Αγαπημένα (ελληνικά φοιτητικά) χρόνια

tripakias

Member
Μηνύματα
8.036
Likes
12.189
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ακόμα να καταλάβω τι είναι η πανσπουδαστική...
Αυτοι που καθε μερα κρατουν ενα κοκκινο ή μαυρο σπρευ και την ημερα των εκλογων κοκκινα γαρυφαλλα.....
 

SPROM

Member
Μηνύματα
774
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Λοιπόν, μετά από μεγάλη περισυλλογή, αποφάσισα να αντιγράψω εδώ κάτι που είχα γράψει πριν από κάποιους μήνες και που δεν δημοσίευσα τότε από ντροπή και διακριτικότητα. Τώρα, εδώ, κρυμμένος πίσω από ένα nickname, το κάνω με επιφυλακτικότητα. Είναι, πάντως, τα γνήσια συναισθήματά μου.

Το πανεπιστήμιο πλησιάζει. Το καλοκαίρι τελείωσε, ήρθε ο Σεπτέμβριος, θα τελειώσει κι αυτός και το πανεπιστήμιο πλησιάζει. Έτσι, μονοπωλούν τη σκέψη μου αναμνήσεις από την περασμένη χρονιά μου εκεί. Ευτυχώς, πέρασε εκείνη η χρονιά. Πέρασε, άρα δεν θα την ξαναζήσω. Ποτέ. Πάει. Ευτυχώς, πάει. Έτσι; Κι αν όχι;
Αν όχι:
- Θα αποφεύγω συστηματικά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τις οποίες και θα επισκέπτομαι αποκλειστικά κατά τις ώρες των υποχρεωτικών παρακολουθήσεων.
- Στην απίθανη περίπτωση, κατά την οποία υποχρεωθώ να επισκεφθώ τη σχολή, θα αποφύγω να περάσω από το κυλικείο.
- Αν, πάλι, υποχρεωθώ να επισκεφθώ το κυλικείο, θα αποφύγω να συζητήσω με συμφοιτητές που ανήκουν σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες: 1)Ουγκ!, 2)Wannabe-επαναστάτες(eat the rich!), 3)Συνδικαλιστές-Εμβριθείς Βλάκες και 4)Rednecks-κατάλοιπα του αγροτικού παρελθόντος.
- Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο, θα αποφύγω να κοινοποιήσω τις απόψεις μου, όσο αυτό είναι δυνατόν, και θα υιοθετώ γκριμάτσες ουδετερότητας και νωθρότητας, που θα απωθούν τη συζήτηση.
- Σε κάθε περίπτωση, απευκταία είναι ξεσπάσματα που περιλαμβάνουν φράσεις, όπως: ‘Είστε βλάκες’, ‘Είστε πολύ βλάκες’, ‘Είστε πάρα πολύ βλάκες’, ‘Είστε βλάκες ⁿ’…
 

Hyada

Member
Μηνύματα
59
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
Istanbul ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Ευρώπη
Iσχύουν όσα γράφει ο yorgos στο πρώτο ποστ, τα έχω δει τα περισσότερα από αυτά, σε μικρότερο βαθμό. Δεν πιστεύω όμως πως κάποιος που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού προσκομίζει κάτι ανώτερο γνωστικά.
Δεν με νοιάζει που ως μη παραταξιακή δεν θα πάω erasmus γιατί το erasmus δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Οι εκδρομές και τα κλαπάκια της δαπ και όλων αυτών με αηδιάζουν μεν, αλλά με αφήνουν και αδιάφορη, οι φοιτητές που περνάνε μαθήματα λόγω παράταξης και αυτοί αδιάφοροι μου είναι, ας πάρουν πτυχίο και σε 3 χρόνια, εγώ θα ξέρω ότι πήρα το δικό μου επειδή πέρασα τα μαθήματα, άρα το πήρα επειδή διαθέτω κάποιες γνώσεις και κυρίως χωρίς να πουληθώ αξιακά και χωρίς να γλείψω κανέναν όπως οι δαποπασποτέτοιοι.
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Όταν ήμουν undergrad φοιτητής ήθελα να κάνω αυτό, αλλά λεφτά για το ρεύμα σχεδόν δεν είχα, πόσο μάλλον για κρουαζιέρες.

Semester at Sea - Study Abroad Voyages
Πωπω τι μου θύμισες! Έμεινα σε αυτό ως επισκέπτρια το φθινόπωρο του '97 για 10 μέρες περίπου, όσο ήταν Λεμεσσο και Πειραιά. (θα πήγαινα να τους βρω στην Τουρκία, αλλά εκείνη τη χρονιά δεν είχε πάει).
Ο κόσμος ψιλοάθλιος (σαν τους δικούς μας ΔΑΠίτες, για να καταλαβαινόμαστε:cool:), οι περισσότεροι πάμπλουτοι -αναμενόμενο- και με πολύ τουπέ. Οι πιο φυσιολογικοί όσοι είχαν περάσει με υποτροφία.:)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.916
Likes
52.108
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επίσης πρεπει να πω ότι στο εξωτερικό οι φοιτητές είναι τόσο άβγαλτοι που πηγαίνουν σε εθνικές εορτές, πορείες κατέσεις στεφάνων κλπ χωρίς να φοράνε ένα κράνος ή έστω να κρατάνε μια κόκκινη σημαία (με καλή λαβή και ανθεκτικό κοντάρι, μην ξεχνιόμαστε). Νομίζω πως βρίσκονται πολύ πίσω και πρέπει να τους καθοδηγήσουμε λίγο, ώστε ανάλογες σκηνές να κοσμούν και εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν φοιτητές από την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Αυστρία κλπ. Είναι κρίμα να μένουν πίσω οι άνθρωποι.

 
Last edited by a moderator:

andre30

Member
Μηνύματα
84
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
Μπορεί να μου λύσει κανείς την εξής απορία?
Γιατί οι Δαπίτες έκαναν πάντα τον χορό τους στα πιο ιν κλαμπ ενώ οι Πασπίτες στα πιο λαϊκά ρεμπετάδικα??? :roll:
Φυσικά, πηγαίναμε στους χορούς των πρώτων -ασχέτως φρονημάτων ή για να είμαι πιο σωστή έχοντας πλήρη έλλειψη φρονημάτων- γιατί πέραν του ότι ήμαστε ιν κοπέλες, όλως περιέργως η ΔΑΠ είχε πολύ πιο τρέντι γκομενάκια από την ΠΑΣΠ...:bleh:
πω πω κακογουστια
και απ τη μια κ απ την αλλη
κριμα.....:haha:
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Επίσης πρεπει να πω ότι στο εξωτερικό οι φοιτητές είναι τόσο άβγαλτοι που πηγαίνουν σε εθνικές εορτές, πορείες κατέσεις στεφάνων κλπ χωρίς να φοράνε ένα κράνος ή έστω να κρατάνε μια κόκκινη σημαία (με καλή λαβή και ανθεκτικό κοντάρι, μην ξεχνιόμαστε).
Απίστευτο! :shock: Και πώς μαζεύουν τους αναρχικούς για να τους παραδώσουν στην αστυνομία;;
:rolleyes:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.538
Μηνύματα
899.925
Μέλη
39.265
Νεότερο μέλος
pantelis8

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom