• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Έλληνες σε σχέση με άλλους λαούς

MVSylvia

Member
Δεν διαβασα αναλυτικα τα παραπανω σχολια, απλα ηθελα να προσθεσω οτι το να φυγεις απο το πατρικο σπιτι κ να μετρας κ το ευρω κ να τρως μακαρονια με τυρι, μονο οικονομικη ανεξαρτησια δεν το λες. Το να φυγεις κ να μπορεις να χτισεις μονος τη ζωη σου, ζωντας, κανοντας κινησεις, παιρνοντας αποφασεις και ρισκα, χτιζοντας μια καλη επαγγελματικη πορεια, παιρνοντας ενδεχομενως δανεια, αποταμιευοντας, αυτο ναι ειναι ουσιαστικη ανεξαρτησια. Βασικα πραγματα για τη ζωη ενος ανθρωπου που ποσοι Ελληνες ενηλικες των 25-40 μπορουν να εχουν;

STKF

Member
Μα αυτό είναι το κονσεπτ. Πληρώνουν όλοι παραπάνω φόρους για να έχουν επιδόματα και δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία υψηλού επιπέδου.

Εννοείς ότι και οι περισσότεροι που μετακομισαν Αθήνα έφεραν τη χωριάτικη νοοτροπία; Αυτό ίσως να έχει βάση. Η αλήθεια είναι ότι Αθηναίους με καταγωγή από Αθήνα στα βάθη των χρόνων δεν γνωρίζω και δεν ξέρω αν έχουν άλλη νοοτροπία.
Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν υπάρχει κάποια σταθερή κοινωνική άποψη στην Ελλάδα σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Προκύπτει κατά περίπτωση από τα δεδομένα. Αν μπορώ να φύγω από το σπίτι ,φεύγω. Αν δεν μπορώ, μένω μέχρι νεωτέρας.

dammys

Member
Μιλώντας ως ελεύθερη επαγγελματίας με καθημερινή τριβή με το δημόσιο μπορώ να πω οτι αλλάζει με βασανιστικά αργούς ρυθμούς και προσωπικα θεωρω πως δε θα "ιαθεί" ποτέ....Κι αν ιαθεί θα χω σχωρεθέι τουλαχιστον καμιά 20ετία χαχαχαχαχα
Ναι το δημόσιο αλλάζει με αργούς ρυθμούς....
ΑΛΛΑ οι ιδιώτες ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ποτέ...
Όποιος νομίζει ότι θα φύγει το κακό δημόσιο και θα ρθει ο καλός "Γερμανός " Ιδιώτης πλανιέται οικτρά...Συνήθως έρχεται ο κακός "Έλληνας" ιδιώτης που σου παρέχει την ίδια ή χειρότερη υπηρεσία με πριν ΑΠΛΑ έχει βάλει στην τσέπη του ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αφού χρησιμοποιεί ανασφάλιστους ή μαύρη εργασία και εκμεταλλεύεται τους αλλοδαπούς προς ιδίον όφελος...Και παραδείγματα έχω ΑΠΕΙΡΑ...ααα και όλα ΜΑΥΡΑ και μετά θα πάρει και τα επιδόματα ενοικίου,παιδικού σταθμού,πετρελαίου κτλ ΑΛΛΑ δεν μπορεί να αγοράσει ούτε αυτοκίνητο αφού δεν εμφανίζει εισοδήματα...Φυσικά και ΜΑΠΑ υπηρεσία να σου προσφέρει δεν τρέχει κάστανο και δεν βρίσκεις άκρη, αφού έχει ταίσει,τραπεζώσει,λαδώσει ανωτέρους και έχει πάρει τις συμβάσεις λόγω κόμματος,θρησκείας κτλ
Επίσης ο καλός ιδιώτης δεν αντέχει στον ανταγωνισμό με τα λαμόγια και γρήγορα αποσύρεται...σαν να ρίξεις ένα ψάρι σε πισίνα με καρχαρίες....

Φυσικά γι όλα φταίει το κακό δημόσιο .....

Αν δεν αλλάξει ο Ιδιώτης δεν αλλάζει και το Δημόσιο...

ΣΟΡΡΥ για το offtopic δε μπόρεσα να κρατηθώ...

paefstra

Member
Δεν διαβασα αναλυτικα τα παραπανω σχολια, απλα ηθελα να προσθεσω οτι το να φυγεις απο το πατρικο σπιτι κ να μετρας κ το ευρω κ να τρως μακαρονια με τυρι, μονο οικονομικη ανεξαρτησια δεν το λες. Το να φυγεις κ να μπορεις να χτισεις μονος τη ζωη σου, ζωντας, κανοντας κινησεις, παιρνοντας αποφασεις και ρισκα, χτιζοντας μια καλη επαγγελματικη πορεια, παιρνοντας ενδεχομενως δανεια, αποταμιευοντας, αυτο ναι ειναι ουσιαστικη ανεξαρτησια. Βασικα πραγματα για τη ζωη ενος ανθρωπου που ποσοι Ελληνες ενηλικες των 25-40 μπορουν να εχουν;
Οσοι λαμβανουν ενοικια καθε πρωτομηνια Τοτε αρχιζει το "αδραξε τη μερα" κλπ.

Δεν ειναι ολοι οι Ελληνες ιδιοι.

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σωστά. Εγώ προβληματίζομαι κυρίως σε άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν από την πατρική οικία αλλά επιλέγουν αν μείνουν...Τα οποία (στο δικό μου περίγυρο) είναι αρκετά.

Robert

Member
Σαν λαός έχουμε και την τάση να πουλάμε λίγο λεζάντα.Λέει κάποιος 'μένω μόνος,είμαι ανεξάρτητος κτλ κτλ'.Ωραία.Δεν λέει όμως πως ζει,αν τη βγάζει με μακαρόνια κάθε μέρα,αν κυκλοφορεί με τα μμμ για να μην καίει βενζίνη ή αν πάει στο σούπερ μάρκετ και παίρνει μετρημένα 2 ντομάτες,3 λεμόνια και 5 κρεμμύδια.

Πάντως με τριψήφιο μισθό,δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις απ'το πατρικό και να είσαι ανεξάρτητος.Και όσοι το κάνουν,σίγουρα συνεχίζουν να υποστηρίζονται απ'τους δικούς τους σε κάποιο βαθμό.Τώρα κάτι υπερβολές που έχω ακούσει 'θα κάνω και δυο δουλειές αν χρειαστεί',αυτά είναι αφύσικα.Αν είναι να ζεις μόνο για να δουλεύεις,να μου λείπει.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
οσο δεν αποκτησουμε την νοοτροπια "μενω με αλλοσυ 2-3" δεν προκειται ποτε να αλλαξει αυτο (βαζω και τον εαυτο μου μεσα)
με σημερινους μισθους δεν μπορεις να ζησεις μονος σου.
εκτος αν διοριστεις στην βουλη
βαλε και σε αυτο την νοοτροπια καποιων του στυλ "γιατι να φυγω απο το πατρικο αφου κανω ζωαρα και ολα τα λεφτα τα τρωω στα ΧΧΧΧ " δενει το γλυκο

Sevro

Member
Ειναι και οικονομικοι αλλα και κουλτουρας οι λογοι.

Η Δανια σε πληρωνει για να μη μενεις με τους γονεις σου ως φοιτητης. Ενα αντιστοιχο scheme εχει η Φινλανδια. Προφανως αν και η Ελλαδα προσεφερε κατι αντιστοιχο δε θα βλεπαμε το ιδιο ποσοστο.

Απ την αλλη ειναι και θεμα κουλτουρας, μιας που δεν υπαρχει η ιδια διαθεση/επιμονη απ τους νεους να φυγουν απ το σπιτι και να ζησουν μονοι τους, ακομα κι οταν μπορουνε. Δινεται λιγοτερο εμφαση στην ανεξαρτησια στην ελληνικη/βαλκανια κουλτουρα και θεωρειται λιγο πολυ δεδομενο οτι ζεις με την οικογενεια μεχρι να φτασεις ενα αλφα εισοδημα, ενω σε πολλες αλλες χωρες θεωρειται τρομερα παραξενο να ζεις με την οικογενεια αν δεν εισαι τελειως απορος.

paefstra

Member
Σωστο το βρισκω αυτο στις βορειες χωρες, γιατι ποτε καμια γιαγια δεν κρατησε εγγονια στην παιδικη ηλικια για να βοηθησει και οι γονεις εχουν χορτασει να τα βλεπουν ως τα 18. Με μηδαμινη ανεργια, εξω απο την πορτα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μα αυτό είναι το κονσεπτ. Πληρώνουν όλοι παραπάνω φόρους για να έχουν επιδόματα και δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία υψηλού επιπέδου.
Παραπάνω φόρους από ποιον; Προσωπικά αν πλήρωνα το φόρο από την επιχείρηση μου στη Γαλλία και όχι στην Ελλάδα θα γλιτωνα κάποιες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Κάτι άλλο: Τι μπουρδέλο είναι αυτό ρε παιδιά στα Δυτικά προάστια της Αθήνας; Επισκέφθηκα προχθές φίλο που ζει στο Περιστέρι και κατηφορησαμε πεζοί τη Θηβών μέχρι το Αιγάλεω. Κάθε 5 βήματα κι ένα εμπόδιο, στην κυριολεξία. Οι άνθρωποι με ή σε καροτσάκια, με κινητικά προβλήματα, τα μικρά παιδιά πως κυκλοφορούν εκεί; Καθολική έλλειψη σεβασμού στο συνάνθρωπο. Ντροπή

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Παραπάνω φόρους από ποιον;
Εκτός της Δανίας (αν κι αυτήν την έχει κερδίσει κάποιες χρονιές) από όλους τους άλλους.

Total_tax_revenue_by_Member_States_and_EFTA_countries,_2019_and_2020,_%_of_GDP.png

Φυσικά προτιμώ να πληρώνω περισσότερους φόρους στη Γαλλία και να νιώθω μια ασφάλεια ότι δεν θα μείνω ξεκρεμαστος αν κάτι πάει στραβά και να έχω αυτό το σύστημα υγείας παρά να παίζω σε λαχείο τη ζωή μου.

Robert

Member
οσο δεν αποκτησουμε την νοοτροπια "μενω με αλλοσυ 2-3" δεν προκειται ποτε να αλλαξει αυτο (βαζω και τον εαυτο μου μεσα)
με σημερινους μισθους δεν μπορεις να ζησεις μονος σου.
εκτος αν διοριστεις στην βουλη
βαλε και σε αυτο την νοοτροπια καποιων του στυλ "γιατι να φυγω απο το πατρικο αφου κανω ζωαρα και ολα τα λεφτα τα τρωω στα ΧΧΧΧ " δενει το γλυκο
Κακά τα ψέματα,εδώ οι πιο πολλοί θα πάνε για συγκατοίκηση μόνο αν είναι ζευγάρι σε φάση γάμου.Δύσκολα πλέον να φύγει κάποιος για να μείνει μόνος του ή με άλλα άτομα.Όχι φυσικά γιατί δε θέλει αλλά λόγω του οικονομικού ή και γιατί μπορεί να μην βρίσκει άλλα άτομα.Στο πατρικό κανεις δε νομίζω να κάνει ζωάρα,απλά συμβιβάζονται.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom