• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Έκλεισα για Λονδίνο, μήπως βιάστηκα;

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Toν Πύργο του Λονδίνου εννοούσα (Τower of London), εννοείται βέβαια πως για να παμε εκεί θα περάσουμε απέναντι από την πιο ωραία γέφυρα του Λονδίνου :)
Το εχεις και την πεμπτη και με μπερδεψες
Δε θα προλάβουμε 2-3 ώρες να δούμε κάποια βασικά στο Βρετανικό; Το έβγαλα από την Τεταρτη γιατι θαναι κλειστο και πήγε για Παρασκευή βράδυ
Τι να σου πω? εσεις ο,τι πειτε. Εμενα πχ η τεχνη του Ειρηνικου μου εφαγε κοντα μια ωρα απο το πουθενα
Το clipper τι έιναι;καραβάκι; Θα λειτουργούν συγκοινωνίες εκεί 26/12;
Ναι, δεν ξερω. Ε καλα μη μπειτε στο αστεροσκοπιο, καντε βολτα στο λοφο.

echo2011

Member
Το εχεις και την πεμπτη και με μπερδεψες
Ναι το έχω και την Πέμπτη γιατί τότε θα μπούμε μέσα, την Τρίτη θαναι κλειστό, απέξω θα περάσουμε οπως και από όλα τα υπόλοιπα την Τρίτη..

Τι να σου πω? εσεις ο,τι πειτε. Εμενα πχ η τεχνη του Ειρηνικου μου εφαγε κοντα μια ωρα απο το πουθενα
Μακάρι να ήταν ανοιχτό και στις 26 για να μπορούσαμε να πάμε και δευτερη επισκεψη.. Βεβαια αφού θαναι ανοιχτό ως αργά τη Παρασκευή ίσως τελικά αυτή η μέρα είναι γενικά καλύτερη επιλογή γιατι θα μπορέσουμε να κατσουμε περισσότερο..

Ναι, δεν ξερω. Ε καλα μη μπειτε στο αστεροσκοπιο, καντε βολτα στο λοφο.
Δε θα μπορούμε να μπούμε, είδα το site τους, είναι κλειστά στις 26/12 όπως και cutty sark και τα μουσεία στο Greenwich.. Αλλά αφού λες ότι αξίζει η βόλτα, και αφού δε θαναι τίποτα ανοιχτό γενικά εκείνη τη μέρα, μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή..

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
echo2011;45487 [B said:
Παρασκευή 28/12[/B]
Ηampton court palace (γύρω στις 4 ώρες), μετά τα αγόρια στο γήπεδο/μουσείο της Chelsea, και τα κορίτσια στο V&A museum.
Aργά το απόγευμα (τις Παρασκευές είναι ανοιχτά ως αργά) Τate modern (πιο πολύ για τη θέα αλλά θα χαζέψουμε και λίγο τα έργα), Βritish museum (2-3 ώρες), national gallery (για να δούμε κάποιους συγκεκριμένους πίνακες άρα μικρή στάση
.
Αν καταφέρεις και πας και δεις αυτά τα τρία μουσεία σ ένα απόγεμα θα σε γράψουμε στο βιβλίο Γκίνες:haha:!ούτε γι αστείο δε βγαίνει,
κατ αρχάς είναι σε διαφορετικές τελείως κατευθύνσεις και ναι οκ το Λονδίνο έχει άψογες συγκοινωνίες αλλά δεν είναι και το κάθε λεωφορείο η η κάθε στάση μετρό στα πόδια σου...για να πας στα 3 αυτά μέρη να τα δείς σ ένα απόγεμα μόνο αν ...διακτινισθείς.:haha:....
Είναι και σαν κτίρια-μουσεία ΤΕΡΑΣΤΙΑ και μόνο να μπείς και να κάνεις μιά απλή γύρα μιά βόλτα μέσα στο καθένα να χαζέψεις απλώς τους εσωτερικούς χώρους και τη διαρρύθμιση του καθενός θέλεις χρόνο,πόσο μάλλον αν πείς να ΔΕΙς πράγματα,
οπότε μη στεναχωρηθείς αν δεν δεις το ένα η τα δύο απ αυτά,γνώμη μου ξεκίνα πρώτα από το British και δες το τόσο όσο να το ευχαριστηθείς(όχι δηλαδή βεβιασμένα με τη σκέψη αχ να προλάβω να πάω και στα άλλα)μετά tate modern(που βέβαια αυτή απ ότι κατάλαβα είναι κοντά στο ξενοδοχείο σας;άρα μήπως μπορούσατε να τη δείτε άλλη μέρα;)και ν αφήσεις στο τέλος τη national.

echo2011

Member
Αν καταφέρεις και πας και δεις αυτά τα τρία μουσεία σ ένα απόγεμα θα σε γράψουμε στο βιβλίο Γκίνες:haha:!ούτε γι αστείο δε βγαίνει,
κατ αρχάς είναι σε διαφορετικές τελείως κατευθύνσεις και ναι οκ το Λονδίνο έχει άψογες συγκοινωνίες αλλά δεν είναι και το κάθε λεωφορείο η η κάθε στάση μετρό στα πόδια σου...για να πας στα 3 αυτά μέρη να τα δείς σ ένα απόγεμα μόνο αν ...διακτινισθείς.:haha:....
Είναι και σαν κτίρια-μουσεία ΤΕΡΑΣΤΙΑ και μόνο να μπείς και να κάνεις μιά απλή γύρα μιά βόλτα μέσα στο καθένα να χαζέψεις απλώς τους εσωτερικούς χώρους και τη διαρρύθμιση του καθενός θέλεις χρόνο,πόσο μάλλον αν πείς να ΔΕΙς πράγματα,
οπότε μη στεναχωρηθείς αν δεν δεις το ένα η τα δύο απ αυτά,γνώμη μου ξεκίνα πρώτα από το British και δες το τόσο όσο να το ευχαριστηθείς(όχι δηλαδή βεβιασμένα με τη σκέψη αχ να προλάβω να πάω και στα άλλα)μετά tate modern(που βέβαια αυτή απ ότι κατάλαβα είναι κοντά στο ξενοδοχείο σας;άρα μήπως μπορούσατε να τη δείτε άλλη μέρα;)και ν αφήσεις στο τέλος τη national.
To καταλαβαίνω αλλά δε μου παει καρδιά να αφαιρέσω κάποιο..Και θαναι κλειστα όλες τις προηγούμενες μέρες (πλην της Πέμπτης που δε χωράει τπτ άλλο). Αυτό που σκέφτηκα είναι πως εκείνη τη Παρασκευή θα χουμε συνολικά 4-5 ώρες (από τις 4.00-5.00 ως τις 9) για να δούμε κάποια πράγματα στο Βρετανικο, για να δω κάποιους συγκεκριμένους πίνακες στη National gallery και μετά Tate modern (που είναι κοντα στο ξενοδοχείο).. Aν δε τα προλαβουμε η μόνη λύση είναι να πάμε στη Tate το πρωί του Σαββάτου πριν το Νοtting hill. Αυτό σου ακούγεται πιο εφικτό; Στις 15.30 θα φευγουμε για να έχουμε χρόνο να χαζέψουμε και στο αεροδρόμιο.

XRISTOS71

Member
echo2011 said:
To καταλαβαίνω αλλά δε μου παει καρδιά να αφαιρέσω κάποιο..Και θαναι κλειστα όλες τις προηγούμενες μέρες (πλην της Πέμπτης που δε χωράει τπτ άλλο). Αυτό που σκέφτηκα είναι πως εκείνη τη Παρασκευή θα χουμε συνολικά 4-5 ώρες (από τις 4.30-5.00 ως τις 9) για να δούμε κάποια πράγματα στο Βρετανικο, για να δω κάποιους συγκεκριμένους πίνακες στη National gallery και μετά Tate modern (που είναι κοντα στο ξενοδοχείο).. Aν δε τα προλαβουμε η μόνη λύση είναι να πάμε στη Tate το πρωί του Σαββάτου πριν το Νοtting hill. Αυτό σου ακούγεται πιο εφικτό; Στις 15.30 θα φευγουμε για να έχουμε χρόνο να χαζέψουμε και στο αεροδρόμιο.
Πρέπει σε όλα αυτα που θες να κανείς να υπολογίζεις τον παράγοντα κόσμος " ουρές " . Τέτοιες μέρες θα γίνετε της
τρελης το πάρτυ παντού και ειδικά στα μουσεία που πανε εκτός των τουριστών και οι Αγγλοι με τα παιδιά τους .

Με ποια αεροπορική πάτε ;; Αν φευγετε με ΒΑ αξίζει το terminal 5
αν πετάτε απο terminal 123 τσάμπα όνειρα κανείς !!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
To καταλαβαίνω αλλά δε μου παει καρδιά να αφαιρέσω κάποιο..Και θαναι κλειστα όλες τις προηγούμενες μέρες (πλην της Πέμπτης που δε χωράει τπτ άλλο). Αυτό που σκέφτηκα είναι πως εκείνη τη Παρασκευή θα χουμε συνολικά 4-5 ώρες (από τις 4.00-5.00 ως τις 9) για να δούμε κάποια πράγματα στο Βρετανικο, για να δω κάποιους συγκεκριμένους πίνακες στη National gallery και μετά Tate modern (που είναι κοντα στο ξενοδοχείο).. Aν δε τα προλαβουμε η μόνη λύση είναι να πάμε στη Tate το πρωί του Σαββάτου πριν το Νοtting hill. Αυτό σου ακούγεται πιο εφικτό; Στις 15.30 θα φευγουμε για να έχουμε χρόνο να χαζέψουμε και στο αεροδρόμιο.
ναι αυτό που ακούγεται πιο εφικτό,με σωστό προγραμματισμό ξεκινώντας νωρίς(η tate νομίζω ανοίγει στις 10)μπορείτε να πάτε notting hill-Portobello μετά τις 9μιση στήνονται οι πάγκοι και ξεκινάει η κίνηση και μεσημέρι πάτε στην tate η το ανάποδο.Μέχρι τις 3μιση έχετε χρόνο

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Aν δε τα προλαβουμε η μόνη λύση είναι να πάμε στη Tate το πρωί του Σαββάτου πριν το Νοtting hill..
Στο Notting Hill για ποιό λόγο θέλετε να πάτε? Για να χαζέψετε την περιοχή και τα μαγαζιά ή για ν' αγοράσετε κάτι?

Αν είναι το πρώτο, γνώμη μου είναι να πάτε στην Τέητ, κι αν μείνει χρόνος, κάνετε μια βόλτα.

Αν είναι το δεύτερο, κι αν δεν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας, μάλλον τζάμπα κόπος και προσδοκίες. Οι τιμές είναι πολύ ακριβότερες απ' ό,τι θα βρείτε κάτι αντίστοιχο στο Κάμντεν (ή και αλλού: εγώ δεν λέω πού, αν το ξέρει ο Σπύρος και θέλει, ας το πει) που είναι καλύτερα, βέβαια, να πάτε Σάββατο πρωί (κάποια μαγαζάκια είναι ανοικτά κάθε μέρα).

Το πώς θα καταφέρετε να τα χωρέσετε όλα μέσα, δεν ξέρω. Εγώ 20 χρόνια το παλεύω το Λονδίνο κι ακόμη δεν τό'χω καταφέρει! :haha:

XRISTOS71

Member
babaduma said:
Στο Notting Hill για ποιό λόγο θέλετε να πάτε? Για να χαζέψετε την περιοχή και τα μαγαζιά ή για ν' αγοράσετε κάτι?

Αν είναι το πρώτο, γνώμη μου είναι να πάτε στην Τέητ, κι αν μείνει χρόνος, κάνετε μια βόλτα.

Αν είναι το δεύτερο, κι αν δεν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας, μάλλον τζάμπα κόπος και προσδοκίες. Οι τιμές είναι πολύ ακριβότερες απ' ό,τι θα βρείτε κάτι αντίστοιχο στο Κάμντεν (ή και αλλού: εγώ δεν λέω πού, αν το ξέρει ο Σπύρος και θέλει, ας το πει) που είναι καλύτερα, βέβαια, να πάτε Σάββατο πρωί (κάποια μαγαζάκια είναι ανοικτά κάθε μέρα).

Το πώς θα καταφέρετε να τα χωρέσετε όλα μέσα, δεν ξέρω. Εγώ 20 χρόνια το παλεύω το Λονδίνο κι ακόμη δεν τό'χω καταφέρει! :haha:
Συμφωνώ με ολα τα παραπανω και ιδιαιτερα με την τελευταία παράγραφο
του baba

Οσοι προγραμματίζουν ταξίδι ειδικά σε πόλεις όπως το Λονδίνο το Παρίσι λογω μεγέθους και ποικιλίας πραγμάτων που μπορούν να δουν ,πέφτουν στην παγίδα του να προλάβω να δω τα πάντα και χάνουν την πραγματικη ουσία του ταξιδιού που είναι η ευχαρίστηση και η απόλαυση

Μιλάω απο προσωπικές εμπειρίες που προσπαθώντας να δω περισσότερα δεν ευχαριστηθηκα όσο ήθελα το ταξίδι .

paefstra

Member
Αυτό που σκέφτηκα είναι πως εκείνη τη Παρασκευή θα χουμε συνολικά 4-5 ώρες (από τις 4.00-5.00 ως τις 9) για να δούμε κάποια πράγματα στο Βρετανικο, για να δω κάποιους συγκεκριμένους πίνακες στη National gallery και μετά Tate modern (που είναι κοντα στο ξενοδοχείο)..\.
Σε 4-5 ώρες προλαβαίνεις άνετα να πας σε ένα μουσείο. Σε 5 ώρες με το ζόρι σε 2. Σε 3 μουσεία πας μόνο για να μπεις και να βγεις.
Η Tate είναι τεράστια και αν κατάλαβα καλά θέλετε και να καθήσετε για τη θέα. Αυτό μόνο σημαίνει απίστευτη ουρά.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω πώς θα δείτε μόνο συγκεκριμένους πίνακες σε ένα μουσείο σε ελάχιστη ώρα. Θα τους παραγγείλετε να σας τους φέρουν στην είσοδο; Θα πρέπει να τους αναζητήσετε σε όλο του μουσείο...
Ανέφικτα όλα αυτά και με τις μετακινήσεις, ένα φαϊ, έναν καφέ ή μια τουαλέτα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δευτέρα 24/12 από τις 18.30 και μετά (φτάνουμε heathrow 16.20)
μια πρώτη βραδυνή βόλτα σε trafalgar square, covent garden, soho, chinatown
Να αρχισετε απο Covent Garden γιατι τα εμπορικα κλεινουν νωρις.

Τρίτη 25/12
Εφόσων δε θα υπάρχει συγκοινωνία θα κάνουμε μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια ξεκινώντας από το σταθμο waterloo που θα μενουμε, πλάι στο ποτάμι ως london tower και μετά στους δρόμους του city, St Paul, Soho, trafalgar square, covent garden, st James park ως Buckingham palace,Westminster abbey, houses of parliament, aπέναντι στο Lampath palace, imperial war museum, και πίσω στο ξενοδοχείο που είναι εκεί κοντά. Υπολόγισα με το google earth και αυτή τη διαδρομή που θέλω να ακολουθήσουμε τη δίνει διάρκειας 3 ωρών. Αν συμπεριλάβουμε στάσεις για φωτογραφίες, φαγητό κτλ. θα φτάσει 4-5 το απόγευμα αν ξεκινήσουμε γύρω τις 10 το πρωί.
Ο Χριστος και η Ελιζαμπεθ η αδαμαντινη. Και μονο που τα διαβασα πονεσαν τα ποδια μου. Με 3 ωρες περπατημα δεν νομιζω να βγαινει αυτος ο Μαραθωνιος. Καλυτερα να νοικιασετε ποδηλατα. Ειναι εξαιρετικη ευκαιρια με αδειους δρομους. Αποφυγετε τη βολτα στο Westminster τετοια μερα που δεν εχεις κανενα μερος για να μπεις να ζεσταθεις. Θα ειστε πολλες ωρες στο κρυο και το ποταμι κυριλεκτικα ξυριζει.

Υπολογιστε: Δεν θα βρειτε πολλα μερη ανοιχτα για φαγητο και ειδικα μετα το απογευμα δεν υπαρχει σχεδον τιποτα ανοιχτο περα απο τα μαγαζια των μουσουλμανων.

Tετάρτη 26/12
Bόλτα στο Greenwich, επιστροφή και ψώνια όσο πάρει
Ο κοσμος αυτη τη μερα ή γηπεδο παει ή για ψωνια. Αν δεν κανετε τιποτα απο τα δυο τη μερα θα εχετε χασει την boxing day. Βαλε το Hyde Park για ενα διαλλειμα. H Wonderland ειναι ανοιχτη ως βραδι.
Στο Greenwich θα πηγαινα γυρω στις 2 το μεσημερι, αν δεν μπορουσα να το κολλησω αλλη μερα.

Υπολογιστε: Οι central και Waterloo & City lines (κοκκινη και θαλασσι ανοιχτο) ειναι κλειστες στις 26/12

Πέμπτη 27/12
St paul, Tower of London, Hyde park, Harrods, μουσείο φυσικής ιστορίας και μουσείο επιστημών (στα δύο πρώτα 3-4 ωρες σύνολο, ενώ στα υπόλοιπα σύντομη περιήγηση)
Αντε παλι St Paul. Ταμα εχετε κανει να προσκυνατε καθε δυο μερες τον Αγιο;
Ο πυργος με τα Harrods, National museum και Science museum ειναι σε τελειως διαφορετικες κατευθυνσεις. Καλυτερα να κολλησεις το V&A. Επισης ο χρονος σου ειναι αρκετα αισιοδοξος αλλα το προγραμμα βγαινει αν βγαλεις St Paul, Hyde Park.

Υπολογιστε: Οι circle και district lines (κιτρινη και πρασινη) ειναι κλειστες απο 27/12 την παραμονη Πρωτοχρονιας.

Παρασκευή 28/12
Ηampton court palace (γύρω στις 4 ώρες), μετά τα αγόρια στο γήπεδο/μουσείο της Chelsea, και τα κορίτσια στο V&A museum.
Aργά το απόγευμα (τις Παρασκευές είναι ανοιχτά ως αργά) Τate modern (πιο πολύ για τη θέα αλλά θα χαζέψουμε και λίγο τα έργα), Βritish museum (2-3 ώρες), national gallery (για να δούμε κάποιους συγκεκριμένους πίνακες άρα μικρή στάση)
Στη θεση του Hampton Court θα εβαζα το Greenwich και μετα Tate, Βρετανικο και Πινακοθηκη.

Υπολογιστε: Τις μεγαλες αποστασεις απο τους σταθμους του tube, καθως και τις μεταξυ τους αποστασεις.

Σάββατο 29/12 (ως τις 16.00 γιατί 19.00 πετάμε από Ηeathrow)
Βόλτα στο Notting hill και κάποια τελευταία ψώνια
Αν εχετε προλαβει ολα τα αλλα ειναι ΟΚ. Επισης μπορειτε να κολλησετε και το Stamford Bridge

Αυτά έχω σκεφτεί, ακουω προτάσεις!

1) Καταρχάς βγαίνει; έχω ξεχάσει κάτι βασικό;
2) Αν προλάβουμε κι άλλη μία αγορά ποια να προτιμήσουμε Borough ή Camden; Και ποια μέρα/ώρα να την βάζαμε;
3) Άλλο πάρκο δεν πρόσθεσα γιατί χειμωνιάτικα δε ξέρω αν αξίζει τόσο σε σχέση με τα υπόλοιπα αξιοθέατα. Αν όμως αξίζει πολύ καποιο και χωράει πείτε!
4) Στη βόλτα της Τρίτης που θα είναι όλα κλειστά υπάρχει κάπου που είναι ωραία να πάμε με τα πόδια και δε το έβαλα; Για το βράδυ των Χριστουγέννων τι προτείνετε; Κάτι που να είναι ανοιχτό την Τετάρτη;;
5) Υπάρχει κανένα αξιοθέατο ή αγορά που να'ναι ανοιχτα και λίγο πιο αργά; π.χ. ως 7-8 το βράδυ.. (εκτός london eye γιατί αν πάμε θέλω να'ναι μέρα ακόμα για φωτογραφίες)

Ευχαριστώωωω
1) Βγαινει, με πιεση βεβαια.
2) Αν αποφασισεις να πας Camden να ξες πως η Nothern line (μαυρη) θα ειναι κλειστη απο 25/12 μεχρι και 30/12. Λεωφορειο με την κινηση που θα εχει ξεχνα το. Αρα σου μενει Overground μονο.
3) Καλα εκανες γιατι ετσι κι αλλιως δεν προλαβαινεις
4) Ρωτηστε στο ξενοδοχειο και κανεναν ανθρωπο της γειτονιας.
5) Καταφερες με ενα μοναδικο τροπο να αποκλεισεις την καρδια του West end, το κομματι δηλαδη μεταξυ Piccadilly Circus και Leicester Square. Επισης απο το προγραμμα σου απουσιαζει καποιο μιουζικαλ που θα μπορουσε να προστεθει.

echo2011

Member
Με ποια αεροπορική πάτε ;; Αν φευγετε με ΒΑ αξίζει το terminal 5
αν πετάτε απο terminal 123 τσάμπα όνειρα κανείς !!
Mε ΒΑ ταξιδεύουμε γιαυτό άφησα χρόνο για το αεροδρόμιο..:)

Πολύ χρήσιμες όλες οι συμβουλές από όλους σας παιδιά! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Τώρα τις επεξεργάζομαι για να δω τι αλλαγές μπορώ να κάνω και να είμαστε πιο άνετοι! Τριπάκια σ'ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις τόσο αναλυτικές οδηγίες!
Μόλις καταλήξω στις αλλαγές θα χρειαστώ ξανά τη βοήθεια σας!

Ο Χριστος και η Ελιζαμπεθ η αδαμαντινη.
Xαχαχαχαχα!

Και μονο που τα διαβασα πονεσαν τα ποδια μου. Με 3 ωρες περπατημα δεν νομιζω να βγαινει αυτος ο Μαραθωνιος.
3 ώρες το δίνει το google earth αλλά εγώ υπολογίζω το διπλό χρόνο με τις στάσεις.. Μας αρέσει πολύ το περπάτημα, έχουμε κάνει χειρότερα και με θερμοκρασίες αρκετά κάτω απ'το 0.. Όμως κοιτάω τις προτάσεις σου να δω πως θα το μαζέψω λιγάκι.. Μπορεί π.χ. να σπάσω στα δύο τον περίπατο αφού θα χουμε όλη τη μέρα μπροστά μας και όλα θαναι κλειστά.. Δηλαδή μισή διαδρομή 3-4 ώρες το πρωί, μετά ξεκούραση και άλλες 2-3 ώρες το απόγευμα (wonderland στο hyde park θα'ναι ανοιχτά; μήπως έβαζα εδώ και το hyde park). To θέμα είναι ότι όλα αυτά θα θέλουμε να τα δούμε με το φως της μέρας και θα νυχτώνει πολύ νωρίς..

Βαλε το Hyde Park για ενα διαλλειμα. H Wonderland ειναι ανοιχτη ως βραδι. Στο Greenwich θα πηγαινα γυρω στις 2 το μεσημερι, αν δεν μπορουσα να το κολλησω αλλη μερα.
Σκέφτομαι πως αν βάλω Hyde park εδώ δε θα μας μείνει αρκετός χρόνος για ψωνια και δεν θέλω να φάμε ώρες και από άλλη μέρα για ψώνια. Το Greenwich δε νομίζω να μπορεί να κολλησει αλλη μέρα αλλά θα κοιτάξω αυτό που λες, να πάμε μεσημέρι.. Τρόπο για να πάμε Greenwich την boxing day θα βρούμε; Εννοώ λειτουργούν κανονικά;

Αντε παλι St Paul. Ταμα εχετε κανει να προσκυνατε καθε δυο μερες τον Αγιο;
χαχαχαχα! Ξαναέβαλα St Paul γιατί την Τρίτη θα περάσουμε απλά απέξω αφου θα'ναι κλειστά για sightseeing.. Αλλά ευτυχώς θα είναι ανοιχτά την boxing day οπότε λέω να φύγει απ'τη Πέμπτη και να πάει Τετάρτη..

2) Αν αποφασισεις να πας Camden να ξες πως η Nothern line (μαυρη) θα ειναι κλειστη απο 25/12 μεχρι και 30/12. Λεωφορειο με την κινηση που θα εχει ξεχνα το. Αρα σου μενει Overground μονο.
5) Καταφερες με ενα μοναδικο τροπο να αποκλεισεις την καρδια του West end, το κομματι δηλαδη μεταξυ Piccadilly Circus και Leicester Square. Επισης απο το προγραμμα σου απουσιαζει καποιο μιουζικαλ που θα μπορουσε να προστεθει.
Camden δε θα πάμε όπως το βλέπω, δε βγαίνει.. West end, leicester square θα πάμε το πρωτο απόγευμα παραμονή Χριστουγέννων μαζί με όλα τα κοντινά. Θα βάλω πρώτα covent garden αφου λες ότι κλεινουν νωρίς..

Εγραψα στις σημειώσεις μου τις γραμμές μετρό που μου λες πως είναι κλειστες για να δω πως θα μετακινηθούμε εκεινες τις μέρες.. Υπάρχει περίπτωση επειδή φτάνουμε Heathrow 24/12 να είναι υπερβολικά αραιά τα δρομολόγια με tube και να καθυστερήσουμε πολύ απ'το αεροδρόμιο;

Η tate modern μετακινήθηκε για Σάββατο πρωί.. όλοι αυτό προτίνετε και έχετε δίκιο..ότι χρόνος μείνει μετά Notting Hill..απλά για τη βόλτα θα πάμε μιας και λογικά Σάββατο θαναι ωραία στην αγορά (Camden δε θα πάμε για να δούμε κάτι "αντίστοιχο")..

Θα συναντήσουμε ουρές ακόμα και στα μουσεία που έχουν δωρεάν είσοδο; Ή μόνο στα αξιοθέατα που απαιτείται εισητήριο (π.χ. St Paul, Tower of London)

Η Tate είναι τεράστια και αν κατάλαβα καλά θέλετε και να καθήσετε για τη θέα. Αυτό μόνο σημαίνει απίστευτη ουρά.
Aυτό δε το ήξερα..Ουρά εννοείς για να ανέβεις με το ασανσέρ; Αν δε κάτσουμε για καφέ και απλά ανέβουμε για τη θέα θα πάρει πάρα πολύ ώρα;

Επίσης, δεν καταλαβαίνω πώς θα δείτε μόνο συγκεκριμένους πίνακες σε ένα μουσείο σε ελάχιστη ώρα. Θα τους παραγγείλετε να σας τους φέρουν στην είσοδο; Θα πρέπει να τους αναζητήσετε σε όλο του μουσείο...
Με τη βοήθεια αυτού:
Virtual tour | Visiting | National Gallery, London
αλλά και του "floorplans" στο site της πινακοθήκης ξέρω ακριβώς που είναι οι 4-5 πίνακες που γνωρίζω και άρα έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω..

paefstra

Member
Aυτό δε το ήξερα..Ουρά εννοείς για να ανέβεις με το ασανσέρ; Αν δε κάτσουμε για καφέ και απλά ανέβουμε για τη θέα θα πάρει πάρα πολύ ώρα;
Η εμπειρία μου ήταν από το καφέ, είχε τεράστια αναμονή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom