DimiBiri
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Pending...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Αναμφίβολα, αλλά αυτό που με εχει προβληματισει (χρονια τωρα) είναι εαν ο ελληνας γονιός "σπρώχνει" το παιδι του να φυγει από τη "φωλιά" ακόμη κι αν τα βρεί σκούρα στην αρχή?Στην δικιά μου εποχή και στην δική μου χαμηλή κοινωνική τάξη το να μην μείνεις μόνος ήταν κυρίως θέμα οικονομικό, με δεδομένο ότι δεν είχες βοήθεια από πουθενά, παρά μόνο τον μισθό από την δουλειά σου.
Οι δουλειές δεν ήταν εύκολες, έπρεπε κλασσικά να έχεις γνωστό, συγγενή κλπ για να ελπίζεις σε μιά δουλειά με αξιοπρεπή μισθό ως νέος εργαζόμενος.
Όσοι γνωστοί και φίλοι είχαν εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη για διάφορους λόγους θέλοντας και μη ,πέρασαν πολύ δύσκολα τα πρώτα χρόνια, στα όρια της επιβίωσης, μέχρι να βρεθεί μία καλύτερη δουλειά η να ανεβεί ο μισθός.
Έχοντας γνωστους και συγγενεις σε άλλες χωρες (Αγγλία, Καναδά κ Γερμανία) η αντίληψη που μου έχουν μεταδώσει είναι "στα 18 το παιδί ή φεύγει από το σπίτι ή μενει και αναλάμβανει κάποια έξοδα". Πράγμα που με ξενίζει μεν αλλά πιστεύω οτι χτίζει την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθηση του παιδιού.