• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αγιος Νικόλαος ή Ηράκλειο Κρήτης?

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
συμφωνω με taver .. αν εχετε αμαξι μαζι σας,συμφερει καλυτερα ετσι ..

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Αnel μη ξεχάσεις τούτο, που έγραψα κάπου:

"Μέσα από το Ιστρο, jose, πάρε το δρόμο για Καλό Χωριό, πέρασε το, θα βρεθείς σε μια θαυμάσια διαδρομή μέσα από πευκοδάση και ελαιώνες, σταμάτα στο χωριό Καλαμαύκα.
Καθαρό, περιποιημένο, όμορφο, καφέ, ταβέρνα αξίζει ο κόπος. Αυτά τα γνώρισα μόλις σήμερα!!! Μπορείς μετά να προχωρήσεις αν θες, για το Μαλέ, ή ακόμα να συνεχίσεις να βγείς στη θάλασσα στο Μύρτο. Διαφορετικά γυρνάς πίσω, έχοντας δει ένα πολύ όμορφο βουνισιο μέρος του νομού.-"

Συνεχίζω: από το Μύρτο τραβάς για Ιεράπετρα και τα όμορφα ανατολικά της παράλια. Διάβασε περί Ιεράπετρας. Επιστρέφεις στο ξεν/χείο από το βόρειο αυτοκινητόδρομο...
Σίγουρα Σπιναλόγκα από χωριό Πλάκα, και Χρυσή.
Εκεί στην Κριτσά που είπα, στα 3 χιλιόμετρα είναι και η αρχαία Δωρικη Λατώ. Από Κριτσά συνεχίζεις και θα βγεις στο οροπέδιο Καθαρό που γειτονεύει με αυτό του Λασιθίου. Το τελευταίο βέβαια δεν χρειάζονται συστάσεις είναι στα must....

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Πριν 1 βδομάδα παρουσιάστηκε μεγάλη συγκέντρωση τσουχτρών στην περιοχή. θεωρώ ότι το πράμα θα έχει παρέλθει καθώς είθισται να μας τυραννάν μόνο Μάιο και Ιούνιο. Συμφωνώ για Ηράκλειο κυρίως λόγω ζωής. Επίσης η πόλη έχει πλέον αλλάξει πρόσωπο και είναι αρκετά πιο ανθρώπινη από παλιά. Το θέμα είναι ότι (λόγω κρίσης αν θες) με έχουν ενημερώσει ότι η κίνηση είναι πολύ πεσμένη στην πόλη ακόμα και Σάββατο. Από την άλλη αν θες να δεις και νότια Κρήτη (Ιεράπετρα) ίσως να είναι καλύτερο να κλείσεις κάπου προς εκείνα τα μέρη. Τέλος, ας παινέψω το σπίτι μου. Στην Ανάληψη Χερσονήσου υπάρχουν ορισμένες προτάσεις.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Σε ποιά περιοχή;;;

καλώσ ήλθες στο Ηράκλειο

Ά ναι! στην Ελούντα εννοώ!!
Έμαθα για ένα περιστατικό με ένα κοριτσάκι που τσιμπήθηκε.

Σε ευχαριστώ, καλά μη νομίζεις, Κυριακή ξανά παίρνω πόδι.

ANEL

Member
σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές!
νομίζω πως θα προτιμήσω κάτι σε παραλία..και κοντά στον Αγ.Νικόλαο για να έχω το πλεονέκτημα πως θα είμαι στο κέντρο περίπου των περιοχών που θέλω να δω.
εκτός όλων όσων αναφέρατε θα ήθελα να πάω και στον Ανω Βιαννό...ξέρεις κανείς ποια διαδρομή είναι πιο καλή για να φτάσω ως εκεί,πόση ώρα περίπου θα χρειαστώ και αν τελικά το οδικό δίκτυο είναι καλό ?

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Το οδικό δίκτυο μάλλον θα το έλεγα ανατριχιαστικό (φουλ στην στροφή)!! Ο δρόμος που ξέρω είναι από Καστέλι, όλο νότια ως τον κόμβο του Αρκαλοχωρίου κι από κει ευθεία κάτω. Ίσως να υπάρχει και καλύτερος από Σχοινιά, θα σου απαντήσουν οι υπόλοιποι. από κει που ξέρω, θέλω από Χερσόνησο περίπου μιάμιση ώρα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
εκτός όλων όσων αναφέρατε θα ήθελα να πάω και στον Ανω Βιαννό...ξέρεις κανείς ποια διαδρομή είναι πιο καλή για να φτάσω ως εκεί,πόση ώρα περίπου θα χρειαστώ και αν τελικά το οδικό δίκτυο είναι καλό ?
2 δρόμοι υπάρχουν πρακτικά για την Άνω Βιάννο... Αυτός που λέει ο Σπύρος είναι ο ένας, και σχεδόν παραλιακά από Ιεράπετρα ο άλλος. Ο τελευταίος είναι καλύτερος στην αρχή, και μετά γίνεται μια από τα ίδια με τον άλλο, αλλά για λιγότερα χιλιόμετρα.

ANEL

Member
2 δρόμοι υπάρχουν πρακτικά για την Άνω Βιάννο... Αυτός που λέει ο Σπύρος είναι ο ένας, και σχεδόν παραλιακά από Ιεράπετρα ο άλλος. Ο τελευταίος είναι καλύτερος στην αρχή, και μετά γίνεται μια από τα ίδια με τον άλλο, αλλά για λιγότερα χιλιόμετρα.
αυτόν από την Ιεράπετρα είχα υπόψιν μου και εγώ..και από αυτόν σκεφτόμουν να πάω...αλλά δεν ξέρω αυτά:
πόση ώρα είναι??και εντάξει από στροφές και ανηφόρες ξέρω..με το στριμωξίδι έχω ένα θέμα:Dδηλ. δεν τα πάω καλά με τον συνδυασμό ανηφόρα-στροφές-στενός δρόμος!τέτοιος είναι???:shock:

ANEL

Member
ευχαριστώ!αυτόν είχα και εγώ υπόψιν μου,αλλά δεν ξέρω πόση ώρα θα χρειαστώ από Αγ.Νικόλαο ως εκεί..
και επίσης δεν ξέρω,αν ο δρόμος είναι του τύπου ανηφόρες-στροφές-στενωσιές!!:shock:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Α, μέχρις εδώ μπορώ να βοηθήσω, όχι παραπάνω. Τελευταία φορά που έκανα εκείνη τη διαδρομή ήμουν 14 ετών...

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Θα πας όπως λέτε από Μύρτο παραλιακά. ο δρόμος είναι πολύ καλός
χωρίς ενοχλητικές στροφές. Πέρυσι τον έκανα. Πριν φτάσετε θα δείτε το μνημείο δίπλα στο δρόμο, αφιερωμένο στις καταστροφές και δολοφονίες των Γερμανών στην Βιάνο. Γίνεται κάθε χρόνο μνημόσυνο όπου πάει και ο Παπούλιας.
Δε θα ξεχάσεις βέβαια να πας στην ανατολική Κρήτη (Βάι, Κ.Ζάκρο κλπ)

Όμως το σπουδαιότερο δεν σου το είπα ακόμα ...............:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα