tripdreamer1975
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κάπου μακριά
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λος Ρόκες
Συμφωνώ απόλυτα με τον bloodymary. Το παρακάναμε με το θέμα.
Ακριβώς ΕΡΣΗ. Η τέχνη επίσης είναι σπουδαίος δείκτης καταγωγής. Η Μινωική τέχνη παραπέμπει στην τέχνη της Συρίας και της Μεσοποταμίας ( Ebla και Mari ), καθώς και στα ευρήματα του Άνω Ευφράτη. Υπάρχουν επίσης Αιγυπτιακές επιρροές.Η γλωσσα και η θρησκεια ειναι δυο πολυ ισχυρα χαρακτηριστικα που μας επιτρεπουν να ενταξουμε καποιον πληθυσμο στα ελληνικα φυλλα η οχι. Οι Μινωιτες απ΄οτι φαινεται, οταν ακμασε ο πολιτισμος τους, ειχαν καποιο αλλο θρησκευτικο συστημα το οποιο δεν το γνωριζουμε επαρκως, αλλα που φαινεται να περιελαμβανε κυριως γυναικειες θεοτητες (βλ θεα των φιδιων κλπ και μια σχεση με τους ταυρους, γνωστη ειναι η τοιχογραφια με τα ταυροκαθαψια).
Πραγματι! Τωρα που ημουν στην Αιγυπτο ειδα στο Αιγυπτιακο Μουσειο ενα αναγλυφο με μια σκηνη με θεμα αθλητες (οι χορευτες - νεοι τελος παντων) οι οποιοι πηδουσαν πανω στην πλατη των ταυρων απο το μερος του κεφαλιου, εκαναν καποια ακροβατικα πανω στην πλατη και πηδουσαν στο εδαφος απο την πλευρα της ουρας. Ο ξεναγος εξηγησε οτι επροκειτο για εναν θρησκευτικης φυσης εορτασμο. Περιττο να πω ποσο εντονα μου θυμιζε το αναγλυφο αυτο την τοιχογραφια των ταυροκαθαψιωνΥπάρχουν επίσης Αιγυπτιακές επιρροές.
παιδια γεια σας! εγω πριν 2 χρονια ειχα παει με γκρουπ πραγα-βιεννη-βουδαπεστη... ε λοιπον, παραπονο δεν εχω!! το γκρουπ μας ηταν δακτυλοδυκτουμενο, οπου κι αν πηγαιναμε! στο ξενοδοχειο να φωναζουν οι περισσοτεροι "καλα σε τι σταυλο μας φερατε!!(που το ξενοδοχειο ηταν μια χαρα)", στο λεωφορειο να παραπονουνται και να απαιτουν να κατσουν στις μπροστα θεσεις του λεωφορειου ("γιατι να καθονται συνεχεια ΑΥΤΟΙ στις μπροστα θεσεις??? να κατσουμε και μεις λοιπον καμια φορα!!" και οταν πια καθονταν στις μπροστινες θεσεις να μουρμουριζουν "εμμμ βεεεβαια...αυτοι τωρα καθονται στις πισω θεσεις και απλωνονται!! θελουμε και μεις λοιπον να απλωθουμε!!!" ΕΛΕΟΣΣΣ!!!) εν τω μεταξυ δεν σας περιγραφω ΤΙ γινοταν οταν πια ερχοταν η ωρα του μπουφε (πρωινο κ μεσημεριανο)... να πεφτουν ολοι οι δικοι μας με τα μουτρα, στην κυριολεξια, να σπρωχνουν ο ενας τον αλλο για το ποιος θα προλαβει να βαλει τα πιο πολλα στο πιατο του, να αδειαζουν οι δισκοι και να μην αφηνουν τους σερβιτορους να τους παρουν για να τους ξαναγεμισουν!! φρικη σας λεω, ολοι οι τουριστες απο γκρουπ αλλων χωρων τους κοιτουσαν με ενα υφος καρα-υποτιμητικοτατο (και με το δικιο τους οι ανθρωποι!!) λες και ειχαν να φανε αιωνες εκαναν (και εν τω μεταξυ τρωγαμε ολη μερα περιττο να σας πω!!)
αυτα και αλλα πολλα... δεν λεω οτι ΟΛΟΙ οι ελληνες τουριστες ειναι ετσι αλλα ηθελα απλα να καταθεσω την εμπειρια μου κι εγω...!!
Ε δεν το λένε ακριβώς έτσι... Πρώτα αρχίζουν με τα "κοσμητικά" επίθετα (βλέπε μα...κας) και μετά συναγωνίζονται στο ποιος θα ακουστεί περισσότερο!ξεχασες κατι...οταν και αμα, παει καποιος κ τους κανει παρατηρηση απο το ξενοδοχειο ακουει σε ελληνικα πανατ το γνωστο: αντε ρε χωριαταρε...οταν εμεις καναμε την Ακροπολη εσεις ησασταν ακομα στα δεντρα....
Έτσι, έτσι. Έρχονται στην Ελλάδα και (ορισμένοι) ξεδίνουν. Πετάνε σκουπίδια στο δρόμο, παραβιάζουν το κόκκινο. Που να τολμήσουν στη Γερμανία.Όπως επίσης έχω δει και 'πολιτισμένους' Γερμανούς στην Ελλάδα που πετάνε ό,τι σκουπίδι βρουν στο δρόμο, πράγμα που δε θα έκαναν ποτέ στη δική τους χώρα γιατί θα έτρωγαν κανένα τρελλό πρόστιμο και βρίσκουν την Ελλάδα να βγάλουν όλη τη βλαχιά τους!
Να μιλάνε στο κινητό. Όχι να γκαρίζουν και να ακούγονται στο χιλιόμετρο.Τι πρόβλημα έχεις εσύ?
Σαφώς και καλά κάνουν να φωνάζουν στο κινητό και να ψωνίζουν. Κανένας δεν είπε να μη το κάνουν. Απλώς το σχολιάζουμε. Κουβέντα να γίνεται. Μην αρπάζεσαι.