Ινδία Ινδονησία Μαλαισία Αυστραλία Αγορές, λιμάνια, γύρω στων τρένων τους σταθμούς... Μοιάζουν αλλιώτικες οι πόλεις

MVSylvia

Member
Είχαν βάλει έξτρα τρένα για να διευκολύνεται ο κόσμος και γενικά είδα έναν σεβασμό προς τους πολίτες που εδώ δεν ξέρουμε καν ότι μπορεί να είναι κι έτσι η ζωή. Εύκολη.

Στους οδηγούς λεωφορείων όλοι χελοου και θενκ γιου φεύγοντας. Ευγενέστατοι άνθρωποι. Μου τη δίνει που μ' εντυπωσιάζει το φυσιολογικό.
Ετήσια μεγάλη ιστορία @TsAnn !! Πώς μου ξέφυγε, ευτυχώς τη βρήκα.

Έκανα παράθεση ένα κομμάτι που μόλις το διάβασα με στενοχώρησε τόσο πολύ, όπως και το σημείο που σου έκανε εντύπωση ένα περπάτημα προς την Όπερα.

Έχουμε συνηθίσει τόσο στην κατάντια που μας κάνει εντύπωση το φυσιολογικό. Μια πόλη σχεδιασμένη να εξυπηρετεί ανθρώπους και όχι να τους κάνει να παλεύουν για να κάνουν την απλούστερη διαδρομή. Μια πόλη που μπορείς να περπατήσεις σαν άνθρωπος. Πόλεις χωρίς μπινελικια. Που διευκολύνουν τη ζωή και δίνουν ποιότητα. Δεν ξέρω γιατί διάολο είναι έτσι η Αθήνα κ άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ούτε για αποθήκες δεν κάνουν. Μπορεί κανείς να είναι ευτυχισμένος με απλά πράγματα. Με μια όμορφη βόλτα. Μια άνετη διαδρομή ΜΜΜ. Έναν καφέ σε ένα πολιτισμένο χώρο. Ένα περπάτημα χωρίς σλάλομ. Με το μάτι να μπορεί να δει στον ορίζοντα κ λίγο πάνω από τρία μέτρα. Τελοσπαντων, μη σου χαλάω την ιστορία με αμπελοφιλοσοφιες αλλά χτύπησες φλέβα με το παραπάνω που έγραψες.

varioAthens

Member

Έκανα παράθεση ένα κομμάτι που μόλις το διάβασα με στενοχώρησε τόσο πολύ, όπως και το σημείο που σου έκανε εντύπωση ένα περπάτημα προς την Όπερα.

Έχουμε συνηθίσει τόσο στην κατάντια που μας κάνει εντύπωση το φυσιολογικό. Μια πόλη σχεδιασμένη να εξυπηρετεί ανθρώπους και όχι να τους κάνει να παλεύουν για να κάνουν την απλούστερη διαδρομή. Μια πόλη που μπορείς να περπατήσεις σαν άνθρωπος. Πόλεις χωρίς μπινελικια. Που διευκολύνουν τη ζωή και δίνουν ποιότητα. Δεν ξέρω γιατί διάολο είναι έτσι η Αθήνα κ άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ούτε για αποθήκες δεν κάνουν. Μπορεί κανείς να είναι ευτυχισμένος με απλά πράγματα. Με μια όμορφη βόλτα. Μια άνετη διαδρομή ΜΜΜ. Έναν καφέ σε ένα πολιτισμένο χώρο. Ένα περπάτημα χωρίς σλάλομ. Με το μάτι να μπορεί να δει στον ορίζοντα κ λίγο πάνω από τρία μέτρα. Τελοσπαντων, μη σου χαλάω την ιστορία με αμπελοφιλοσοφιες αλλά χτύπησες φλέβα με το παραπάνω που έγραψες.
Και μετα απο εκει πηγε στο απολυτο χαος που κανει το Ελλαδισταν να φανταζει Ευρωπη 😂
Αυτο με το περπατημα @TsAnn στη Τζαιπουρ μου ειχε κανει κι εμενα τοση εντυπωση… για μια αποσταση 2 χιλιομετρων μπορει να χρειαστεις και μια ωρα καθως παλευεις να διασωθεις οχι μονο απο αγελαδες, τρελη οδηγηση, απειρους πεζους, ατελειωτες κορνες αλλα και απο τις ροχαλες. Φαντασου οτι στο Δελχι σε μια ευρωπαικου τυπου πλατεια ειχαν αναρτησει σχετικη ταμπελα «απαγορευεται το φτυσιμο-προστιμο ταδε ρουπιες»…για τετοια μαστιγα μιλαμε. Α! Και επισης οταν περπατουσα στην Ινδια παντα γυρνουσα ξενοδοχειο με ασπρα ρουχα απο τη σκονη λες και δουλευα γιαπί.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα

Κι εγώ το ίδιο έπαθα. Το Σίδνεϊ είναι σ' άλλο επίπεδο. Η Μελβούρνη όχι τόσο, αλλά και πάλι. Με μας δεν τίθεται καν σύγκριση.

Γνώρισα και μια κοπέλα απ' την Αθήνα που ζει στο Σίδνεϊ η οποία μου είπε πόσο της λείπει. Ναι, αν είσαι 20 χρονων την Αθήνα χρειάζεσαι. Αν όμως εργάζεσαι και θες να ζεις με κάποια ποιότητα, όχι δεν είναι η Αθήνα πόλη για να ζεις. Και λυπάμαι που το λέω αυτό.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
ειχαν αναρτησει σχετικη ταμπελα «απαγορευεται το φτυσιμο-προστιμο ταδε ρουπιες»…για τετοια μαστιγα μιλαμε.
Πωπω θυμάμαι τέτοια ταμπέλα κι εγώ. Την είχαμε σχολιάσει γελώντας. Αυτό ήταν το χειρότερό μου.

Την σκόνη την ξεπέρασα γρήγορα. Σε Λάος και Καμπότζη έχω φάει την περισσότερη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.813
Μέλη
39.543
Νεότερο μέλος
Eirpg

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα