• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Όλα τα διόδια, όλες οι τιμές στην Ελλάδα

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Όπου και να μένεις στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν είσαι πάνω από 1000-1200 χλμ. πήγαινε-έλα μακριά από τα Γιάννενα... δε βγαίνουν τα χρήματα που λες εκτός και αν οδηγείς cayenne με το πόδι στο πάτωμα...
Μιλάω για ταξίδι με επιστροφή από την Αθήνα. Αν πάρω τον δρόμο από Ρίο-Αντίριο είναι περίπου 430 χιλ Χ 2 =860 και τα διόδια με την γέφυρα φτάνουν περίπου τα 40-45 ευρώ.
Αν πάω από τον πάνω δρόμο είναι περίπου 1000 και κάτι τα χιλιομετρα συνολικά με τα μισά περίπου διόδια αν δεν κάνω λάθος.
Αν υπολογίσεις τώρα ότι η βενζίνη είναι 1,5..., υπολογισέ τα ξανα.Οι καταναλώσεις που αναφέρεις παίζουν μόνο στη σφαίρα του φανταστικού, και δεν είναι ανάγκη να οδηγείς μεγάλο αμάξι. Αν μου επιτρέπεται έχω ένα suv 1600 cc, στο οποίο λίγες φορές χρησιμοποιώ το 4χ4, αλλά αυτό είναι το αμάξι που χρειάζομαι αφού κάνω κάποια ταξίδια σε χωματόδρομους και βουνά, αλλά κινούμαι και αρκετά στην πόλη και σε εθνικές (ο θεός να τις κάνει) οδούς.
Φίλος που πηγαίνει 3 φορές το μήνα Πρέβεζα που είναι αρκετά πιο κοντά μου είπε ότι χρειάζεται περίπου 180 ευρώ το ταξίδι. Αν δεν είναι 250 ευρώ και είναι 220 δεν μου κάνει ΄και μεγάλη διαφορά εδώ που τα λέμε..Πάλι πολλά είναι.
Επίσης δεν πέταξα ένα νούμερο για να δημιουργήσω εντυπώσεις.
Χαίρομαι που υπάρχουν κάποιοι σαν εσένα, που θεωρούν τους ελληνικούς καρόδρομους (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων), αυτοκινητόδρομους και που διατίθενται να πληρώνουν έτσι χαρωπά...
Επειδή όμως οι υπόλοιποι καράβλαχοι δεν τρελαινόμαστε να κάνουμε παλαμάκια στους κλέφτες θα μας επιτρέψεις να έχουμε αντίθετη άποψη, παρόλο που ακόμη τους πληρώνω κανονικά.
Α παρεπιπτόντως και χωρίς να έχω καμία σχέση με τους βλάχους από καταγωγή (παρ'ότι θα ήταν τιμή μου πραγματικά), η αγένεια ποιας φυλής είναι προνόμιο; Εκτός αν δουλεύεις για κανέναν αυτοκινητόδρομο, οπότε έχεις προσωπικό συμφέρον...
Εγώ ξέρω ότι όπου και αν ταξιδεύω το τελευταίο διάστημα πληρώνω τον κούκο για αηδόνι.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Βρε καλώς τον, τον "Large" ευρωπαίο που χαίρεται να πληρώνει , ακόμη και για ανύπαρκτες υπηρεσίες.
Για πρόσεξε λιγάκι το παρακάτω παράδειγμα:
Ο Λαρισαίος (..καράβλαχος ως γνωστόν ) αν θελήσει να πιεί το φραπέ του στο Λευκό Πύργο θα πληρώσει για βενζίνη πηγαινε- έλα περίπου 30 ? (300χλμ Χ 0,1 ?).
Όσοι κινούνται στην Αθηνών-Θεσ/νίκης (στο μεγαλύτερο μέρος της) και στην Εγνατία δεν πληρώνουν για ανύπαρκτες υπηρεσίες... πληρώνουν για κανονικό αυτοκινητόδρομο που μπορούν να κινηθούν άνετα με 120-130 χαω... όταν λοιπόν εγώ πληρώνω τα ίδια αναλογικά χρήματα για ανύπαρκτες υπηρεσίες (Αθηνών-Πατρών), δεν μπορώ να μη σχολιάσω το παραπάνω απαράδεκτο βίντεο... το να μην πληρώνεις εκεί που εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει αυτοκινητόδρομος είναι ένα είδος διαμαρτυρίας... το να μην πληρώνεις σε κανονικό αυτοκινητόδρομο για να μπορείς να πίνεις φτηνότερο φραπέ στο Λευκό Πύργο, επαναλαμβάνω ότι είναι δείγμα ελληναριάς και χαζομαγκιάς...

happiness

Member
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Στρίβεις στην έξοδο προς Αρχαία Κόρινθο και ακολουθείς δεξιά την Παλαιά Εθνική για Ξυλόκαστρο... μετά από ~20km, φτάνεις στο Κιάτο, όπου βγαίνεις στην Εθνική Οδό χωρίς διόδια πια... τα μεσημέρια και απογεύματα έχει πολύ κίνηση πάντως η συγκεκριμένη παράκαμψη...
χεχε... Το μέσω Κιάτο το ήξερα North66. Ευχαριστώ πάντως.
Εγώ όμως μιλάω για έναν "δρόμο" που περνάει από κάτι χωράφια στην μέση του πούθεν και σε βγάζει πίσω από το πάρκινγκ των McDonalds ;)

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Το ζήτημα είναι ότι με την ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδών χρυσοπληρώνουμε και για την κατασκευή τους μέσα από τον κρατικό προυπολογισμό και τη φορολογία που μας επιβάλλεται αλλά και για την χρήση τους πληρώνοντας πανάκριβα διόδια. Το τελευταίο διάστημα φυτρώνουν όλο και περισσότεροι σταθμοί διοδίων,μέσα σ΄αυτούς και οι πλευρικοί με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ξανά για να διανύσουμε μία τοπική διαδρομή λίγων χιλιομέτρων μέχρι την δουλειά ή το σπίτι μας. Έχουν αυξηθεί κατά 200% οι τιμές των διοδίων τον τελευταίο χρόνο πράγμα που δεν έχει γίνει και στους μισθούς. Οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στις διάφορες κοινοπραξίες είναι ληστρικές. Δεν δέχομαι να πληρώνω για κάτι που έχω πληρώσει επανειλημμένως. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ούτε Ελληναρού είμαι, ούτε αγενής, ούτε τζάμπα μάγκας.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ύξηση κατά 20% προβλέπεται για τις τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό από τα μέσα Απριλίου, όπως προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών.
Η απόφαση δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, μέσω της «Διαύγειας», έπειτα από αρκετούς μήνες αναμονής.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του νυν αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και πρώην υπουργού Υποδομών, κ. Ιωάννη Ραγκούση για τη λειτουργία, τη συντήρηση, τη βελτίωση και την επέκταση της Εγνατίας Οδού επιβάλλονται διόδια στα τμήματα:

- Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου
- Α/Κ Αράχθου - Α/Κ Καστοριάς (Δυτ. Σιάτιστας)
- Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Στρυμόνα
- Α/Κ Στρυμόνα -Α/Κ Χρυσούπολης
- Α/Κ Χρυσούπολης - Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Η απόφαση ορίζει ως χρόνο έναρξης της είσπραξης των διοδίων, «ανάλογα με την ετοιμότητα της εταιρίας», την 15 Οκτωβρίου 2011 και μεταγενέστερα για τους σταθμούς διοδίων των τμημάτων:

- Α/Κ Αράχθου - Α/Κ Καστοριάς (Δυτ. Σιάτιστας)
- Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Στρυμόνα και
- Α/Κ Χρυσούπολης - Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου «και μεταγενέστερα» για τους σταθμούς:

- Α/Κ Ηγουμενίτσας - Α/Κ Αράχθου
- Α/Κ Στρυμόνα-Α/Κ Χρυσούπολης.

Δείτε το σχετικό πίνακα:

aimg809.imageshack.us_img809_3305_diodia.jpg

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο, όσοι δεν πληρώνουν διόδια καλούνται να καταβάλουν το 20πλάσιο εντός 20 ημερών. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα βεβαιώνεται πρόστιμο της Εγνατίας Οδού στο 50πλάσιο της αξίας των διοδίων.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που ο χρήστης κατά τη διέλευσή του από το σταθμό διοδίων, δηλώσει αδυναμία καταβολής των σχετικών διοδίων, ο εισπράκτορας του σταθμού συμπληρώνει τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη σε ειδικό έγγραφο με τίτλο "έντυπο αδυναμίας καταβολής", το οποίο υπογράφεται και από τα δύο μέρη και ο καθένας κρατάει από ένα αντίγραφο». Στο παραπάνω έντυπο αναγράφεται ότι ο οφειλέτης θα καταβάλει εντός 20 ημερών την αξία των διοδίων, αλλιώς θα λάβει πρόστιμο από την εφορία.

Η Εγνατία Οδός θα μπορεί να εγκαταστήσει ηλεκτρονικές συσκευές για τη βεβαίωση της μη καταβολής διοδίων και θα προτείνει «ολοκληρωμένο σύστημα εκπτωτικής πολιτικής» για τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου.
Πηγή:zougla.gr

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh