• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Όλα τα διόδια, όλες οι τιμές στην Ελλάδα

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Το θέμα της άρνησης πληρωμής απ'όσο γνωρίζω έχει πάρει μεγάλη έκταση και διαδίδεται ότι ΣΚΑΙ, Mega και λοιπά "καθοδηγούμενα" κανάλια έχουν πάρει γραμμή να μην το αναφέρουν για να μη γενικευθεί ακόμα περισσότερο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Νομίζω ότι αναφέρεται σε ταξίδι με επιστροφή. Δε βγαίνουν λες 250 ευρώ; Τόσο που έχει φτάσει η βενζίνη; Για ξανασκέψου το... :roll:
Εμένα δε μου βγαίνουν τα νούμερα (όταν βάζω λογικές κατανάλωσεις της τάξης των 7-8 lt/100km)... και ναι μιλάω για μετ' επιστροφή ταξίδι, ξέρεις μήπως καμιά πόλη στην ηπειρωτική Ελλάδα που να απέχει 1200 χλμ από τα Γιάννενα ή λες να το έγραψα στην τύχη (για ξανασκέψου το)... τώρα αν πέταξε ένα νούμερο για να δημιουργήσει εντυπώσεις πάω πάσο...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Εμένα δε μου βγαίνουν τα νούμερα (όταν βάζω λογικές κατανάλωσεις της τάξης των 7-8 lt/100km)... και ναι μιλάω για μετ' επιστροφή ταξίδι, ξέρεις μήπως καμιά πόλη στην ηπειρωτική Ελλάδα που να απέχει 1200 χλμ από τα Γιάννενα ή λες να το έγραψα στην τύχη (για ξανασκέψου το)... τώρα αν πέταξε ένα νούμερο για να δημιουργήσει εντυπώσεις πάω πάσο...
Καλά, μπορεί, δεν πήγα πρόσφατα για να ξέρω, πάντως ο δρόμος για τα Γιάννενα δεν είναι καλός και ευνοεί την πολύ υψηλη κατανάλωση καυσίμων. Όπως και να 'χει, αυτό που έγραψαν πιο πάνω ότι στο τέλος ίσως συμφέρουν καλύτερα τα αεροπορικά το πιστεύω κι εγώ. Γλυτώνεις και ένα σωρό ταλαιπωρία.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Επισήμως ανακοινώθηκε από τη κατασκευάστρια κοινοπραξία, ότι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Πατρών - Πύργου θα ολοκληρωθεί με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η ολοκλήρωση του έργου δεν θα γίνει πριν το 2014, ενώ η πρώτη από τις πέντε σήραγγες που προβλέπονται θα κατασκευαστεί ως την άνοιξη του 2011.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα έστω και τμηματικής παράδοσης του έργου.

Σημειώνεται ότι το έργο προπληρώνεται από τη στιγμή που δημοπρατήθηκε από τους έλληνες πολίτες, μέσω των διοδίων, ενώ έχει υπάρξει συντονισμένη αντίδραση φορέων και πολιτών, οι οποίοι αρνούνται συστηματικά να καταβάλλουν το κόμιστρο των διοδίων στο Κιάτο.

πηγή : Δύο χρόνια πίσω η "Κορίνθου - Πατρών - Πύργου" | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία

:mad: :evil:

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
ΑΥΤΟΣ είναι ο τρόπος για να περνάτε τα διόδια :haha::haha::haha:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Κλασική ελληναριά... από το βίντεο (και τα σπιτάκια των διόδιων) ο δρόμος φαίνεται κανονικός αυτοκινητόδρομος και ο καράβλαχος αρνείται να δώσει 2-3e, τα οποία πιστεύω θα έδινε άνετα για να πιει το φραπέ του... ρε ουστττττ....

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Όπου και να μένεις στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν είσαι πάνω από 1000-1200 χλμ. πήγαινε-έλα μακριά από τα Γιάννενα... δε βγαίνουν τα χρήματα που λες εκτός και αν οδηγείς cayenne με το πόδι στο πάτωμα...
Παιδια οταν εχεις τζιπ ναι τετοιες ειναι οι τιμες βενζινης και διοδιων.
Για τη Μανη βαζουμε 70-80 ευρω που ειναι ποσα κμ απο Αθηνα 300-350?

XRISTOS71

Member
Παιδια οταν εχεις τζιπ ναι τετοιες ειναι οι τιμες βενζινης και διοδιων.
Για τη Μανη βαζουμε 70-80 ευρω που ειναι ποσα κμ απο Αθηνα 300-350?

Ωπα καλώς ήλθε το δολλάριο !!!!!!!!!!!!!!
Βρε ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ έχετε στην Αρχαία Αιγυπτο τζίπ ????
τους καταργήσατε τους σκλάβους

Α ρε φτωχια καταραμένη :haha::haha:

Πάντως north66 σε βρίσκω ιδιαιτέρως αισιόδοξο οσο αφορα καταναλώσεις 7-8 lt που αναφερεις ανεξαρτητου τύπου ιχ
εκτός αν πηγαινεις με 6η και 100 χλμ σε όλη την διαδρομή και ειναι και ευθεία
πχ Αθηνα -Θεσσαλονίκη η Εγνατία ;)

happiness

Member
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Κι εμένα η παρέα μου δεν πληρώνει στα διόδια για το κομμάτι Πάτρα-Κόρινθος. Το έκανα και εγώ μέχρι τις προάλλες. Σταμάτησα γιατί η εταιρία έστειλε αγωγή σε λίγα άτομα ανά την Ελλάδα (3 ή 15; δεν θυμάμαι, λίγα πάντως) εκ των οποίων ένας είναι γνωστός μου. Βέβαια, να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον 100 φορές χωρίς να πληρώσει διότι χρησιμοποιεί τον δρόμο συχνότατα.
Από τότε στην κατεύθυνση προς Κόρινθο πηγαίνω από την παλιά εθνική , αφού έτσι κι αλλιώς με τα έργα έχει καταντήσει αυτή να είναι πιο ασφαλής και να κάνεις την ίδια ώρα. Στην κατεύθυνση προς Πάτρα πληρώνω γιατί δεν ξέρω την παράκαμψη.
Νομίζω πως το bloka.gr είχε κάποτε τέτοιες πληροφορίες (παράκαμψης διοδιών) αλλά τώρα στο σιτε τους δεν βρίσκω τίποτα. Μήπως έχει κανένας κανένα link;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Νομίζω πως το bloka.gr είχε κάποτε τέτοιες πληροφορίες (παράκαμψης διοδιών) αλλά τώρα στο σιτε τους δεν βρίσκω τίποτα. Μήπως έχει κανένας κανένα link;
Στρίβεις στην έξοδο προς Αρχαία Κόρινθο και ακολουθείς δεξιά την Παλαιά Εθνική για Ξυλόκαστρο... μετά από ~20km, φτάνεις στο Κιάτο, όπου βγαίνεις στην Εθνική Οδό χωρίς διόδια πια... τα μεσημέρια και απογεύματα έχει πολύ κίνηση πάντως η συγκεκριμένη παράκαμψη...

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Κλασική ελληναριά... από το βίντεο (και τα σπιτάκια των διόδιων) ο δρόμος φαίνεται κανονικός αυτοκινητόδρομος και ο καράβλαχος αρνείται να δώσει 2-3e, τα οποία πιστεύω θα έδινε άνετα για να πιει το φραπέ του... ρε ουστττττ....
Βρε καλώς τον, τον "Large" ευρωπαίο που χαίρεται να πληρώνει , ακόμη και για ανύπαρκτες υπηρεσίες.
Για πρόσεξε λιγάκι το παρακάτω παράδειγμα:
Ο Λαρισαίος (..καράβλαχος ως γνωστόν ) αν θελήσει να πιεί το φραπέ του στο Λευκό Πύργο θα πληρώσει για βενζίνη πηγαινε- έλα περίπου 30 ? (300χλμ Χ 0,1 ?).
Για την ίδια διαδρομή θα πληρώσει για διόδια 17,8 ? (δες τον πίνακα)
Και θα περάσει κι απ τα Τέμπη με κινδυνο να του΄ρθει καμια αδέσποτη κοτρόνα, ή κανενας τρελός απ το αντίθετο ρεύμα στον Παντελεήμονα, κλπ κλπ.
Καλύτερα θα ταν λοιπόν να προσέχεις τους χαρακτηρισμούς, γιατί προκαλείς κι ως γνωστόν οι καράβλαχοι δεν διαφέτουν πολύ ...τακτ και μπορεί να σου επιστρέψουν τα ουστ .

ΑΘΗΝΑ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σημεία Διοδίων Ι.Χ με τραιλερ έως 2,2μ ΑΦΙΔΝΩΝ 1,90 ΘΗΒΑ 2,35 ΤΡΑΓΑΝΑ 2,25 ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ 1,50 ΠΕΛΑΣΓΙΑ 2,40 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ 2,80 ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ 1,00 ΠΥΡΓΕΤΟΣ 2,20 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 2,9 ΜΑΛΓΑΡΑ 2,8 ΣΥΝΟΛΟ 22,10

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα