Señor_Nada
Member
- Μηνύματα
- 1.665
- Likes
- 9.364
- Ταξίδι-Όνειρο
- Άβυσσος
Παραλίγο πρωτιά!
Εντελως πληροφοριακά,στην βορεια Ευρωπη η «τάσεις» ειναι να μενει το «ατομο» (θυληκο-αρσενικό-αδιαφορο) με αλλους,υπο μορφη κοινοβιου,διοτι ως μονάδα καταναλώνει περισσότερη ενεργεια,εννοω ηλεκτρικού/θέρμανσης,περισσοτερα σκουπιδια,περισσοτερα τρόφιμα,πχ μισο κιλό μπριζόλα αντι για μια,απ οτι εαν εμενε με αλλους μαζι και μοιραζότανε τα απο πανω αγαθα!
ο ευρωπαίος που φεύγει από το σπίτι του (όχι απαραίτητα βόρειος) και δεν έχει να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης αναγκαστικά θα μοιραστεί το σπίτι με άλλους αλλά δεν είναι κοινόβιο. αυτό λέγετε συγκατοίκηση. δεν είναι τάση. οφείλετε στα πολύ ακριβά ενοίκια.Εντελως πληροφοριακά,στην βορεια Ευρωπη η «τάσεις» ειναι να μενει το «ατομο» (θυληκο-αρσενικό-αδιαφορο) με αλλους,υπο μορφη κοινοβιου,διοτι ως μονάδα καταναλώνει περισσότερη ενεργεια,εννοω ηλεκτρικού/θέρμανσης,περισσοτερα σκουπιδια,περισσοτερα τρόφιμα,πχ μισο κιλό μπριζόλα αντι για μια,απ οτι εαν εμενε με αλλους μαζι και μοιραζότανε τα απο πανω αγαθα!
Φαντασου δλδ να αρχισει ο Ελληνας να φευγει απ το σπιτι γιατι ετσι κανουν οι αλλοι λαοί κ να του πουνε,τωρα σ προτείνουμε να ζεις σε κοινόβιο διοτι ως μονάδα επιβαρύνεις πιο πολυ το περιβαλλον…Ψυχιατρείο μετα!
πιο πολύ οικονομικοί θα έλεγα στην Ελλάδα, τώρα.Παντως μια "συμπνοια" επικρατει στη Μεσόγειο οσον αφορά το θεμα "μενω με τους γονεις"...Να'ναι αραγε μόνο οικονομικός ο λόγος ή να συναρταται με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των λαών της Μεσογείου???
θα συμφωνήσω απόλυτα σε ότι αφορά το σύστημα υγείας μας που εμείς οι ίδιοι φροντίσαμε να καταντήσει έτσι, κάναμε τους γιατρούς να απαιτούν φακελάκια (ευχαριστώ που έκανες καλά το παιδί μου πάρε 1000 ευρώ) και το νοσοκομειακό προσωπικό να μην κάνει απολύτως τίποτα. γιατί δεν είναι δικιά τους αρμοδιότητα και γιατί δεν επαρκεί, (ισχυρίζονται αυτοί)Μου αρεσει ο τροπος που σκέφτεστε ! Εγω εν τούτοις αρνούμαι να επικαλεστώ μονο τους οικονομικούς λογους,μιας π ολο το υπολοιπο συστημα,ιατροφαρμακευτικό-συνταξιοδοτικό κλπ εναν ανθρωπο 65 + τον “καταδικάζει» και θα χρειαστει ενα ατομο να κανει τις «δουλειες» ,για τις οποιες εχει φροντίσει το «κρατος» στις βορειοευρωπαϊκές χωρες να κανει γι αυτα τα ατομα.
Στην Ελλαδα δε,απο προσωπικη εμπειρια-μαρτυρία πριν κανα μηνα,εντος του νοσοκομείου,μ εστειλε ο γιατρος να κανω γύρες στο νοσοκομειο μηπως βρω κανα αμαξίδιο ελευθερο,δεν υπηρχαν ουτε τραυματιοφορείς…
Ευτυχως ομως εχουμε γρηγορο ιντερνετ ολοι στα κινητά μας για ατελείωτο streaming…
Συμφωνω ως προς εμας που χειροτερεύουμε.Το δημοσιο θεωρω πια,εχω παραδείγματα που αλλαζει.Ισως οχι οπως θα θελαμε,αλλα για μας ως πολιτες και υπεραρκετό ειναι.θα συμφωνήσω απόλυτα σε ότι αφορά το σύστημα υγείας μας που εμείς οι ίδιοι φροντίσαμε να καταντήσει έτσι, κάναμε τους γιατρούς να απαιτούν φακελάκια (ευχαριστώ που έκανες καλά το παιδί μου πάρε 1000 ευρώ) και το νοσοκομειακό προσωπικό να μην κάνει απολύτως τίποτα. γιατί δεν είναι δικιά τους αρμοδιότητα και γιατί δεν επαρκεί, (ισχυρίζονται αυτοί)
και εδώ φταίει η κουλτούρα μας που μεσογειακή δεν θα την πεις. ανατολίτικη ναι.
γενικά όμως όποιος βολεύετε στο δημόσιο χάνετε μετά από κάποιο καιρό.
Μιλώντας ως ελεύθερη επαγγελματίας με καθημερινή τριβή με το δημόσιο μπορώ να πω οτι αλλάζει με βασανιστικά αργούς ρυθμούς και προσωπικα θεωρω πως δε θα "ιαθεί" ποτέ....Κι αν ιαθεί θα χω σχωρεθέι τουλαχιστον καμιά 20ετία χαχαχαχαχαΣυμφωνω ως προς εμας που χειροτερεύουμε.Το δημοσιο θεωρω πια,εχω παραδείγματα που αλλαζει.Ισως οχι οπως θα θελαμε,αλλα για μας ως πολιτες και υπεραρκετό ειναι.
το δημόσιο έχει καλυτερέψει μόνο εκεί που δεν επεμβαίνει ανθρώπινος παράγοντα. ηλεκτρονικά δηλαδή.Συμφωνω ως προς εμας που χειροτερεύουμε.Το δημοσιο θεωρω πια,εχω παραδείγματα που αλλαζει.Ισως οχι οπως θα θελαμε,αλλα για μας ως πολιτες και υπεραρκετό ειναι.
Ακριβωςτο δημόσιο έχει καλυτερέψει μόνο εκεί που δεν επεμβαίνει ανθρώπινος παράγοντα. ηλεκτρονικά δηλαδή.
αν χρειαστείς να πας αυτοπροσώπως σε κάποια υπηρεσία το χάος.
όπου ο/η υπάλληλος έχει κάνει τη θέση εργασίας τσιφλίκι. σε αντίθεση με ευρωπαϊκές χώρες.
Παντως μια "συμπνοια" επικρατει στη Μεσόγειο οσον αφορά το θεμα "μενω με τους γονεις"...Να'ναι αραγε μόνον οικονομικός ο λόγος ή να συναρταται με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των λαών της Μεσογείου???
Στην δικιά μου εποχή και στην δική μου χαμηλή κοινωνική τάξη το να μην μείνεις μόνος ήταν κυρίως θέμα οικονομικό, με δεδομένο ότι δεν είχες βοήθεια από πουθενά, παρά μόνο τον μισθό από την δουλειά σου.πιο πολύ οικονομικοί θα έλεγα στην Ελλάδα, τώρα.