νέα ανακάλυψη; Ή θα ανακαλύψουν κι άλλο χαράτσι τότε;

Από την άλλη δε, όταν είναι ουσιαστικές τέτοιες έρευνες (κι όχι μόνο), χρηματοδοτούνται από άλλες πηγές.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα